8ο Διεθνές Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ Νέων

11.09.2008
Στις 26 Σεπτεμβρίου ξεκινά το 8ο Διεθνές Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ Νέων στην Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», Πειραιώς 100, Γκάζι.
Στις 26 Σεπτεμβρίου ξεκινά το 8ο Διεθνές Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ Νέων στην Τεχνόπολη (Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», Πειραιώς 100, Γκάζι).

Βασικός στόχος του Φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, με έμφαση στον αγώνα κατά του καπνίσματος, που θεωρείται ο βασικότερος καρκινογόνος παράγοντας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα βραβευτούν οι νικητές του διαγωνισμού που πραγματοποίησε η Ε.Α.Δ. με σκοπό νέοι από 15 κράτη, ηλικίας 15-25 ετών, να εκφράσουν τις αντικαπνιστικές τους θέσεις.

Ο διαγωνισμός συμπεριλάμβανε τις παρακάτω κατηγορίες: κείμενο, ποίηση, ζωγραφική, φωτογραφία, εικονογραφημένες ιστορίες, κινούμενα σχέδια, μουσική, χορό και θέατρο.

Παράλληλα, διοργανώθηκε και διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 10 ? 14 ετών που ζουν στην Ελλάδα. Από κάθε θεματολογία, επιλέχθηκαν 3 νικητές, οι οποίοι, με έξοδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Δράσης, θα βρεθούν στην Αθήνα, προκειμένου να παρουσιάσουν τα έργα τους και να βραβευθούν σε ειδική τελετή, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 19.30.
Την εκδήλωση θα συμπληρώσει η ομιλία του Πνευμονολόγου Μ. Πατενταλάκη με θέμα «Κάπνισμα και επιπτώσεις στην υγεία», καθώς και η παρουσίαση του αντικαπνιστικού τραγουδιού «Σε κάνει σκλάβο» από τον Αλ. Φωτεινό.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10.00 - 22.00.
Είσοδος ελεύθερη.
Το φεστιβάλ διοργανώνει η Ελληνική Αντικαρκινική Δράση (Ε.Α.Δ.) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων,