«Στην Άκρη του Νήματος»- Ο Μελ Γκίμπσον σε ένα θρίλερ που θα σε καθηλώσει [vds]

14.12.2015
Η ταινία "Στην Άκρη του Νήματος" είναι ένα συναισθηματικά φορτισμένο θρίλερ που διαδραματίζεται στη γκρίζα ζώνη μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικού κόσμου. Ο Τόμας Κρέιβεν (Μελ Γκίμπσον) είναι ένας βετεράνος του Ανθρωποκτονιών του Αστυνομικού Τμήματος της Βοστόνης και ανύπανδρος πατέρας.

Όταν η 24χρονη μοναχοκόρη του Έμμα (Μπογιάνα Νοβακόβιτς) δολοφονείται στα σκαλοπάτια του σπιτιού του, όλοι υποθέτουν ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν εκείνος. Πολύ σύντομα όμως, οι υποψίες του Τόμας στρέφονται αλλού και ξεκινά μια αποστολή προκειμένου να εξιχνιάσει την κρυφή ζωή της κόρης του και την δολοφονία της.

Οι έρευνές του, τον οδηγούν σε έναν επικίνδυνο κόσμο επιχειρηματικών συγκαλύψεων, κυβερνητικών σκευωριών και δολοφονιών – και στον σκοτεινό κυβερνητικό επιτελή Ντάριους Τζέντμπεργκ (Ρέι Γουίνστοουν), που έχει αναλάβει να εξαφανίσει κάθε αποδεικτικό στοιχείο. Η μοναχική αναζήτηση του Κρέιβεν για τον θάνατο της κόρης του, μεταμορφώνεται σε μια οδύσσεια συναισθηματικής ενδοσκόπησης και μεταμέλειας.

Κάποιες αναμνήσεις δεν σβήνουν ποτέ... Κάποια συναισθήματα δεν αλλάζουν ποτέ... Κάποια μυστικά μας οδηγούν στην άκρη του νήματος.

Ο Μελ Γκίμπσον επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία πίσω από τις κάμερες, στον ρόλο του Κρέιβεν, τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο μετά από επτά χρόνια. "Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία," λέει ο Γκίμπσον. "Αυτό είναι για εμένα το πιο βασικό – αν πιστεύω ότι μια ταινία θα αρέσει και θα ψυχαγωγήσει το κοινό, τότε λέω το ναι." "Ο Μελ ήταν η πρώτη και η μόνη μας επιλογή για τον Κρέιβεν.

Ο ρόλος απαιτούσε έναν ηθοποιό του δικού του διαμετρήματος, και δεν υπάρχουν πλέον πολλοί ηθοποιοί με τέτοια βαρύτητα," λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Μάρτιν Κάμπελ. Ο παραγωγός Γκράχαμ Κινγκ λέει χαρακτηριστικά, "Θέλαμε πολύ τον Μελ, γι'αυτό και είπα στον Μπιλ Μόναχαν 'Σκέψου τον Μελ Γκίμπσον και γράψε για αυτόν.' Είναι η πρώτη φορά που ζήτησα ποτέ από σεναριογράφο να γράψει έχοντας κατά νου κάποιο συγκεκριμένο ηθοποιό. Ήμασταν πραγματικά τυχεροί που τον πείσαμε να επιστρέψει μπροστά από την κάμερα σε έναν ρόλο για τον οποίο είναι πραγματικά τέλειος."

"Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν ο τρόπος με τον οποίο η ίδια η ιστορία σε παρασύρει," λέει ο Γκίμπσον. Μετά από σειρά διαδοχικών γεγονότων, ο Κάμπελ σκηνοθέτησε το "Στην Άκρη του Νήματος", όχι μία αλλά δύο φορές, καθώς εκτός από τη σκηνοθεσία της τηλεοπτικής μίνι-σειράς πριν από 20 χρόνια, υπέγραψε και τη σκηνοθεσία της κινηματογραφικής εκδοχής της.

"Πριν από πέντε χρόνια περίπου, κάποιος έριξε την ιδέα να μεταφέρουμε τη μίνι-σειρά στον κινηματογράφο," θυμάται ο σκηνοθέτης. "Μου φάνηκε πολύ καλή ιδέα. Ανέκαθεν θεωρούσα ότι είχε πολύ δυνατή υπόθεση: ένας πατέρας χάνει την κόρη του και προσπαθεί να ανακαλύψει όχι μόνο τον δράστη και την αιτία της δολοφονίας, αλλά και το ποια πραγματικά ήταν η κόρη του. Την αγαπούσε πολύ, πίστευε ότι την καταλάβαινε, αλλά τελικά ανακαλύπτει ότι είχε μια δεύτερη ζωή την οποία εκείνος αγνοούσε."

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Δευτέρα
Ώρα προβολής: 21.00
Διάρκεια: 104 λεπτά
Ηθοποιοί: Μελ Γκίμπσον, Ρέι Γουίνστοουν, Ντάνι Χιούστον, Σον Ρόμπερτς, Πίτερ Χέρμαν