Skyline

16.12.2010
Μετά από ένα πάρτι που κράτησε μέχρι αργά, μια παρέα φίλων θα ξυπνήσουν στο μέσο της νύχτας από ένα απόκοσμο φως που βλέπουν από το παράθυρο.

Στη πρώτη τους ταινία ( "Predators vs Alliens: Requiem") κατηγόρησαν το στούντιο για το πραγματικά απογοητευτικό αποτέλεσμα. Σε αυτή την ταινία τους δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξουν αν έχουν ταλέντο . Ο λόγος για τους αδερφούς Στράους και την καινούρια ταινία τους "Skyline".

To "Skyline" λοιπόν είναι η πιο βαρετή ταινία με εξωγήινους που έγινε τον τελευταίο καιρό. Φαίνεται ότι όλα τα χρήματα και η φαντασία εξαντλήθηκαν στα ειδικά εφέ για την δημιουργία των εξωγήινων. Οι αδερφοί νόμισαν ότι δεν χρειάζεται τίποτα άλλο σε μια καλή ταινία sci fi.Για μιάμιση ώρα το μόνο που παρακολουθούμε είναι ανατινάξεις, εξωγήινα ρομπότ να ρουφούν τον εγκέφαλο ανθρώπων, μια πυρηνική έκρηξη και άλλα τέτοια εντυπωσιακά που δεν καταφέρνουν όμως να κρατήσουν το ενδιαφέρον κανενός. Παντελής έλλειψη πλοκής, αδιάφοροι έως αντιπαθητικοί χαρακτήρες και ερμηνείες που είναι το λιγότερο αδιάφορες.

Η σεναριακή ιδέα δεν είναι κακή, απλά η εκτέλεση της είναι καταστροφική. Ήταν έξυπνο να επιλεχθούν ως πρωταγωνιστές απλοί άνθρωποι και όχι ένας ακόμη αμερικάνος πρόεδρος που σώζει τον πλανήτη. μια ιδέα που στο παρελθόν λειτούργησε υπέρ της ταινίας . Θυμηθείτε το "Cloverfield" ή το "Monsters".Δυστυχώς όμως εδώ βλέπουμε μόνο αδιάφορες σκηνές μάχης και μια ομάδα ανθρώπων που δεν μπορεί να προκαλέσει την παραμικρή ταύτιση στο θεατή ή έστω διασκέδαση..

Το "Skyline" δεν καταφέρνει να σταθεί ούτε σαν ένα αξιοπρεπές b-movie απλά και μόνο γιατί είναι μια κακή ταινία. Τα αδέλφια κατάφεραν να πάρουν μια σχετικά έξυπνη ιδέα και να κάνουν την πιο βαρετή ταινία της χρονιάς. Βέβαια και αυτό είναι ένα κατόρθωμα.

Κατερίνα Εξερτζόγλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