Βαγόνι στο Νερό στο Απλό

13.12.2011
Το νέο έργο του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Λεωνίδα Προυσαλίδη “Βαγόνι στα νερά”, που τάραξε τα νερά με το πρώτο του, βραβευμένο έργο, “Επτά λογικές απαντήσεις”, θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 21 Δεκέμβριου στο Απλό Θέατρο.

Το νέο έργο του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Λεωνίδα Προυσαλίδη “Βαγόνι στα νερά”, που τάραξε τα νερά με το πρώτο του, βραβευμένο έργο, “Επτά λογικές απαντήσεις”, θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 21 Δεκέμβριου στο Απλό Θέατρο.

Το “Βαγόνι στα νερά” είναι ένα έργο για την απώλεια, την πλάνη και την πραγματικότητα, το θέατρο και τους δαίμονές του. Είναι η συνάντηση τεσσάρων ανθρώπων, σε ένα παράξενο σιωπηλό σπίτι, τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού. Γραπωμένοι από τα αισθήματα τους, ξαναζούν τη ζωή τους, αγωνιώντας να λυτρωθούν και να υπάρξουν. Μέσα στην παράτολμη προσπάθεια τους ελλοχεύει το παρελθόν και μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες αναδύεται η ιστορία της Ελλάδας που μοιάζει να βυθίζεται σαν ένα “Βαγόνι στα νερά”, όπως και οι ζωές των ηρώων.

«Η Μαρία (Μαρίνα Ψάλτη), πρώην ηθοποιός που λαχταράει να επιστρέψει στο θέατρο, προσκαλείται να περάσει τη νύχτα της στο αρχοντικό σπίτι της ηλικιωμένης Όλιας (Μελίνα Βαμβακά) εκεί όπου ο νεαρός Τίμος (Σαμόλης Δημήτρης) έχει νοικιάσει ένα δωμάτιο, όπου συχνά τον επισκέπτεται η αγαπημένη του Τόνια (Σωτηρία Ρουβολή). Η Μαρία παραμένει τελικά 28 μέρες και οι εκμυστηρεύσεις της πυροδοτούν και τις μνήμες των άλλων προσώπων. Συνδετικός κρίκος ανάμεσα τους γίνεται ο Άλκης, αδελφός του Τίμου που χάθηκε από τα ναρκωτικά».

Ο Προυσαλίδης, με το “Βαγόνι στα νερά” αφηγείται μια ιστορία τεσσάρων ανθρώπων, δημιουργώντας μια παρτιτούρα λεπτών αποχρώσεων όπου τα πραγματικά γεγονότα παίρνουν μια ονειρική διάσταση κι αγγίζει ξανά με μαεστρία και ευαισθησία τη μάστιγα της εποχής μας, τα ναρκωτικά. Ο συγγραφέας δημιουργεί ένα υλικό που αγκαλιάζει τα στοιχειωμένα συναισθήματα των ηρώων, συνθέτει τοπία περιθωρίου μέσα στα οποία καθρεφτίζονται τα ακραία ψυχικά φαινόμενα, όταν η ψυχή είναι γεμάτη επιθυμίες και το αίσθημα παντοδύναμο.

Το “Βαγόνι στα νερά”, το δεύτερο θεατρικό έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη, θα παρουσιαστεί από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Φάσμα σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα, μουσική Ελένης Καραΐνδρου, φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου και βοηθό σκηνοθέτη τον Νίκο Πασχίδη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μαρία: Μαρίνα Ψάλτη
Όλια: Μελίνα Βαμβακά
Τόνια: Σωτηρία Ρουβολή
Τίμος: Δημήτρης Σαμόλης

Σκηνοθεσία : Αντώνης Αντύπας
Παίζουν: Μαρίνα Ψάλτη
Μελίνα Βαμβακά
Σωτηρία Ρουβολή
Δημήτρης Σαμόλης

INFO:

ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ ΩΡΑ : 9.00 μ.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ και ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ: 7.00 μ.μ.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ: 17 Ευρώ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ- ΚΥΡΙΑΚΗ: 20 Ευρώ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ: 15 Ευρώ

ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ, Χαρ. Τρικούπη 4, Καλλιθέα, T.K. 17671
Τηλ. 210 9229605, 2109246991
www. aplotheatro.gr, E-mail: [email protected]