"Οδύσσεια" από την Κάρμεν Ρουγγέρη

11.09.2008
Στις αρχές Νοεμβρίου, στο νέο, πολυδύναμο χώρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «ΘΕΑΤΡΟΝ» θα ανέβει μια μεγάλη και φιλόδοξη παραγωγή βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη.
Στις αρχές Νοεμβρίου, στο νέο χώρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «ΘΕΑΤΡΟΝ» θα ανέβει μια φιλόδοξη παραγωγή βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Οι περιπέτειες και οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα, θα ζωντανέψουν στη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ», σε μία παραγωγή διεθνών προδιαγραφών, πιστή την ευρύτερη φιλοσοφία του «Ελληνικού Κόσμου» για την χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού.

Αξιοποιώντας τις άρτιες εγκαταστάσεις και τον τεχνολογικό εξοπλισμό του «ΘΕΑΤΡΟΝ», με σκηνικά της Χριστίνας Κουλουμπή και μουσική του Γιάννη Μακρίδη, η «Ομήρου Οδύσσεια - Το Παραμύθι των Παραμυθιών» αναμένεται να αποτελέσει μια από τις πιο σημαντικές και αξιόλογες παραστάσεις της επόμενης θεατρικής περιόδου.

Την παράσταση υπογράφει η αγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη, που διασκευάζει και σκηνοθετεί ένα από τα πιο σημαντικά λογοτεχνικά έργα όλων των εποχών, με σεβασμό τόσο στο λόγο του Ομήρου, όσο και στους λιλιπούτειους φίλους της.

Από τον Νοέμβριο, λοιπόν, το «ΘΕΑΤΡΟΝ» και η Κάρμεν Ρουγγέρη θα περιμένουν τους συνταξιδιώτες τους στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι του Οδυσσέα προς την Ιθάκη...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο - σκηνοθεσία : Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά - κοστούμια : Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική - διασκευή - σύνθεση : Γιάννης Μακρίδης
Χορογραφία : Πέτρος Γάλλιας
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

«ΘΕΑΤΡΟΝ» «Ελληνικός Κόσμος» - Πειραιώς 254 - Ταύρος
Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Κυριακή.
Για σχολεία, καθημερινά μετά από συνεννόηση, στο ΤΕΧΝΙS τηλ.: 210 9345 378 Πληροφορίες: «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254 ? Ταύρος - Τηλ. 212 254 0313