Τεστ: Τι ορίζει τη ζωή σας;

27.08.2007
Οι αποφάσεις που παίρνετε και τα κριτήρια πάνω στα οποία βασίζονται καθορίζονται από εσάς τους ίδιους και στηρίζονται στη λογική, στις πεποιθήσεις και στα όνειρά σας ή μήπως παίρνουν μορφή υπό την επιρροή των αγαπημένων σας προσώπων, των προκαταλήψεων και των φόβων σας...

Οι αποφάσεις που παίρνετε και τα κριτήρια πάνω στα οποία βασίζονται καθορίζονται από εσάς τους ίδιους και στηρίζονται στη λογική, στις πεποιθήσεις και στα όνειρά σας ή μήπως παίρνουν μορφή υπό την επιρροή των αγαπημένων σας προσώπων, των προκαταλήψεων και των φόβων σας; Σας επηρεάζουν άραγε η μόδα και τα κοινωνικά πρότυπα ή ακούτε μόνο τη διαίσθηση και το ένστικτό σας όταν κάνετε τις επιλογές σας; Για να πάρετε μια διαφωτιστική απάντηση στα παραπάνω, κάντε το τεστ που ακολουθεί.

Αποφασίζετε να αγοράσετε ένα σπίτι. Το κάνετε σκεπτόμενοι ότι:

Α) Πρέπει κάποτε να αποκτήσετε το δικό σας.

Β) «Πέσατε» τυχαία πάνω στην κατοικία των ονείρων σας.

Γ) Οι τιμές των ακινήτων συνεχώς αυξάνονται και ίσως αργότερα να μην μπορέσετε να αγοράσετε ένα.

Δ) Όλοι οι γνωστοί και οι φίλοι σας έχουν το δικό τους.

Εδώ και ένα χρόνο έχετε μια σχέση με κάποιον/-α, όλα πάνε καλά μεταξύ σας και το θέμα «γάμος» έχει τεθεί επί τάπητος. Σκέφτεστε ότι:

Α) Βρήκατε το άλλο σας μισό και είστε έτοιμοι για γάμο.

Β) Ο γάμος μπορεί να φθείρει τη σχέση μας.

Γ) Πρέπει να το συζητήσετε με τους γονείς σας.

Δ) Ο θεσμός του γάμου είναι μπανάλ, προτιμάτε τη συμβίωση.

Βγαίνετε για shopping στα μαγαζιά.

Α) Προηγουμένως έχετε ξεφυλλίσει όλα τα περιοδικά μόδας για να ξέρετε περίπου πώς να κινηθείτε.

Β) Μπαίνετε σε πολλά μαγαζιά, δοκιμάζετε ό,τι σας αρέσει και ψωνίζετε μόνο τα ρούχα που πιστεύετε ότι σας πηγαίνουν πολύ.

Γ) Πηγαίνετε μόνο στα δυο τρία μαγαζιά στα οποία κάνετε αποκλειστικά τα ψώνια σας τα τελευταία χρόνια και αγοράζετε μία από τα ίδια.

Δ) Επισκέπτεστε μόνο τα καταστήματα που διαθέτουν ρούχα με ονοματεπώνυμο.

Η εταιρεία στην οποία εργάζεστε ανοίγει υποκατάστημα στο εξωτερικό και σας προτείνει να αναλάβετε μια υπεύθυνη θέση εκεί με πολύ μεγαλύτερη αμοιβή. Εσείς:

Α) Δέχεστε χωρίς δεύτερη σκέψη, σκεπτόμενοι ότι και η καριέρα σας θα απογειωθεί και θα γνωρίσετε μια καινούργια χώρα.

Β) Ζητάτε χρόνο για να το σκεφθείτε και για να ζυγίσετε όλα τα υπέρ και τα κατά πριν αποφασίσετε.

Γ) Υπολογίζετε έντονα την πιθανότητα να μην πάει καλά το νέο υποκατάστημα και αρνείστε;

Δ) Αρνείστε, γιατί ο τόπος της νέας δουλειάς δεν διακρίνεται για την κοσμική ζωή του.

Κάθεστε σε ένα καφέ και σας πλησιάζει ένας λαχειοπώλης

Α) Αν και δεν πιστεύετε στην τύχη, δεν έχετε να χάσετε τίποτα αν αγοράσετε ένα λαχείο.

Β) Το αγοράζετε μόνο και μόνο για να τον ξεφορτωθείτε.

Γ) Το αγοράζετε, γιατί κάτι σας λέει ότι η τύχη χτυπάει την πόρτα σας και πρέπει να της ανοίξετε.

Δ) Διστάζετε προς στιγμήν, στο μυαλό σας έρχονται όλες οι προηγούμενες φορές που αγοράσατε λαχείο και δεν κερδίσατε και, τελικά, δεν το αγοράζετε.

Κατά τη γνώμη σας οι πράξεις και οι επιλογές που κάνει ένας άνθρωπος πρέπει:

Α) Να βασίζονται στη λογική και στις αρχές του.

