Το Screamin' Athens Horror Festival ακονίζει τα δόντια του!

13.11.2008
Το Screamin’ Athens Horror Festival, περήφανο και με ακονισμένα τα δοντάκια του, επιστρέφει στη δεύτερη version του -στις 5 , 6 και 7 του Δεκέμβρη - και υπόσχεται άλλο ένα τριήμερο γεμάτο ταινίες τρόμου από όλον τον κόσμο, εκθέσεις, βιβλία, μουσική και χιούμορ!
Το Screamin’ Athens Horror Festival, περήφανο και με ακονισμένα τα δοντάκια του, επιστρέφει στη δεύτερη version του -στις 5 , 6 και 7 του Δεκέμβρη - και υπόσχεται άλλο ένα τριήμερο γεμάτο ταινίες τρόμου από όλον τον κόσμο, εκθέσεις, βιβλία, μουσική και χιούμορ!

Για δεύτερη φορά λοιπόν, η Αθήνα, μέσα από αυτό το τριήμερο κινηματογραφικό στη βάση του φεστιβάλ, καταφέρνει να μπει δυναμικά στο club εκείνων των πόλεων που φιλοξενούν, κατά καιρούς, ανάλογες κινηματογραφικές οργανώσεις, προσελκύοντας το ενδιαφέρον δεκάδων δημιουργών / σκηνοθετών και παραγωγών που μας εμπιστεύονται τις ταινίες τους προς απόλαυση του Ελληνικού κοινού.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την προβολή 18 ταινιών (μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους καθώς και ένα ντοκιμαντέρ), τη μοναδική θεατρική παράσταση σκοτεινού cabaret των Decay Unlimited (οι οποίοι μας έρχονται από την Ισπανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ), τη συναυλία του θρυλικού Marky Ramone (μεγάλου θαυμαστή των ταινιών τρόμου), την έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας του καλλιτέχνη Ryme63, με τίτλο "Evil Eyes Within", παζάρι αντικειμένων, ρούχων και cds, τα μοναδικά για τη χώρα μας βιβλία της σειράς "Κόλαση" των εκδόσεων Οξυ και πολλή μουσική από την ομάδα Death Rock Greece!

Oι ταινίες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του φεστιβάλ για μια ακόμη φορά φέρνουν στη ζωή μας πρωτότυπους τρομακτικούς και απόκοσμους ήρωες, δημιουργίες δεκάδων σκηνοθετών από όλα τα μέρη του κόσμου, όπου ο τρόμος παίρνει δεκάδες από τις συνήθεις μορφές του!

Από τη μακρινή Νέα Ζηλανδία, με το πολυβραβευμένο κορίτσι χέλι («Eel Girl»), στον Ιαπωνικό γκροτέσκο και σουρεαλιστικό κόσμο του «Tokyo Gore Police», από την ακραία κινηματογραφική μεταφορά του, καθ’ όλα αθώου, παραμυθιού «Χάνσελ και Γκρέτελ» («Butcher’s Hill») στον εξοργιστικό φρικιαστικό κόσμο του Ρώσου Andrey Iskanov («Nails»), από το πρώτο κινηματογραφικό μίνι δημιούργημα του δημιουργού του κορυφαίου περιοδικού για τον τρόμο Rue Morgue («The facts in the case of Mr Hollow») στο Μεξικάνικο δολοφονικό απόκρυφο σημείο της Cosita Linda και από τη συγκλονιστική απόδοση του εξαιρετικού «The Call of Cthulhu» του Η.P. Lovecraft στο μουσουλμανικό ανατριχιαστικό εξορκισμό του τουρκικού «Semum», o τρόμος δε σταματάει...

Οι περισσότερες από τις ταινίες είναι παραγωγές του 2008 και προβάλλονται για πρώτη φορά, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη!

Οι αναφορές στο παρελθόν, για να ικανοποιηθούν και οι θαυμαστές του old time classic τρόμου, φέτος γίνονται με την προβολή της μυστικής ταινίας που πάντα κλείνει το φεστιβάλ και για την οποία δεν αποκαλύπτουμε την ταυτότητά της...

Ο χώρος του Gagarin 205, για μια ακόμη φορά, μετατρέπεται σε μια φιλόξενη και χωρίς περιορισμούς κινηματογραφική αίθουσα και ο εξώστης γίνεται και φέτος το σημείο συνάντησης, προσφέροντας εκπλήξεις αλλά και coffee area.


Ιnfo:
Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 5 το απόγευμα.
www.myspace.com/screaminathensfest

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Κάθε προβολή (περιλαμβάνει μία ταινία μικρού και μία μεγάλου μήκους): 5 ευρώ
Όλες οι προβολές κάθε ημέρας: 15 ευρώ
Διαρκείας για ολόκληρο το τριήμερο (εξαιρείται το live του Marky Ramone): 40 ευρώ
Live Παρασκευής (Decay Unlimited Cabaret): 10 ευρώ
Live Σαββάτου (Marky Ramone): 25 ευρώ

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στο σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ ?Αττική?. Τηλέφωνο: 210 8547600.