"Η περίπτωση Ευρυδίκη" στο Μεταξουργείο

13.11.2008
"Η περίπτωση Ευρυδίκη" εντάσσεται σε έναν ευρύτερο κύκλο παραστάσεων του Θεάτρου Μεταξουργείο με το τίτλο ‘Αγιογραφίες’. Οι ‘Αγιογραφίες’ είναι ιστορίες και ντοκουμέντα ανθρώπων που βίωσαν το περιθώριο ως τοξικομανείς, αλκοολικοί και φυλακισμένοι και μέσα από το προσωπικό τους οδυνηρό δρόμο καθαγιάστηκαν.
Το Θέατρο Μεταξουργείο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού συνεχίζει τη δραστηριότητά του για τη θεατρική περίοδο 2008-2009. Έτσι, μετά την πρεμιέρα του έργου του John Millington Synge «Ένας ήρωας, το καμάρι της Δύσης», ακολουθεί η επόμενη προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 24 Νοεμβρίου με το έργο της Κατερίνας ΜάτσαΗ περίπτωση Ευρυδίκη’ (εκδόσεις Άγρα) που θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

‘Η περίπτωση Ευρυδίκη’ εντάσσεται σε έναν ευρύτερο κύκλο παραστάσεων του Θεάτρου Μεταξουργείο με το τίτλο ‘Αγιογραφίες’. Οι ‘Αγιογραφίες’ είναι ιστορίες και ντοκουμέντα ανθρώπων που βίωσαν το περιθώριο ως τοξικομανείς, αλκοολικοί και φυλακισμένοι και μέσα από το προσωπικό τους οδυνηρό δρόμο καθαγιάστηκαν.

Η περίπτωση Ευρυδίκη’ είναι ένα πραγματικό ντοκουμέντο. Είναι η ιστορία ενός κοριτσιού που περιπλανήθηκε στον κόσμο των ναρκωτικών για 10 χρόνια, βίωσε την οδύνη σε όλες τις εκφάνσεις της και κατάφερε μέσα από τη θεραπεία της να βγει σώα και να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή.

Η ζωή της κι ο αγώνας της παρουσιάζονται μέσα από τα δικά της κείμενα που απευθύνει στη θεραπεύτρια της στο 18 άνω, Κατερίνα Μάτσα και που τα γράφει θέλοντας να εκφράσει όλη τη τρομακτική ένταση που υπάρχει μέσα της, να κατανοήσει τη λειτουργία της και ταυτόχρονα να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας με τον εξωτερικό κόσμο.

Μέσα από τα γράμματα της βλέπουμε την απουσία, το κενό, αλλά και την προσδοκία της παρουσίας και της πληρότητας. Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στα έγκατα μιας ψυχής που διαλέγει τελικά τη ρήξη, διαλέγει τη ζωή και την ελευθερία σε κάθε είδους υποταγή και αντίθετα με τον αρχαίο μύθο της Ευρυδίκης βγαίνει τελικά στο φως.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου
Βοηθοί σκηνοθέτη : Ντορίνα Σπανού, Άρης Μπινιάρης
Κοστούμια - Διαμόρφωση σκηνικού χώρου : Όλια Λαζαρίδου
Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ : Σοφία Γεωργοβασίλη, Μαρία Λιβαδάρου, Μάγια Μοσχανδρέου, Γιούλη Τασίου

Παραγωγή: Θέατρο Μεταξουργείο

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
:
Δευτέρα : 21:00
Τρίτη : 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική Είσοδος : 22 €

Φοιτητικό : 15 €
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 60 λεπτά