Το "Φιόρο του Λεβάντε" Αθήνα για 11 παραστάσεις

20.08.2008
Μετά από 45 πόλεις στην Ελλάδα, «ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ», του Γρηγορίου Ξενόπουλου, με το Σπύρο Παπαδόπουλο στο ρόλο του Νιόνιου και σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, επιστρέφει στην Αθήνα, από την Τρίτη 26 Αυγούστου και για 11 παραστάσεις.

Μετά από 45 πόλεις στην Ελλάδα, «ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ», του Γρηγορίου Ξενόπουλου, με το Σπύρο Παπαδόπουλο στο ρόλο του Νιόνιου και σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, επιστρέφει στην Αθήνα, από την Τρίτη 26 Αυγούστου και για 11 παραστάσεις.

Το Φιόρο του Λεβάντε είναι ένας τετραπέρατος Ζακυνθινός, πανέξυπνος, αθώος, γαλίφης και καταφερτζής, πολυμήχανος, όλα τα φέρνει βόλτα, όλα τα παλεύει, εκτός από το φόβο του για τους σεισμούς!

Πολύ κούνια αφέντη, πολύ κούνια! Όλο σκόρσο και σπαβέντο! Έτσι μια ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΙΑ, αφήνει τη μάνα του και τη Ζάκυνθο που λατρεύει, παίρνει την κιθάρα του που λατρεύει επίσης και νάσου τον στην Αθήνα. Επιστάτης στον κύριο Βάλδη. Ο Κύριος Βάλδης, δικηγόρος με καριέρα, με γυναίκα, με πεθερά, με ερωμένη, με δυο κόρες και με επίδοξους γαμπρούς να μπαινοβγαίνουν μες στο σπίτι, τάχαμου πως θέλουν να το νοικιάσουν, ένα χάος! Και ποιος θα βάλει τάξη στο χάος;

Μα ο Νιόνιος φυσικά! Που στην αρχή, όλοι τον κογιονάρουνε, αλλά με τον καιρό, με ψέματα, με αλήθειες με κόλπα χίλια δυό, κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του. Τους γίνεται απαραίτητος! Τίποτα δεν γίνεται πια χωρίς το Νιόνιο! Από επιστάτης, αφέντης! Έλα όμως που αρχίζει να του λείπει η Ζακυθούλα του όλο και πιο πολύ και δεν αντέχει άλλο τη βουή τση Αθήνας; Ούλα στονάρουνε εδώ! Οι καμπάνες, οι πουλητάδες τση ρούγας, τα τραμ, τ’ αυτοκίνητα, τα σκυλιά που βαϊζουνε, οι δούλες που κλαίνε, οι κανταδόροι τση νύχτας, ούλα! Δεν μπορώ άλλο. Ίσα μ’ έδεκει!
Έτσι μία ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΙΑ....

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Παναγιώτης Καλατζόπουλος
Χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Σπύρος Παπαδόπουλος, Χάρης Σώζος, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ευαγγελία Μουμούρη, Μελίνα Βαμβακά, Άγγελος Μπούρας, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Τζένη Θεωνά, Ηρώ Μπέζου, Στέλιος Πέτσος, Κων/νος Χατζηδημητρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:

ΤΡΙΤΗ 26/8 ΥΜΗΤΤΟΣ Θ. ΒΡΑΧΩΝ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
ΤΕΤΑΡΤΗ 27/8 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/8 ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/8 ΡΑΦΗΝΑ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 31/8 ΑΙΓΑΛΕΩ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ»
ΔΕΥΤΕΡΑ 1/9 ΑΙΓΙΝΑ A΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/9 ΠΑΠΑΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7/9 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΒΕΑΚΕΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 8/9 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΒΕΑΚΕΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 11/9 Ν. ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ {οδός Δροσίνη 11}
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/9 Ν. ΜΑΚΡΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