Βιοπαλαιστής στη στέγη ο Λαζόπουλος!

27.11.2008
Ο Οδυσσέας, βιολιστής-βιοπαλαιστής, ο νέος θεατρικός ήρωας του Λάκη Λαζόπουλου και της ελληνικής πραγματικότητας, «Είναι ο μέσος Έλληνας που θέλησε να μετέχει στο όνειρο. Σε ένα παζάρι που όλοι μπαίνανε και σπρώχνανε. Το όνειρο να μπει στην κρυφοαστική τάξη και να νομίσει ότι είναι κάτι παραπάνω από ό,τι είναι», λέει ο Λαζόπουλος για τον «Βιοπαλαιστή στη στέγη».

Ο Οδυσσέας, βιολιστής-βιοπαλαιστής, ο νέος θεατρικός ήρωας του Λάκη Λαζόπουλου και της ελληνικής πραγματικότητας, «Είναι ο μέσος Έλληνας που θέλησε να μετέχει στο όνειρο. Σε ένα παζάρι που όλοι μπαίνανε και σπρώχνανε. Το όνειρο να μπει στην κρυφοαστική τάξη και να νομίσει ότι είναι κάτι παραπάνω από ό,τι είναι», λέει ο Λαζόπουλος για τον «Βιοπαλαιστή στη στέγη», τον οποίο έχει γράψει, σκηνοθετεί και θα ερμηνεύσει από τις 4 Δεκεμβρίου στο «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254), το οποίο εγκαινιάζεται επίσημα με αυτή την υπερπαραγωγή, με το σκηνικό της μόνο να κοστίζει 250.000 ευρώ.

Ο Οδυσσέας δεν ξέρει βιολί, αλλά έχει μπει σε ορχήστρα με μέσον. Μαζί με την αδελφή του την καλόγρια κάνουν μπίζνες και φτιάχνουν εργοστάσιο. «Το έργο έχει γραφτεί πέρσι», τονίζει ο Λαζόπουλος σε περίπτωση ομοιότητας με την πραγματικότητα.

«Στην παράσταση γράφετε και για τα λάθη της δικής σας πορείας;» ρωτάει δημοσιογράφος τον Λαζόπουλο. Η απάντηση είναι άμεση και κοφτή: «Οχι, δεν επηρεάζομαι από τα λάθη μου. Προέρχομαι από μια μέση οικογένεια. Στις αποσκευές μου έχω αυτές τις εικόνες. Κι αν εσείς μετράτε τρεις φωτογραφίες για να καταλάβετε πώς ζω, αυτό είναι δικό σας θέμα. Αλίμονο αν η ζωή μου είναι οι πέντε φωτογραφίες που δημοσιεύονται. Ο μέσος άνθρωπος υπάρχει μέσα μου», καταλήγει ο Λαζόπουλος.

Οι δημοσιογράφοι επιμένουν να εκνευρίζουν τον Λαζόπουλο: «Πώς γίνεται να είστε ένας άνθρωπος που ζει από το σύστημα και ταυτόχρονα το καυτηριάζει;» ρωτάει άλλη δημοσιογράφος.

Εκνευρισμένος απαντάει πρώτος ο Σταμάτης Κραουνάκης: «Κόβετε το δικαίωμα από έναν καλλιτέχνη που έχει βγάλει χρήματα μόνο από τη δουλειά του να έχει το δικαίωμα της εκπροσώπησης του μέσου όρου, όταν του έχει δώσει το δικαίωμα αυτό ο ελληνικός λαός;» Και ακολουθεί ο Λάκης: «Αυτά που λέω με βάζει κάποιος άλλος να τα πω; Νομίζετε ότι αυτό γίνεται ανώδυνα; Και το κόστος θα το πληρώσω εγώ...»

Μετά το τέλος των παραστάσεων του «Βιοπαλαιστή» τον Φεβρουάριο, θα ξαναγυρίσει στην τηλεόραση με το «Αλ Τσαντίρι», αν και θεωρεί πως «το θέατρο είναι και θα είναι πάντα ο φυσικός του χώρος».

Για την καταγγελία της ηθοποιού Μιμής Ντενίση στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, ο Λ. Λαζόπουλος περιορίστηκε να της δώσει συλλυπητήρια για τον πρόσφατο χαμό του πατέρα της, και πρόσθεσε ότι οι απόψεις του για εκείνη είναι γνωστές και παραμένουν ίδιες.

Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκονται η Χρύσα Ρώπα, ο Μπάμπης Γούσιας, ο Σόλων Τσούσης, η Χριστίνα Παναγιωτίδου κ.ά. Τα σκηνικά έχει κάνει ο Γιώργος Γαβαλάς, τα κοστούμια η Ελλη Παπαγεωργακοπούλου, τις χορογραφίες ο Κωνσταντίνος Ρήγος, τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ και τα βίντεο ο Αλέξανδρος Γραμματόπουλος.

Ο "Βιοπαλαιστής στη στέγη" θα έχει και μια ενδιαφέρουσα πρωτοτυπία:
Σκηνές της παράστασης καθώς και τα παρασκήνια θα μεταδίδονται ζωντανά στις τηλεοράσεις των συνδρομητών της On Telecoms, μετά τα Χριστούγεννα, έναντι χαμηλού "τηλε-εισιτηρίου".


INFO "Ο Βιοπαλαιστής στη στέγη"
ΘΕΑΤΡΟΝ - Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ.: 212-2540311
Εισιτήρια: 15€ (φοιτητικό), 22€, 30€, 35€, 50€.
Πρεμιέρα: 4 Δεκεμβρίου
Παραστάσεις: Τετ-Σαβ. 20:45, Κυρ. 19:30