Μετανοιωμενη

13.02.2014
Μολις εκανα σεξ και νοιωθω πολυ ασχημα! Μαλωσα πολυ με τη μητερα μου γι αυτο και με θεωρει ανηθικη και βρωμικη! Το ιδιο κι εγω!

Θεια μου ειμαι 14 χρονων! Μολις εκανα σεξ με ενα αγορι που ειναι 19 ετων και νοιωθω πολυ ασχημα! Μαλωσα πολυ με τη μητερα μου γι αυτο και με θεωρει ανηθικη και βρωμικη! Το ιδιο κι εγω! Τι να κανω για να μην νοιωθω αηδια;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ματίνα μου, το πρόβλημα είναι ότι βιάστηκες πάρα πολύ και υποψιάζομαι ότι έκανες σεξ για τους λάθος λόγους -π.χ. για να νιώσεις "μεγάλη", ή για να μην σε απορρίψει ο 19χρονος- γι' αυτό νιώθεις τόσο άσχημα. Η απογοήτευση σου είναι αρκετή τιμωρία από μόνη της για να σε κάνει να συνειδητοποιήσεις το σφάλμα σου. Από εκεί και πέρα η αυτοταπείνωση σου με διάφορους χαρακτηρισμούς και οι ενοχές που σου έχει περάσει η μητέρα σου, περισσεύουν και δεν εξυπηρετούν σε τίποτα.

Βλέπεις, το σεξ δεν είναι ούτε κακή, ούτε καλή πράξη από μόνο του, είτε το κάνεις με 19χρονο, είτε με συνομήλικο σου. Το σεξ είναι απλά ένας τρόπος για να εκτονώσεις τις σεξουαλικές ορμές -κάτι φυσικό να έχεις στην ηλικία που είσαι- και ένας υπέροχος τρόπος για να εκφράσεις την αγάπη σου για ένα πρόσωπο με το οποίο νιώθεις μεγάλη συναισθηματική ταύτιση και εμπιστοσύνη.

Όμως, όταν είσαι μόνο 14 και όπως είναι το πιθανότερο, δεν νιώθεις μεγάλη συναισθηματική ταύτιση και εμπιστοσύνη για κάποιον, καλό είναι να εκτονώνεις τις σεξουαλικές ορμές με άλλους τρόπους (π.χ. αυνανισμό ή έστω προκαταρκτικά), γιατί κινδυνεύεις να απογοητευτείς και να πληγωθείς, όπως τώρα. Επίσης, κινδυνεύεις από σεξουαλικώς μεταδιδόμενες μολύνσεις και από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και είναι κρίμα να κάνεις μια τόσο δυσάρεστη αρχή στη σεξουαλική σου ζωή.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είσαι ούτε ανήθικη, ούτε βρώμικη. Είσαι απλά μια κάπως επιπόλαια πιτσιρίκα που προχώρησε σε μια σημαντική απόφαση με τον λάθος άνθρωπο χωρίς την απαραίτητη σοβαρότητα και προετοιμασία.

Ελπίζω λοιπόν τώρα να καταλαβαίνεις το λάθος σου (και τον θυμό της μητέρας σου, όσο αδέξια κι αν τον εκφράζει) και να μπορέσεις να συγχωρήσεις τον εαυτό σου. Ελπίζω επίσης, από εδώ και πέρα, να προσέχεις περισσότερο πότε και με ποιον αξίζει να μοιραστείς το σώμα σου και την ψυχή σου. Κι αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία για το τι θα ήθελες να κάνεις, καλύτερα να περιμένεις γιατί δεν σε κυνηγάει και κανένας. Όλη τη ζωή μπροστά σου έχεις!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