Η Ελένη Καραϊνδρου στο Μέγαρο

01.11.2010
Πέντε χρόνια μετά την επιτυχημένη «Ελεγεία του ξεριζωμού», η διεθνούς φήμης ελληνίδα δημιουργός, Ελένη Καραΐνδρου, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής και στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης για τρεις μοναδικές παραστάσεις.

Πέντε χρόνια μετά την επιτυχημένη «Ελεγεία του ξεριζωμού», η διεθνούς φήμης ελληνίδα δημιουργός, Ελένη Καραΐνδρου, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής και στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης για τρεις μοναδικές παραστάσεις.

Την Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Νοεμβρίου (8.30 το βράδυ), η Ελένη Καραΐνδρου θα ταξιδέψει το κοινό στον γεμάτο εικόνες και νοσταλγία κόσμο της μουσικής της παρουσιάζοντας ένα νέο πρόγραμμα αποτελούμενο από το έργο Δαβίδ, σκηνική Καντάτα για μέτζο σοπράνο, βαρύτονο, βιόλα, όμποε, αφηγητή και ορχήστρα δωματίου σε ποίηση αγνώστου ποιητή της Χίου του 18ου αιώνα μαζί με ολοκαίνουργιες αλλά και παλαιότερες συνθέσεις της για το θέατρο και τον κινηματογράφο, μερικές από τις οποίες θα ακουστούν για πρώτη φορά ζωντανά στο κοινό.

Μεγάλος αριθμός κορυφαίων ελλήνων και ξένων δεξιοτεχνών, οι περισσότεροι από τους οποίους τακτικοί συνεργάτες της συνθέτριας, συμμετέχουν στη συναυλία αυτή. Ο γνώριμος και πολύ αγαπητός στο ελληνικό κοινό από την εποχή του "Μελισσοκόμου" (1986) διάσημος νορβηγός σαξοφωνίστας Γιαν Γκάρμπαρεκ, και η αμερικανίδα βιολίστα αρμένικης καταγωγής Κιμ Κασκασιάν την οποία απολαύσαμε πριν 12 χρόνια στο Μέγαρο Μουσικής στην παρουσίαση της μουσικής της ταινίας «Το βλέμμα του Οδυσσέα» (1998).

Μαζί τους η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής ενισχυμένη, σπουδαίοι έλληνες σολίστ με επικεφαλής τον ομποΐστα Βαγγέλη Χριστόπουλο, οι τραγουδιστές Ειρήνη Καράγιαννη (μέτζο σοπράνο) και Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος), η τσεμπαλίστα Κατερίνα Κτώνα και η Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ υπό τον Αντώνη Κοντογεωργίου θα βρίσκονται στη σκηνή πλάι στην Ελένη Καραΐνδρου στο πιάνο και τον Αλέξανδρο Μυράτ που έχει τη μουσική διεύθυνση των συναυλιών. Σε ρόλο αφηγητή, ο Δημήτρης Καταλειφός.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια των παραστάσεων έχει αναλάβει ο ιδρυτής και διευθυντής της γερμανικής δισκογραφικής εταιρίας ECM και διάσημος παραγωγός Μάνφρεντ Άϊχερ (Manfred Eicher), ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Αντώνης Αντύπας. Τον ήχο στην αίθουσα έχει αναλάβει ο Γιώργος Καρυώτης και τους φωτισμούς ο φωτογράφος Ανδρέας Σινάνος.


ΙNFO:
Πότε: 19, 20 και 21 Νοεμβρίου, (ώρα 20.30)
Που: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Η προπώληση των εισιτηρίων άρχισε
Οι τιμές των εισιτηρίων για τις συναυλίες της Ελένης Καραΐνδρου είναι €10,50 (Φοιτητικά), €18,00, €33,00, €47,00 και €65,00 (Διακεκριμένη Ζώνη).