Μια νύχτα στην πόλη...

06.11.2008
Για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο της Photobiennale / 20ής Φωτογραφικής Συγκυρίας, Απρίλιος-Μάιος 2008 εγκαινιάστηκε το βραβείο της Pilsner Urquell/Photomuseum με τη θεματική «City nights», όπου οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες αποτύπωσαν με το φακό τους εικόνες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τη νύχτα.

Τι: ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Πότε:/Πού: 07-27/11, Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57,
Αθήνα (τηλ. 211 4000863)
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 13:00, Κυριακή από τις 15:00
Εγκαίνια: Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, 20:00
Επιμέλεια σχεδιασμού και υλοποίησης: Ελίνα Δάλλα

Νύχτα στην πόλη.

Νύχτα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο της Photobiennale/20ής Φωτογραφικής Συγκυρίας, Απρίλιος-Μάιος 2008 εγκαινιάστηκε το βραβείο της Pilsner Urquell/Photomuseum με τη θεματική «City nights», όπου οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες αποτύπωσαν με το φακό τους εικόνες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τη νύχτα.

Σήμερα, στην έκθεση «Μια νύχτα στην πόλη» παρουσιάζονται τα έργα των καλλιτεχνών που κέρδισαν το βραβείο για την πόλη της Θεσσαλονίκης (Στέλιος Σκούλος, Έφη Παναγούλα, Γιώτα Μαστρογιαννοπούλου) και αυτών για την πόλη της Αθήνας (Θωμάς Γερασόπουλος, Θοδωρής Φράγκος, Σπύρος Στάβερης).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται επίσης προβολές με τα έργα των συμμετεχόντων φωτογράφων που πέρασαν στη short list για το βραβείο, δηλαδή των δέκα καλύτερων φωτογράφων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το θέμα του βραβείου Pilsner Urquell / Photomuseum αναφέρεται στην εικόνα της πόλης τη νύχτα και οι εργασίες των συμμετεχόντων έπρεπε να σχετίζονται με την πόλη της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Μέσα από μια σειρά μικρών αφηγήσεων ή μεμονωμένων περιστατικών οι συμμετέχοντες φωτογράφισαν τις δύο πόλεις τη νύχτα.