Κάποιος παίζει με τα νεύρα μας!

28.08.2007
Η ώρα των εκλείψεων και το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Εκλείψεις έρχονται και το δοκιμασμένο... αντίδοτο είναι ένα: ο συνδυασμός ψυχραιμίας και ρεαλισμού από τη μια και διπλωματίας και χιούμορ από την άλλη. Μεριμνήστε για το συμφέρον σας και αφιερώστε την ενέργειά σας στον έρωτα, ώστε να αποφευχθούν τα λάθη, το τέντωμα των νεύρων και η ένταση στις σχέσεις!

Η ώρα των εκλείψεων και το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Εκλείψεις έρχονται και το δοκιμασμένο... αντίδοτο είναι ένα: ο συνδυασμός ψυχραιμίας και ρεαλισμού από τη μια και διπλωματίας και χιούμορ από την άλλη. Μεριμνήστε για το συμφέρον σας και αφιερώστε την ενέργειά σας στον έρωτα, ώστε να αποφευχθούν τα λάθη, το τέντωμα των νεύρων και η ένταση στις σχέσεις!

Δύο διαδοχικές εκλείψεις κλείνουν την αυλαία του φετινού καυτού καλοκαιριού. Οι αστρολόγοι, οι αστρονόμοι αλλά και άλλοι επιστήμονες θεωρούν τις εκλείψεις φαινόμενα ύψιστης σημασίας, μολονότι επαναλαμβάνονται τουλάχιστον τέσσερις φορές το χρόνο. Όταν ο Ήλιος, η Σελήνη και η Γη ευθυγραμμίζονται απόλυτα, το ένα ουράνιο σώμα σκιάζει το άλλο, προκαλώντας μια ολιγόλεπτη «έκλειψη» φωτός. Έτσι, η περίλαμπρη αυγουστιάτικη Πανσέληνος θα μετατραπεί σε ολική έκλειψη Σελήνης (28/8) και η ανανεωτική Νέα Σελήνη σε μερική έκλειψη Ηλίου (11/9). Αν και οι εκλείψεις διαρκούν λίγα λεπτά, οι ηλεκτρομαγνητικές αλλαγές που προκαλούν αρχίζουν πολλές μέρες πριν από το φαινόμενο και λήγουν πολλές μέρες μετά, με αποτέλεσμα τα ασυνήθιστα κλιματικά και γεωφυσικά φαινόμενα και την αρνητική επιρροή στην ανθρώπινη διάθεση και συμπεριφορά. Επίσης, εγκυμονούν τη δυσαρμονία της ζωογόνου, δυναμικής γιανγκ ενέργειας του Ήλιου με τη συναισθηματική και συνδετική γιν ενέργεια της Σελήνης. Η αρνητική επιρροή μιας έκλειψης αυξάνεται όταν είναι ολική, ενώ η ένταση και η ποιότητά της διαφοροποιούνται όταν σχηματίζει όψεις με άλλους πλανήτες.

Οι εκλείψεις και ποιους επηρεάζουν Με τις τωρινές εκλείψεις κλείνει σχεδόν ο διετής κύκλος τους στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου, που επηρεάζει άμεσα και τους άλλους Μεταβλητούς (Δίδυμοι, Τοξότες). Μένει να συμβεί η τελευταία έκλειψη στην Παρθένο (το Φεβρουάριο του 2008) και δεν θα ξαναρχίσουν πριν από το Δεκέμβριο του 2010.

28 Αυγούστου: Ολική έκλειψη Σελήνης & Πανσέληνος στην 04° 46΄ των Ιχθύων (13:38 ώρα Ελλάδας) Προκαλεί σκαμπανεβάσματα στη διάθεση και τη συμπεριφορά των Μεταβλητών ζωδίων και ωροσκόπων και προκαλεί εντάσεις στην προσωπική ζωή και τη δουλειά (ιδίως εκείνων που γεννήθηκαν στα διαστήματα 22-25/2, 24-26/6, 27-29/8, 25-27/11).

11 Σεπτεμβρίου: Μερική έκλειψη Ηλίου & Νέα Σελήνη στη 18° 25΄ της Παρθένου (στις 15:32 ώρα Ελλάδας) Επηρεάζει ομοίως τα Μεταβλητά ζώδια και ωροσκόπους (ιδίως όσους γεννήθηκαν στα διαστήματα 7-9/11, 7-9/6, 9-11/9, 8-10/12).

