Tiger Lillies: Πρεμιέρα Τρίτη και 13

12.11.2008
Οι Tiger Lillies παρουσιάζουν την ολοκαίνουρια παράστασή τους σε σκηνοθεσία Sebastiano Toma, με τίτλο "Freakshow". Πρόκειται για την πρώτη διεθνή παραγωγή του Θεάτρου Badminton/ADaM Productions, που μετά την πρεμιέρα της στην Αθήνα θα περιοδεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο, για τον εορτασμό των εικοστών γενεθλίων των Tiger Lillies!

Τι: Tiger Lillies Freakshow
Πού: Badminton Theater - Ολυμπιακά Ακίνητα-Γουδή
Πότε: 13 -23 Ιανουαρίου 2009
Αγοράστε τα εισιτήριά σας τώρα και κερδίστε 10 € σε κάθε εισιτήριο

Εισιτήρια με προσφορά: Α ζώνη - 40€, Β ζώνη - 25€
Παραγωγή: ADaM Productions
Ημέρες και ώρες: Από 13 έως 18 Ιανουαρίου και από 20 έως 23 Ιανουαρίου,
Καθημερινές και Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00.

Εισιτήρια διαθέσιμα και στα φυσικά σημεία πώλησης.

Οι Tiger Lillies παρουσιάζουν την ολοκαίνουρια παράστασή τους σε σκηνοθεσία Sebastiano Toma, με τίτλο "Freakshow". Πρόκειται για την πρώτη διεθνή παραγωγή του Θεάτρου Badminton/ADaM Productions, που μετά την πρεμιέρα της στην Αθήνα θα περιοδεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο για τον εορτασμό των εικοστών γενεθλίων των Tiger Lillies!


To Freakshow μοιάζει βγαλμένο από εφιαλτικό παραμύθι
, καθώς ο σκοτεινός κόσμος των Tiger Lillies πλαισιώνεται από ένα υποβλητικό σκηνικό και μια ομάδα αλλόκοτα γοητευτικών performers. Στο Freakshow συναντάμε αλλόκοτους χαρακτήρες όπως τον υπηρέτη-καρυοθραύστη Jarly, τη μακρυμαλλούσα Αmanda που ζει και αναπνέει μόνο με τα μαλλιά της, τον αθάνατο μοτοσυκλετιστή Victor, τον άπληστο και φιλοχρήματο Tommy, τη γιγαντιαία τραγουδίστρια Marta, τoν τρίποδο Frank και τις σιαμαίες αδερφές Daisy και Violet Hilton.

Μια πρώτη γεύση του Freakshow παίρνουμε από τις σημειώσεις του σκηνοθέτη Sebastiano Toma: «Έχει ήδη νυχτώσει. Η φωτιά σιγοκαίει στο τζάκι. Ακούγεται η πρώτη νότα του ακορντεόν. Αλλόκοτοι επισκέπτες καταφθάνουν. Μας διηγούνται ιστορίες για την ομορφιά, την ασχήμια και τη μοίρα. Πρωτόγνωρες εικόνες περνούν μπροστά από τα μάτια μας. Η φωτιά μας μαγνητίζει, το τζάκι μας καταπίνει και ξαφνικά βρισκόμαστε σ’ έναν άλλο κόσμο, που υπάρχει πλάι στο δικό μας. Έναν κόσμο τόσο κοντινό και συνάμα τόσο μακρινό...».

Η απήχηση: To 2003, όταν η ADaM Productions σύστησε τους Tiger Lillies στο αθηναϊκό κοινό ο έρωτας ήταν ακαριαίος. Οι ουρές έξω από το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ήταν καθημερινό φαινόμενο και το Tiger Lillies Circus έγινε το απόλυτο talk of the town. Έκτοτε οι Tiger Lillies απέκτησαν ένα σκληρό πυρήνα αφοσιωμένων θαυμαστών που δίνει πάντα το «παρών», στις ανατρεπτικές, sold out εμφανίσεις τους.

Η ομάδα: Τους έχουν χαρακτηρίσει προβοκάτορες της μουσικής σκηνής, μινιμαλιστές μουσικούς, αυτοσαρκαστικούς και υποχθόνιους, πρωτοπόρους και παράλληλα μανιακούς με το παρελθόν, σουρεαλιστικούς πορνογράφους, αναρχικούς, λυπημένους παλιάτσους και επίγονους ενός διαστροφικού Κουρτ Βάιλ. Οι ίδιοι εναντιώνονται σε οποιοδήποτε μονοσήμαντο χαρακτηρισμό και λειτουργούν βάσει των δικών τους εκκεντρικών κανόνων.
Αναμφισβήτητα πάντως η ομάδα των Tiger Lillies, με τον τραγουδιστή και ακορντεονίστα Μάρτιν Ζακ, τον κοντραμπασίστα Αντριαν Στάουτ και τον «Τζέιμς Τζόις» των κρουστών Αντριαν Χουτζ, σύμφωνα με το χαρακτηρισμό του Ντέιβιντ Μπερν, έχει καταφέρει να χτίσει από το 1989 ένα δικό της ήχο που δανείζεται στοιχεία από τις παραδοσιακές μελωδίες, το καμπαρέ, τη πανκ μουσική, τις μουσικές των δρόμων και το λυρισμό των μπλουζ, πάνω σε μελαγχολικές ιστορίες βγαλμένες από τα καταγώγια της ανθρώπινης ψυχής και του περιθωρίου με πρωταγωνιστές πόρνες, αλκοολικούς, και ναρκομανείς.

Η σκοτεινή θεματική του ρεπερτορίου τους οφείλεται στον ιδρυτή των Tiger Lilies Mάρτιν Ζακ και τις εικόνες που συνέλλεξε ζώντας για επτά χρόνια πάνω από έναν οίκο ανοχής στο Σόχο του Λονδίνου.

...Πρεμιέρα Τρίτη και 13!!! Μπρρρρ...



TΟ ΚΑΣΤ:
The Tiger Lillies:
Martyn Jacques:
φωνητικά, ακορντεόν,
γιουκουλέλε (είδος κιθάρας), πιάνο
Adrian Stout:
κόντρα μπάσο, ωδικό «πριόνι»,
theremin (ηλεκτρονικό όργανο)
Adrian Huge:
ντραμς, κρουστά, παιχνίδια
Θεατρίνοι-Νάνοι:
∆ήμος Γιγαντάκης
Irene Hofer
Rolando Hofer
Aκροβάτες:
Lena Ries: γυναίκα-λάστιχο
Ele Janke: εναέρια ακροβατικά, trapeze
Juia Janke: εναέρια ακροβατικά, trapeze

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Sebastiano Toma
Μουσική/Στίχοι: Martyn Jacques - THE TIGER LILLIES
Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Σχεδιασμός Κοστουμιών: Claire Bracewel
Σκηνικά: Sebastiano Toma
Σχεδιασμός Μαριονέτας/Κούκλας: ∆ημήτρης Στάμου,
Ντέμη Παπαδά ? ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΕΡΛΙΝ
Σχεδιασμός Φωτισμού: Σάκης Μπιρμπίλης
Σχεδιασμός Ήχου: Claus Buehler
Εκτέλεση Παραγωγής: Χαρά Χριστοπούλου