Μεταφυσική Δραστηριότητα 2

25.10.2010
Τι είδαμε, έντρομοι, στην πρώτη ταινία; Την Κέιτι και το Μίκα, ένα νεαρό ζευγάρι, που είχε στοιχειωθεί από μια αόρατη δύναμη που κατοικούσε στο σπίτι του. Οι δύο νέοι, αποφασισμένοι να εξακριβώσουν τι στα αλήθεια συνέβαινε, τοποθέτησαν στην κρεβατοκάμαρά τους μια βιντεοκάμερα για να καταγράψουν την ύπαρξη του πνεύματος, όμως ανακάλυψαν πολύ περισσότερα απ’ όσα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν. Αλλά πώς φτάσαμε σε εκείνο το τρομακτικό βράδυ που άνοιξε το κουτί της Πανδώρας; Ίσως τώρα να ήρθε η ώρα να μάθουμε?

Το "Μεταφυσική Δραστηριότητα" ήταν μια μεγάλη περσινή επιτυχία στα βήματα του "Blair Witch Project" που κόστισε μόλις 11.000 δολάρια και κατάφερε με την φήμη του να φτάσει τα 200 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Όπως ήταν λοιπόν αναμενόμενο μέσα σε ένα χρόνο ετοιμάστηκε ένα sequel της ταινίας το οποίο ακολουθούσε την λογική της πρώτης ταινίας.

Όσο αναφορά την ιστορία έχουμε μια οικογένεια που ζει σε ένα όμορφο σπίτι στα προάστια. Ουσιαστικά η ταινία είναι ένα prequel, καθώς βρισκόμαστε μερικούς μήνες πριν το θάνατο του ζευγαριού της πρώτης ταινίας και με ένα twist οι ιστορίες της πρώτης και της δεύτερης ταινίας συνδέονται, προσπαθώντας να μας δείξουν την πηγή του κακού.

Αυτό που μπορούμε να πούμε σίγουρα για αυτή την ταινία είναι ότι παραμένει πιστή στον εαυτό της και στα συστατικά που της έδωσαν την επιτυχία την πρώτη φορά. Όποτε έχουμε την κάμερα στο χέρι, τις κάμερες που παρακολουθούν το σπίτι όταν η οικογένεια κοιμάται και φυσικά ένα διαβολικό πνεύμα που για κάποιο λόγο δεν θα ησυχάσει μέχρι να καταστρέψει την οικογένεια. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει και να έχει μια συνέπεια ως προς τη μορφή και το είδος που εξυπηρετεί, αλλά ταυτόχρονα έχει και μια εξέλιξη ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της ιστορίας και των χαρακτήρων. Στα συν της ιστορίας είναι ότι αποφεύγει τις σκηνές εύκολου τρόμου και οδηγεί το έργο σε μια κορύφωση μέσα από ένα κλιμακούμενο άγχος για το τι υπάρχει στο σκοτάδι.

Συνοπτικά η "Μεταφυσική Δραστηριότητα 2" σε στιγμές θα σας δημιουργήσει άγχος και σε στιγμές θα σας τρομάξει. Μπορεί να μην είναι το θρίλερ που θα μείνει μαζί σας για πάντα, αλλά δεν θα σας απογοητεύσει κιόλας.

Κατερίνα Εξερτζόγλου