Ένταση και συναισθηματική φόρτιση Κρίσιμη είναι η επιρροή της πρώτης έκλειψης για τη σταθερότητα και την ποιότητα της καριέρας και των προσωπικών σχέσεων (αισθηματικών, οικογενειακών) των Μεταβλητών ζωδίων και ωροσκόπων. Αιτία, η δυσαρμονία με το δύσκολο Κρόνο (κινείται στην τελευταία μοίρα του Λέοντα και μεταβαίνει στην Παρθένο στις 3/9). Η συναισθηματική φόρτιση και η κυκλοθυμία που προκαλεί θα αποκαλύψουν τις «αδυναμίες» στις σχέσεις και τα προβλήματα στην εργασία σας και ίσως θίξουν και τους δύο αυτούς τομείς. Επείγει όσοι ανήκουν σε Μεταβλητά ζώδια να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα στα αισθηματικά, στην οικογένεια και στην καριέρα τους, ώστε να διαφοροποιήσουν έγκαιρα τη στάση και τους στόχους τους και να αποφύγουν έτσι δυσκολίες ή απώλειες. Ο Ερμής στην Παρθένο (ως τις 5/9) θα συμβάλει στην εξαγωγή ρεαλιστικών συμπερασμάτων και στην εύρεση έξυπνων λύσεων στα προβλήματα, παράλληλα με την εύνοια του Δία από τον Τοξότη. Εκρηκτική η δεύτερη έκλειψη, λόγω της συζυγίας της με τον Ουρανό στους Ιχθύς, που αμφισβητεί δεσμεύσεις και προσπάθειες, αν η δουλειά ή μια σχέση βρεθούν σε τέλμα. Χωρίς ψυχραιμία και διπλωματία, θα προκύψουν εντάσεις και ανατροπές!

Τα πλην

- Ο Άρης στους Διδύμους γίνεται επικίνδυνος, γιατί κορυφώνονται ο εγωισμός και η επιθετικότητά του. Η σύγκρουσή του με τον Ουρανό (25/8-12/9) ανεβάζει την αδρεναλίνη, προκαλεί κυκλοφορικά προβλήματα (πίεση, ταχυκαρδία, καρδιαγγειακά), αποσπά την προσοχή και οδηγεί σε διαφωνίες, νεύρα, αντιδράσεις, βιαιότητες, ατυχήματα και πυρκαγιές.

- Η αντίθεση Άρη-Πλούτωνα (11-28/9) προκαλεί προβλήματα σε συνεργασίες και σχέσεις, λόγω παρορμητικών αντιδράσεων και παιχνιδιών κυριαρχίας. Το... πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης διαφωνίες, καβγάδες, βία, συρράξεις, τρομοκρατία, αλλά και έντονα καιρικά και γεωφυσικά φαινόμενα (καταιγίδες, σεισμούς, ενεργοποιήσεις ηφαιστείων και κατολισθήσεις).

Τα συν

+ Ο Ερμής στο Ζυγό της συντροφικότητας και της διπλωματίας (6-27/9) θα ευνοήσει τον έξυπνο και ευέλικτο διάλογο και την ειρηνική... καταστολή των εντάσεων.

+ Η Αφροδίτη στο Λέοντα (από 8/9 σε ορθή τροχιά). Η εναρμόνισή της με τον Άρη καλμάρει εγωισμούς και εντάσεις, τονίζει τον ερωτισμό και ευνοεί τον έρωτα, στον οποίο άλλωστε πρέπει να αφιερώσετε και την προσοχή σας. Κατά τα άλλα, θα τονώσει την ψυχική διάθεση των Παρθένων και των Ιχθύων και θα διευκολύνει τη συνεννόηση Διδύμων και Τοξοτών καθ’ όλη τη διάρκεια των εκλείψεων!

ΚΡΙΟΣ Η διάθεση πέφτει Προσωπικά: Την ψυχική ηρεμία και την ευεξία σας στοχεύουν και οι δύο εκλείψεις. Η καθημερινή άσκηση θα εκτονώνει την εσωτερική ένταση που νιώθετε, ώστε να μην... απαντάτε σε προκλήσεις (ιδίως σχόλια ή παρεμβάσεις συγγενών) και να αποφύγετε τυχόν προβλήματα στο κυκλοφορικό (πίεση, αγγειακό), που σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να ενταθούν. Τέλος, όταν οδηγείτε, προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και προσεκτικοί. Πρακτικά: Αν είστε απρόσεκτοι, ανυπόμονοι ή νευρικοί όταν εργάζεστε, μάλλον θα προκύψουν λάθη ή τριβές με συναδέλφους ή πελάτες. Η υπομονή, η ψυχραιμία και η αυτοσυγκέντρωση είναι αρετές που μάλλον θα σας... λείπουν. Αν αντιδράτε στο ωράριο ή στην ιεραρχία, θα το βρείτε μπροστά σας!

