Ελένη Γκασούκα: Όλη η ελληνική κοινωνία είναι Burlesque

24.12.2013
Η Ελένη Γκασούκα μίλησε στο e-go για την πρωτότυπη παράσταση Burlesque!

O Πάνος Μουζουράκης και ο Θανάσης Αλευράς με βαρύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες θεατές τους και με την καθοδήγηση της Ελένης Γκασούκα παρουσιάζουν στο Fuzz ένα μουσικό υπερθέαμα “Burlesque”.

Πρόκειται για μία αισθητική επανάσταση ενάντια στην υστερία των Καμπαρέ που σαρώνουν την σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Η Ελένη Γκασούκα μίλησε στο e-go για την πρωτότυπη αυτή παράσταση

e-go: Τι είναι το Burlesque;

Eλένη Γκασούκα: Το Burlesque μας είναι πλημμυρισμένο από μουσική! Ξένα και ελληνικά τραγούδια από την δεκαετία του ‘ 50 έως και σήμερα, μαζί με τα καινούρια τραγούδια του Πάνου Μουζουράκη δημιυργούν ένα εκρηκτικό χορευτικό κλίμα για τρεισίμισι ώρες. Ο Θανάσης Αλευράς απογειώνει το πρόγραμμα με τις μεταμορφώσεις του στο σατιρικό σκετς «Πάμε Παραλία». Στο φως και στην χαρά που φέρει η παράσταση, συμβάλλει καταλυτικά το γυναικείο μουσικό σχήμα «One of a Kind» και οχτώ υπέροχοι μουσικοί!


e-go: Που στοχεύετε με την παράσταση αυτή;

Ε.Γκ: Σε κάτι πολύ απλό αλλά και τόσο δύσκολο να συμβεί,,, Στη χαρά!

e-go: Πώς επιλέξατε τον Πάνο Μουζουράκη και τον Θανάση Αλευρά για πρωταγωνιστές;

Με τον Θανάση Αλευρά και τον Πάνο Μουζουράκη έχουμε δουλέψει πολλές φορές μαζί. Είναι εκπληκτικοί performers, ιδανικοί για την παράσταση αυτή που έχει τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Τους εκτιμώ πολύ!

e-go: Ποια είναι αυτά τα Καμπαρέ που σαρώνουν την σύγχρονη ελληνική κοινωνία.;

Ε. Γκ. Ένα αστείο ήταν στο δελτίο τύπου μας. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα όλη η ελληνική κοινωνία είναι Burlesque. Γι΄αυτό το λόγο μας αντιπροσωπεύει αυτό το άναρχο θέαμα που δημιουργήσαμε.

e-go: Είναι τελικά για κλάματα η ζωή μας;

Ε. Γκ.: Και για γέλια και για κλάματα! Όμως εγώ ελπίζω. Μια μέρα θα κοιτάξουμε πάλι ψηλά! Θα γίνουν καλά τα σπασμένα μας φτερά και θα πετάξουμε!

e-go: Ο καλεσμένος έκπληξη τι ρόλο παίζει κάθε φορά;

Ε. Γκ.: Τι έκπληξη θα ήταν αν σας το έλεγα; Το σίγουρο είναι ότι και αυτός περνάει καλά!

Γεωργία Οικονόμου

[email protected]