Paris 36

05.11.2008
Ενας σκηνοθέτης, ο Κριστόφ Μπαρατιέ του σουξέ «Τα Παιδιά Της Χορωδίας» του οποίου το επόμενο μουσικο-κινηματογραφικό χτύπημα περίμεναν με λαχτάρα τα ταμεία. Ενα ντεκόρ - πάρκο εύκολων συγκινήσεων

Ενας σκηνοθέτης, ο Κριστόφ Μπαρατιέ του σουξέ «Τα Παιδιά Της Χορωδίας» του οποίου το επόμενο μουσικο-κινηματογραφικό χτύπημα περίμεναν με λαχτάρα τα ταμεία. Ενα ντεκόρ - πάρκο εύκολων συγκινήσεων, το Παρίσι του 1936, της θεαματικής ανόδου του Λαϊκού Μετώπου και της ελπίδας για τους κάθε λογής απόκληρους. Μια ακαταμάχητη ιστορία, όπου οι φτωχοί καλλιτέχνες θα υπερασπιστούν μέχρι τέλους το όραμά τους έναντι των κακών, αφήνοντας την οθόνη να κατακλυστεί από την παρέλαση μπουλβάρ και μουσικής κωμωδίας. Και φυσικά ένα εργαστηριακά επιλεγμένο κάστινγκ, που περιέχει σε ιδανικές αναλογίες αγαπημένους λαϊκούς κωμικούς και φρέσκες μούρες του γαλλικού σινεμά.

Η συνταγή μοιάζει έτοιμη, μόνο που για να αποκτήσει γεύση το υπερθέαμα έχει ανάγκη τα μπαχαρικά εκείνα που δεν μπορούν να περιγραφούν από τις παραπάνω προτάσεις. Και είναι ακριβώς εκεί που η νέα κινηματογραφική χορωδία του Μπαρατιέ αδυνατεί να κρύψει τη μυρωδιά της κονσέρβας, υστερώντας απελπιστικά σε επίπεδο ρυθμού και ευρηματικότητας, τα οποία μάταια προσπαθεί να αναπληρώσει με την συσσώρευση κλισέ και τις κατασκευαστικές αξίες πέντε αστέρων που επιδεικνύει.

Κωνσταντίνος Σαμαράς