ΤΑΥΡΟΣ Προσγειωθείτε... Προσωπικά: Παράτολμοι, απελπισμένοι έρωτες ή παράλληλες σχέσεις μπορεί να έχουν οδυνηρή... προσγείωση, αφού οι εκλείψεις συνδέονται με το «βαρύ» Κρόνο. Πείτε «ναι» στον έρωτα, αλλά στο πλαίσιο της μονιμότητας και με άτομα που σας ταιριάζουν. Αν, πάλι, αποκαλυφθούν «αγκάθια» στις φιλίες, περιμένετε τη λήξη των εκλείψεων για να πάρετε αποφάσεις, πάρτε όμως αποστάσεις. Πρακτικά: Οι εκλείψεις επηρεάζουν έμμεσα (λιγότερο έντονα) τα οικονομικά σας. Η ανασφάλεια που θα προκαλέσουν μπορεί να σας κάνει να χάσετε ευκαιρίες, να ρισκάρετε βεβιασμένα χρήματα ή να κάνετε άσκοπες αγορές. Οι αγοραπωλησίες ακινήτων ευνοούνται, προσέξτε όμως πολύ όταν επιλέγετε το δάνειο που θα πάρετε.

ΔΙΔΥΜΟΙ Η διπλωματία σώζει Προσωπικά: Ο Δίας ευνοεί τα αισθηματικά σας, όμως ο Άρης στους Διδύμους σε συνδυασμό με τις εκλείψεις μπορεί να φέρει μπουρίνια! Ευτυχώς, η εναρμόνιση Άρη-Αφροδίτης ανεβάζει τη libido και ευνοεί τον έρωτα. Εστιάστε, λοιπόν, εκεί το ενδιαφέρον σας. Στις οικογενειακές σχέσεις η διπλωματία σώζει, αλλά αν δεν την έχετε, κρατήστε αποστάσεις. Τέλος, αποφύγετε γάμους κατά την έκλειψη-αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Πρακτικά: Οι εκλείψεις στοχεύουν, επίσης, στην καριέρα σας. Η επιρροή τους είναι κρίσιμη, λόγω της συμμετοχής του θερμοκέφαλου Άρη, του πιεστικού Κρόνου, του ανατρεπτικού Ουρανού και του χθόνιου Πλούτωνα. Ωστόσο, με καλές δημόσιες σχέσεις, με αυξημένη διαίσθηση (έως 5/9) και διπλωματία θα καταφέρετε πολλά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Δυσκολία στην επικοινωνία Προσωπικά: Οι εκλείψεις και οι δυσαρμονίες τους κορυφώνουν το στρες. Χρειάζεστε ξεκούραση, άσκηση, ψυχαγωγία και φροντίδα της υγείας σας, ψυχικής και σωματικής, για να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση (σ’ αυτό θα συμβάλει και ο Δίας). Η συνεννόηση γίνεται επίσης δύσκολη (ιδίως με συγγενείς). Οδηγείτε με προσοχή, μελετάτε συγκεντρωμένα και αναβάλετε τυχόν νομικές διαδικασίες (συμβιβασμούς, δίκες). Πρακτικά: Δύσκολη γίνεται η επικοινωνία με πελάτες και συναδέλφους και είναι πιθανές οι συναδελφικές τρικλοποδιές. Η εσωστρέφεια και η χαρακτηριστική ευθιξία σας μόνο την απομόνωση θα φέρουν. Προτιμήστε, όσο γίνεται, να εργαστείτε μόνοι και απερίσπαστοι, φερθείτε διπλωματικά και μη δίνετε λαβές για σχόλια, γκρίνια ή απουσίες.

