Οι Ρομπέν των Super Markets στην Κυψέλη!

20.11.2008
Οι «Ρομπέν των Super Markets», μετατρέπουν το Θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκη» της οδού Κυψέλης σε αρχηγείο τους, με σύνθημα: «Δεν Πληρώνω Δεν Πληρώνω!!!». Από τις 28 Νοεμβρίου, η θρυλική κωμωδία του Ντάριο Φο, που γράφτηκε και αναφέρεται στην Ιταλία των αρχών της δεκαετίας του ’70, αλλά που είναι ιδιαίτερα επίκαιρη και για τη σημερινή Ελλάδα, ανεβαίνει ως? αντίδοτο, στην ακρίβεια και την μελαγχολία της εποχής.
Οι «Ρομπέν των Super Markets», μετατρέπουν το Θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκη» της οδού Κυψέλης σε αρχηγείο τους, με σύνθημα: «Δεν Πληρώνω Δεν Πληρώνω!!!».

Από τις 28 Νοεμβρίου, η θρυλική κωμωδία του Ντάριο Φο, που γράφτηκε και αναφέρεται στην Ιταλία των αρχών της δεκαετίας του ’70, αλλά που είναι ιδιαίτερα επίκαιρη και για τη σημερινή Ελλάδα, ανεβαίνει ως... αντίδοτο, στην ακρίβεια και την μελαγχολία της εποχής.

Έργο κοινωνικής διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα μια υπέροχη φάρσα, έρχεται να ξορκίσει τα κακώς κείμενα, με νοικοκυρές που ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ αλλά... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, με συζύγους νομοταγείς που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, με εγκυμονούσες-εξπρές, με καλούς αστυνομικούς και κακούς μπάτσους, με νεκροθάφτες και φέρετρα γεμάτα τρόφιμα και ένα σωρό άλλα, που η θεατρική φαντασία του Ντάριο Φο έχει επινοήσει σε αυτή του την κωμωδία.

Μια κωμωδία του σύγχρονου ευρωπαϊκού θεάτρου, που γράφτηκε και πρωτοπαίχθηκε από τον ίδιο και την σύντροφό του στη σκηνή και τη ζωή, Φράνκα Ράμε, στο Μιλάνο το 1974. Με καταβολές από την Κομέντια ντελ Άρτε και το θέατρο των Ρουτζάντε, Γκολντόνι και Μολιέρου, ο βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας (1997) Ντάριο Φο, σημάδεψε το θέατρο της εποχής του, και συνεχίζει ακόμα να το τροφοδοτεί με ευφυή θεατρική σκέψη και με όνειρο. Για ένα άλλο θέατρο, για έναν άλλο κόσμο. Καλύτερο!

Στην παράσταση τη διασκευή έχει κάνει ο Γιάννης Καραχισαρίδης, την σκηνοθεσία ο Κώστας Αρζόγλου και τα σκηνικά και κοστούμια η Χριστίνα Κωστέα. Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Βαμβακάρη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Πάνος Σκουρολιάκος, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Αγγελική Δαλιάνη, Νίκος Ορφανός, Περικλής Αλμπάνης και Δημήτρης Λιακόπουλος.

Το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» του φετινού χειμώνα, είναι μια συμπαραγωγή των Θεατρικών επιχειρήσεων Γιώργου και Νινέτας Λεμπέση, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.
Η έναρξη των παραστάσεων έγινε με μεγάλη επιτυχία στην Κοζάνη τον Οκτώβριο και ολοκληρώνονται στις 23 Νοεμβρίου για να δοθεί η αθηναϊκή πρεμιέρα στις 28 Νοεμβρίου
.

Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης (πρώην Ριάλτο), Κυψέλης 54, τηλ. 210 8827000.

Παραστάσεις: Τετάρτη & Κυριακή 7:00 μ.μ.
Πέμπτη, Παρασκευή 9:00 μ.μ.
Σάββατο 6:00 (λαϊκή), 9:00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 24 €, 20 € λαϊκή, 16 € φοιτητικό
Διάρκεια: 2:00’