Το «IL paRЯaiso» στο Θέατρο Αλκμήνη για δυο βραδιές

17.12.2013
Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της εφεύρεσης της φωτογραφίας (1839), η Αθήνα αποτέλεσε πόλο έλξης για τους ξένους φωτογράφους, οι οποίοι –όπως και οι έλληνες συνάδελφοί τους στη συνέχεια- απαθανάτιζαν συστηματικά τα αρχαιολογικά μνημεία της πρωτεύουσας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Η ομάδα χορού, ακροβασίας και ζωντανής μουσικής «Κι όμΩς κινείται» παρουσιάζει, με αφορμή το 3ο μέρος της Commedia του Dante Aliguieri -για να πας στον παράδεισο, πρέπει πρώτα να πεθάνεις- την παράσταση «Il paRЯaiso» στο Θέατρο Αλκμήνη.

Δομικά υλικά της έννοιας του παραδείσου, της πρώτης του διήγησης, λιώνουν σε ενα περιβάλλον διαρκούς στροβιλισμού. Εικόνες και σύμβολα της κλασικής του εικονογράφισης μετακινούνται σ’ ένα πεδίο κυνικό και ψάχνουν να ντυθούν σημασίες καινούριες.

Ήδη ο παράδεισος του Δάντη έχει φύγει από τον κήπο της Εδέμ. Απλωμένος στο σύμπαν, χώρεσε πλανήτες, άστρα, ήλιους, ουρανούς, ήρωες, αγίους, πρόσωπα μυθικά και ξεχασμένα, παρεξηγημένα ή δικαιωμένα, σκιές που πλέουν τώρα σε δίνες παράλληλες.

Η πίεση της εν ζωής κατάστασής τους, εκτονώνεται στην ασταμάτητη πορεία τους μέσα στον αιώνιο χρόνο. Όλα αυτα που πίστεψαν, έλπισαν, αγάπησαν, φοβήθηκαν και έβλαψαν. Iσορροπούν και τους βαφτίζουν “μοναδικούς και απαραίτητους” στους χαώδεις κι ατελείωτους κόσμους που τους περιέχουν.

Κίνηση: Κι όμΩς κινείται, σε συνεργασία με τους Χ. Τόμπορη, Σ. Πατεράκη, & Α. Μερεντίνη
Μουσική σύνθεση και ερμηνεία: Αντωνίου Κλέων
Φωτισμοί: Αθανασοπούλου Μαρία
Σκηνικός Χώρος: Bentancor Camilo
Κοστούμια: Μάνεση Αγγελική - Μουζάκη Φανή
Παίζουν: Μαλκότσης Ερμής, Τόμπορης Χρόνης, Πατεράκης Σπύρος, Μερεντίνη Αγγελική, Λινάρδου Αντιγόνη, Σουγιουλτζή Χριστίνα

Info:

28 & 29 Δεκεμβρίου στις 21.30
Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 12, Πετράλωνα / 210.34.28.650.

Διάρκεια 60 λεπτά / Είσοδος 10 ευρώ