Β) Να κατευθύνονται από τις επιθυμίες και τα όνειρά του.

Γ) Να υπηρετούν την εικόνα του.

Δ) Να μην πληγώνουν κανέναν.

Είστε μόνοι, χωρίς ερωτικό/-η σύντροφο, γιατί:

Α) Δεν θέλετε να πληγωθείτε ξανά.

Β) Δεν βρήκατε ακόμα έναν άνθρωπο που να σας συναρπάζει.

Γ) Δεν αντέχετε την καταπίεση.

Δ) Δεν βρίσκετε κάποιον/-α που να σας ταιριάζει.

Θέλετε να αγοράσετε αυτοκίνητο.

Α) Κάνετε έρευνα αγοράς για να βρείτε το πιο κατάλληλο για σας και μάλιστα στην καλύτερη τιμή.

Β) Πηγαίνετε κατ’ ευθείαν στην αντιπροσωπία που πουλάει το αυτοκίνητο που έχετε ερωτευτεί.

Γ) Επιλέγετε ένα που «ανεβάζει» το κοινωνικό status σας.

Δ) Επιλέγετε ένα αυτοκίνητο της ίδιας μάρκας με το παλιό σας, γιατί δεν σας αρέσουν τα πειράματα.

Επισκέπτεστε μια αστρολόγο, η οποία σας λέει ότι σύντομα στη ζωή σας θα έρθουν τα πάνω κάτω και ότι, αν χειριστείτε σωστά τις καταστάσεις, θα γίνουν αλλαγές προς όφελός σας. Επιστρέφοντας στο σπίτι:

Α) Θα έχετε κατά νου να χειριστείτε το καθετί σωστά.

Β) Φοβάστε ότι δεν θα τα καταφέρετε.

Γ) Ελπίζετε ότι κανένας δεν θα μάθει ότι πήγατε σε αστρολόγο.

Δ) Χαίρεστε στην ιδέα ότι επιτέλους θα βγείτε από τη ρουτίνα.

Παντρευτήκατε από έρωτα, κάνατε οικογένεια, αλλά δεν είστε ευτυχισμένοι. Σκέφτεστε ότι:

Α) Θα προσπαθήσετε να διορθώσετε την κατάσταση και μόνο αν δεν το καταφέρετε θα χωρίσετε!

Β) Θα παραμείνετε σ’ αυτόν το γάμο για χάρη των παιδιών είτε η κατάσταση διορθωθεί είτε όχι.

Γ) Τι άλλο; Θα χωρίσετε. Δεν μπορείτε να ζήσετε την υπόλοιπη ζωή σας δυστυχισμένοι.

Δ) Η τωρινή κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Αν χωρίσετε, μπορεί να βρεθείτε στο κενό.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Α 4 4 4 3 4 4 3 2 4 4
Β
3 2 3 4 1 3 4 3 3 2
Γ
2 3 2 2 3 1 1 1 1 1
Δ
1 1 1 1 2 2 2 4 2 3


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αν συγκεντρώσατε πάνω από 31 βαθμούς
Είστε ο σεναριογράφος της ζωής σας Έχετε ξεκάθαρες απόψεις για το ποιοι είστε και τι θέλετε. Απόψεις τις οποίες υιοθετήσατε με βάση τις εμπειρίες και την ιδιοσυγκρασία σας. Τίποτα και κανένας δεν σας επηρεάζει, εκτός από τη λογική, τις πεποιθήσεις και το ένστικτό σας. Προκειμένου να πάρετε μια απόφαση ή να κάνετε τις επιλογές σας, λαμβάνετε υπόψη τις επιθυμίες και τα όνειρά σας, χωρίς όμως να κωφεύετε στη φωνή της λογικής ή να αγνοείτε τις αρχές σας... Το μότο σας είναι «θέλω μεν, πρέπει όμως;». Αυτό σημαίνει ότι ζυγίζετε το καθετί και προχωράτε στην πράξη μόνο αν η φωνή της καρδιάς σας, η λογική και οι αρχές σας δώσουν φιλικά τα χέρια. Αυτή η στάση ζωής ενέχει πολύ μικρό ρίσκο για εσάς και είναι σχεδόν απίθανο να σας βάλει κάποτε σε περιπέτειες. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να σας στερήσει την ευκαιρία να ζήσετε μια συναρπαστική εμπειρία και σίγουρα σας απαγορεύει να είστε απόλυτα αυθόρμητοι και παρορμητικοί.