ΛΕΩΝ Το χρήμα και τα μάτια σας Προσωπικά: Στα οικονομικά σας στοχεύουν οι εκλείψεις, είτε ατομικά είτε κοινά είναι αυτά. Οργανώστε τα έγκαιρα, για να μην πιάσουν πάτο, τώρα που θα επηρεάζονται και από τον Κρόνο. Το ορμονικό σας σύστημα (μεταβολισμός, θυρεοειδής, γενετικό) μπορεί να περάσει δοκιμασίες, ενώ ίσως να σας ταλαιπωρήσουν φοβίες και ανασφάλειες, χωρίς ειδική αιτία. Αντιδράστε! Πρακτικά: Τα οικονομικά σας και ζητήματα κληρονομιάς στο εξής θα επηρεάζονται αρνητικά από τον Κρόνο. Οργανώστε τα έγκαιρα και διαχειριστείτε τα συνετά, για να μην πάρουν την κατρακύλα. Ούτε λόγος, βέβαια, για δάνεια, επενδύσεις, ρίσκα, τυχερά παιχνίδια (ιδίως αν έχετε ωροσκόπο Λέοντα).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ Χρειάζεται ψυχραιμία Προσωπικά: Υπερευαισθησία, παρόρμηση, κυκλοθυμία, ανασφάλεια, νεύρα, ευθιξία, παγωμένη υποχωρητικότητα ή επιθετικές αντιδράσεις τείνουν να προκαλέσουν οι εκλείψεις (ιδίως αυτή στην Παρθένο) και οι δυσαρμονίες τους, με αρνητικές προεκτάσεις στις σχέσεις με το/τη σύντροφο ή τους δικούς σας. Ο Ερμής στην Παρθένο θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα πράγματα με ρεαλισμό και ευελιξία. Πρακτικά: Τονισμένες είναι οι φιλοδοξίες σας, όμως οι εκλείψεις και οι δυσαρμονίες τους μάλλον θα οδηγήσουν σε τέλμα τις εξελίξεις και θα κάνουν το κλίμα στη δουλειά πιεστικό. Με προσοχή, ψυχραιμία και ευελιξία αποφύγετε λάθη ή παγίδες και δείξτε προθυμία και υποχωρητικότητα απέναντι στους ανωτέρους σας. Εκτονώστε το στρες της δουλειάς με άσκηση (αλίμονο αν το μεταφέρετε στο σπίτι).

ΖΥΓΟΣ Φροντίστε την υγεία σας Προσωπικά: Προσπαθήστε να τονώστε γρήγορα και με κάθε τρόπο τη διάθεση και την υγεία σας πριν κορυφωθεί το στρες και μειωθούν οι άμυνες του οργανισμού σας από τις εκλείψεις και τις δυσαρμονίες τους (ιδίως εσείς που έχετε ωροσκόπο Ζυγό). Επίσης, έντονη θα είναι η επιρροή τους και στον τρόπο που επικοινωνείτε με τους άλλους και μετακινείστε. Είναι πασιφανές ότι πρέπει να οδηγείτε προσεκτικά, να συζητάτε ήρεμα και, αν μπορείτε, να αναβάλετε σημαντικές αποφάσεις. Πρακτικά: Η επιρροή των εκλείψεων και των δυσαρμονιών τους κάνει πιεστικό το κλίμα στη δουλειά και δύσκολη ή εκνευριστική τη συνεννόηση και τη συνεργασία με συναδέλφους και πελάτες, αποσπά την προσοχή, μειώνει την απόδοση και αυξάνει τα λάθη (και στρατηγικής). Κουλάρετε, ελιχθείτε και εργαστείτε όσο γίνεται μόνοι για να αποφύγετε αντιπαραθέσεις και ακραίες καταστάσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Δεν είναι ώρα για ξεκαθαρίσματα Προσωπικά: Οι εκλείψεις μπορεί να αποκαλύψουν αδυναμίες στις φιλίες σας. Μην κάνετε ξεκαθαρίσματα τώρα που είστε συναισθηματικά φορτισμένοι και όσοι είστε γονείς φερθείτε με κατανόηση στα παιδιά σας. Τέλος, μη φέρεστε απερίσκεπτα στον έρωτα μπλέκοντας τη φιλία μαζί του και μην αμελείτε ορμονικά προβλήματα. Πρακτικά: Στοιχειώδες είναι το ομαδικό πνεύμα στη δουλειά, αλλά εσείς δεν δείχνετε την ανάλογη προθυμία. Από τις εκλείψεις βάλλονται και τα οικονομικά σας, παρά την εύνοια του Δία. Αναβάλετε αιτήσεις για αύξηση ή δάνειο, μη δανείζετε χρήματα, μην κάνετε σημαντικές αγορές και κόψτε μαχαίρι τις σπατάλες, τα επενδυτικά ρίσκα ή τα τυχερά παιχνίδια (παρά τις κάποιες ευκαιρίες!)

