«Το Υπόγειο», 3η χρονιά στο Θέατρο Βαφείο

29.10.2010
«Είμαι ένας άρρωστος άνθρωπος... είμαι ένας άνθρωπος κακός, είμαι απεχθής... » Έγκλειστος και καταδικασμένος στο υπόγειο κάτεργό του, πεσμένος στα νύχια του αγριότερου δήμιου, του αντίπαλου εαυτού.

Η θεατρική μεταφορά ενός από τα πιο ανατρεπτικά κείμενα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι και της παγκόσμιας λογοτεχνίας, με επίκεντρο τις υπαρξιακές περιπέτειες του Έγκλειστου Αντιήρωα του Υπογείου σε κατάσταση εσωτερικού διχασμού.

Σε νουάρ ατμόσφαιρα και φόντο η καταβύθιση του Ντοστογιέφσκι στα έγκατα της ανθρώπινης ψυχής, για να ανασύρει τα μυστικά της ανθρώπινης ύπαρξης.

Από την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 και για τρίτη χρονιά, παρουσιάζεται στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής, Β’ Σκηνή (τηλ: 210-3425.637 Αγίου Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, Στάση Μετρό Κεραμεικός).

«Είμαι ένας άρρωστος άνθρωπος... είμαι ένας άνθρωπος κακός, είμαι απεχθής...»
Έγκλειστος και καταδικασμένος στο υπόγειο κάτεργό του, πεσμένος στα νύχια του αγριότερου δήμιου, του αντίπαλου εαυτού.

Ο Αντιήρωας του Υπογείου θα σπαράζει και θα φλέγεται απ’ τον πόθο για ανεξαρτησία. Ένας άνθρωπος φοβισμένος, κακοποιημένος από ορφάνια, στέρηση και κοινωνική καταφρόνια, μειονεξία και ταυτόχρονα από ένα ευφυέστατο αιχμηρό νου που δουλεύει άγρυπνα και πυρετωδώς. Με τρομαγμένο ένστικτο διαισθάνεται πως μέσα απ’ το μίσος είναι πιο ασφαλής παρά μέσα απ’ την αληθινή αγάπη.

Με αφορμή το χιόνι που πέφτει, μια παλιά του ανάμνηση η Λίζα, θα καρφωθεί στη σκέψη του, θα γίνει εμμονή. Η μοναξιά του, η αποτυχημένη συναναστροφή με τους παλιούς του συμμαθητές, η αδυναμία του να αφεθεί στην αγάπη της Λίζας, είναι τα γεγονότα που θα μας συγκινήσουν και θα μάς κάνουν να ταυτιστούμε με τον Έγκλειστο Αντιήρωα του Υπογείου.

INFO

Θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής /ΣΚΗΝΗ Β’
«Το Υπόγειο» του ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ
ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ

Aπό Κυριακή 31 Οκτωβρίου
Συμπαραγωγή:
Θεατρική Ομάδα «Θεατρόραμα» - Ομάδα «Προσωδία» (θ. Βαφείο Λ.Καραλής)

Θεατρική διασκευή: Μάρω Βαμβουνάκη
Σκηνοθεσία: Χρήστος Τσάγκας
Σκηνικά: Ελίντα Κράγια
Κοστούμια: ομάδα Θεατρόραμα
Ερμηνεύουν: Στέργιος Ιωάννου, Μαρία Καραζάνου

Συμπαραγωγή: Θεατρόραμα - Ομάδα «Προσωδία»
Παραστάσεις: Κυριακή στις 6μμ, Δευτέρα στις 8μμ
Εισιτήρια: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό, ατέλειες δεκτές
Διάρκεια Παράστασης: 75 λεπτά
Κρατήσεις: τηλ: 210-3425.637 (ταμείο θεάτρου)