Αν συγκεντρώσατε από 21 έως 30 βαθμούς Το καινούργιο είναι το φόρτε σας Για εσάς «ζω» σημαίνει «πραγματοποιώ τις επιθυμίες μου». Ο φόβος της αποτυχίας δεν σας σταματάει όταν είναι να κάνετε αυτό που λαχταράει η καρδιά σας. Βλέπετε, οι αποφάσεις και οι επιλογές σας συνήθως βασίζονται στην παρόρμηση της στιγμής και στην ανάγκη για καινούργιες εμπειρίες. Πρώτα πράττετε και ύστερα αναρωτιέστε αν αυτό που κάνατε είναι το σωστό ή όχι και σπάνια σας απασχολεί τι θα σκεφτούν οι άλλοι για εσάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σας ενδιαφέρει η άποψή τους ή ότι δεν στεναχωριέστε όταν σας αποδοκιμάζουν. Όμως, πάνω απ’ όλα, σας νοιάζει να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας. Αν οι αποφάσεις και οι επιλογές σας σας βγαίνουν συνήθως σε καλό, αυτό σημαίνει ότι το ένστικτο και η διαίσθησή σας λειτουργούν αποτρεπτικά και σας προστατεύουν από τις απερισκεψίες σας. Αν πάλι, εκτός από τις ωραίες περιπέτειες που αναμφίβολα ζείτε, «τρώτε» πολύ συχνά τα μούτρα σας, δεν θα έβλαπτε να αρχίσετε να συμβουλεύεστε πότε πότε άτομα της εμπιστοσύνης σας ή να συγκρατήσετε λίγο την παρορμητική διάθεσή σας.

Αν συγκεντρώσατε από 11 έως 20 βαθμούς Βαδίζετε την πεπατημένη Οι αλλαγές σίγουρα δεν είναι το καλύτερό σας, ακόμα και αν όλα δείχνουν πως θα είναι ευνοϊκές για σας... Το διαφορετικό και το καινούργιο σας προκαλούν φόβο και νιώθετε ασφάλεια μόνο όταν κινείστε μέσα σε γνώριμα χωράφια. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε γιατί κάποιες φορές στη ζωή σας οι αποφάσεις και οι επιλογές σας αποδείχτηκαν λανθασμένες, με αποτέλεσμα να πληγωθείτε ή να ζημιωθείτε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είτε γιατί δεν εμπιστεύεστε αρκετά τον εαυτό σας. Το μότο σας είναι «όχι στους πειραματισμούς, ναι στο δοκιμασμένο και στις διαχρονικές αξίες». Προτιμάτε, λοιπόν, να συμβουλεύεστε τους δικούς σας ανθρώπους προκειμένου να πάρετε μια σοβαρή απόφαση, αλλά και σε θέματα ήσσονος σημασίας τα κριτήριά σας σπάνια ταυτίζονται με τα «θέλω» σας και καθορίζονται μόνο από τα «πρέπει» σας. Αυτό σημαίνει ότι έχετε ουσιαστικά αφαιρέσει από την καρδιά σας το δικαίωμα να διεκδικεί την ευτυχία της. Μην αναρωτιέστε, λοιπόν, γιατί δεν νιώθετε ευχαριστημένοι. Η ευτυχία δεν κατοικεί πάντα σε τόπους προστατευμένους ούτε οι απόψεις των γονιών σας είναι πάντα οι πιο σωστές. Να θυμάστε επίσης πως το γεγονός ότι κάποτε πληγωθήκατε δεν σημαίνει ότι αυτό θα σας συμβεί και στο μέλλον. Χωρίς ρίσκο θα παραμένετε πάντα με άδεια χέρια.

Αν συγκεντρώσατε κάτω από 10 βαθμούς Για σας η εικόνα είναι πάνω απ’ όλα Για το μόνο που δεν μπορεί να σας κατηγορήσει κάποιος είναι ότι δεν ξέρετε τι είναι «in» και τι «out». Είστε ενημερωμένοι για όλα όσα αφορούν τους πλούσιους και διάσημους ανά τον κόσμο και, στο βαθμό που μπορείτε να τους μιμηθείτε, το κάνετε με μεγάλη χαρά. Το ντύσιμό σας, η μάρκα του αυτοκινήτου σας και το πού θα πάτε στις εξόδους σας διέπεται μόνο από την επιθυμία σας να «δείχνετε» κι εσείς πλούσιοι και διάσημοι. Γι’ αυτό μέσα στο πλήθος νιώθετε σχεδόν πάντα καλά. Νιώθετε, όμως, το ίδιο καλά μόνοι στο σπίτι σας; Αν ναι, συνεχίστε έτσι τη ζωή σας. Αν όχι, μήπως πρέπει να γνωριστείτε με το βαθύτερο εαυτό σας; Μήπως το να κάνετε πότε πότε μια κουβεντούλα με την καρδιά σας, να ρωτάτε τη λογική σας και να ακούτε το ένστικτό σας θα σας βοηθούσε να αισθανθείτε περισσότερα και να ζήσετε πολύ καλύτερα; Αυτό που ευχαριστεί κάποιον δεν σημαίνει ότι θα προσφέρει και σ’ εσάς την ίδια ικανοποίηση, όσο πλούσιος ή διάσημος και αν είναι.