ΤΟΞΟΤΗΣ Προσωπική ζωή που... καίει Προσωπικά: Γάμο και οικογένεια στοχεύουν οι εκλείψεις και οι δυσαρμονίες τους (ιδίως αν έχετε ωροσκόπο Τοξότη). Ευτυχώς, ο Δίας σάς δίνει αυτοπεποίθηση, ευνοεί τις σχέσεις και ισορροπεί κάπως τα πράγματα. Ρίξτε τον εγωισμό σας και τους τόνους, προσγειωθείτε στα καθημερινά, μην κρίνετε (για να μην κριθείτε!). Ακόμα, αναβάλετε συζητήσεις και αποφάσεις για τις σχέσεις σας. Γάμοι με Πανσέληνο/έκλειψη συνήθως κλυδωνίζονται. Πρακτικά: Την καριέρα σας έχει στο στόχαστρό της η έκλειψη στην Παρθένο και τη σκυτάλη παίρνει ο αυστηρός Κρόνος. Ούτε κουβέντα για αλλαγή δουλειάς. Στη συνεργασία με ανωτέρους δείξτε υπομονή, δεκτικότητα και διπλωματία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Ανύπαρκτη η συνεννόηση Προσωπικά: Η αυτοπειθαρχία σας πάει περίπατο! Οι εκλείψεις και οι δυσαρμονίες τους θα ανεβάσουν τους τόνους και την ένταση και η ανυπομονησία και η εριστική διάθεση τρίτων ή η δική σας θα δυσχεράνουν τη συνεννόηση, ιδίως με συγγενείς (και εξ αγχιστείας). Επίσης, το στρες τεντώνει τα νεύρα σας και κάνει ευάλωτο το εντερικό σας σύστημα. Αποφύγετε τις εντάσεις. Πρακτικά: Είστε ταχύτατοι, αλλά ανυπόμονοι και νευρικοί και συνεργάζεστε δύσκολα με πελάτες ή συναδέλφους. Η έλλειψη οργάνωσης, τα λάθη, η αφηρημάδα και οι απερίσκεπτες αντιδράσεις είναι αναμενόμενα. Ακόμα και τα μέσα επικοινωνίας (κομπιούτερ, φαξ, τηλέφωνα) μπορεί να μη λειτουργούν καλά στα χέρια σας. Χαλαρώστε!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ Χρήμα και libido θέλουν προσοχή Προσωπικά: Ο Άρης τονίζει το σεξαπίλ σας, συμμετέχει όμως στην επιρροή των εκλείψεων. Η πρώτη έκλειψη μαζί με τον Κρόνο σημαδεύουν τη libido σας, μπορεί να μειώσουν την ερωτική διάθεσή σας και την ψυχική ορμή σας και να κάνουν ευάλωτο το ορμονικό σας σύστημα και το ηλιακό πλέγμα. Προσέχετε ποιον ερωτεύεστε και αντιμετωπίστε ψύχραιμα προβλήματα με φίλους. Πρακτικά: Οι εκλείψεις και οι δυσαρμονίες τους μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες για τα κοινά οικονομικά σας με το/τη σύντροφο, την οικογένεια ή τους συνεταίρους σας, αν δεν οργανώσετε αμέσως έσοδα και έξοδα, δάνεια και γενικά οικονομικές υποχρεώσεις. Ούτε λόγος για σπατάλες, ρίσκα ή επενδύσεις.

ΙΧΘΥΕΣ Εντάσεις και πιέσεις μαζί Προσωπικά: Οι εκλείψεις στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου και οι πιεστικές και εκρηκτικές δυσαρμονίες τους τείνουν να φέρουν τα πάνω κάτω στα αισθηματικά, το γάμο και την οικογένεια. Μην προκαλείτε, μην παίρνετε τίποτα προσωπικά απ’ όσα θα γίνουν, ελιχθείτε χωρίς να υποχωρείτε ή αποχωρείτε και αναβάλετε συζητήσεις και αποφάσεις για αργότερα (μεθοδεύστε τες όμως, γιατί δεν θα τις αποφύγετε). Πρακτικά: Ο Δίας στο Μεσουράνημα είναι εγγύηση για την καλή πορεία της καριέρας σας. Είναι όμως πολλές και ισχυρές οι δυσαρμονίες των εκλείψεων και επηρεάζουν άμεσα και αρνητικά (προσωρινά ή όχι εξαρτάται από εσάς και από το πώς θα χειριστείτε τις καταστάσεις) τη συνεργασία με συνεταίρους ή ανωτέρους και τη σταθερότητα στα επαγγελματικά σας.