Η Αφροδίτη στο Λέοντα: Οι πλανήτες στα κέφια τους

02.07.2007
Σαν ηλιαχτίδα χαράς η Αφροδίτη θα... τρυπώσει φέτος το καλοκαίρι στην πύρινη αγκαλιά του Λέοντα, για να μας χαρίσει ενενήντα εννέα θερινές ημέρες χαμόγελου, γλυκύτητας και ερωτισμού! Αρκετά... κατσουφιάσαμε! Πέρασε ένα τρίμηνο με εκρηκτικές δυσαρμονίες στα Μεταβλητά Ζώδια, οι οποίες κορύφωσαν αδρεναλίνη, νεύρα και ένταση και

από τη Μαρίνα Στεφανίδου-Αστρολόγο - σύμβουλο σχέσεων, διπλ. PCAI

Σαν ηλιαχτίδα χαράς η Αφροδίτη θα... τρυπώσει φέτος το καλοκαίρι στην πύρινη αγκαλιά του Λέοντα, για να μας χαρίσει ενενήντα εννέα θερινές ημέρες χαμόγελου, γλυκύτητας και ερωτισμού! από τη Μαρίνα Στεφανίδου Αστρολόγο - σύμβουλο σχέσεων, διπλ. PCAI Αρκετά... κατσουφιάσαμε! Πέρασε ένα τρίμηνο με εκρηκτικές δυσαρμονίες στα Μεταβλητά Ζώδια, οι οποίες κορύφωσαν αδρεναλίνη, νεύρα και ένταση και, από την άλλη, παρήλθε και το ταυ στα Σταθερά Ζώδια, το οποίο μας αποδυνάμωσε. Πώς θα ανακάμψουμε όμως, αφού ο ανάδρομος Δίας στον Τοξότη (έως τις 6/8) δεν μας δίνει την αισιοδοξία και την ευεξία που μας υποσχέθηκε, ενώ ο Κρόνος, αυστηρός και αγχωτικός, συννεφιάζει ακόμα το Λέοντα της χαράς, του έρωτα και της δημιουργίας; Την απάντηση θα μας δώσει η Αφροδίτη!

Πώς μας επηρεάζει Όλοι λαχταράνε τον έρωτα και μιλάνε γι’ αυτόν, πολλοί όμως πάσχουν από... ερωτική ανία! Ο φλογερός και ρομαντικός Λέων θα φουντώσει το αφροδίσιο πάθος και τη διάθεση για... αταξίες και το παιχνίδι του έρωτα θα ξαναγίνει αυθεντικό, καταργώντας το σεξ ως ρουτίνα ή αγγαρεία. Με το φλερτ θα απογειωθούμε και όποιες σχέσεις φθίνουν θα ξαναζωντανέψουν. Εμείς αρκεί να αφεθούμε στην αλλαγή και να απωθήσουμε αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα που μας στερούν τη χαρά και την απόλαυση. Το φαινόμενο δεν υπόσχεται έρωτα σε όλους. Θα υπάρξει, ωστόσο, μια αδιόρατη ατμόσφαιρα έλξης και μια διάθεση ανάλαφρη και νεανική με την έλευση της Αφροδίτης, αλλά και την αποχώρηση του Κρόνου από το Λέοντα (3/9) πριν λήξει το φαινόμενο (7/10). Ο Λέων, πρωταγωνιστής στον έρωτα και την αγάπη, αποτελούν με τον Κριό τα sex symbols του φετινού καλοκαιριού μετά από 22 μήνες κρόνειας γκρίνιας και γκίνιας που τους ταλαιπώρησησε. Ο Υδροχόος, από την άλλη, βγαίνει τώρα από την αισθηματική απόσυρσή του για να... αναδομήσει σχέσεις που αξίζουν. Σε όσες περιπτώσεις δεν το κάνει θα ενώσει τις δυνάμεις του με το Ζυγό και θα αναζητήσει και θα βρει νέους έρωτες και αγάπες. Ερωτικό αουτσάιντερ είναι και ο Αιγόκερως -ιδίως ο ωροσκόπος-, τη libido του οποίου μήνες τώρα «παγώνει» ο Κρόνος. Η Αφροδίτη θα «λιώσει» τις αναστολές, ώστε να αναδειχθεί ο γήινος αισθησιασμός του. Τέλος, Ταύροι και Σκορπιοί θα αναθερμάνουν τη σχέση τους με την τρυφερότητα και θα ανεβάσουν το ποσοστό των νέων γάμων!

Το ιντερμέτζο στην Παρθένο Η Αφροδίτη ξεφεύγει λίγο από την αγκαλιά του Λέοντα και περνάει στην Παρθένο (στις 15-26/7 και ως ανάδρομη στις 27/7-8/8), για να δώσει χαρά, αισθησιασμό και να συμβάλει στην ανανέωση των αισθηματικών αυτής και των Ιχθύων πριν από τις εκλείψεις και τη μετάθεση του Κρόνου στην Παρθένο. Στο «διάλειμμα» αυτό ο Λέων θα γίνει πιο αισθησιακός και νωχελικός, για να απολαύσει ήρεμα την ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης.

Η ανάδρομη φάση Η εκτεταμένη παραμονή της Αφροδίτης σε ένα ζώδιο (συνήθως παραμένει εκεί 20-25 ημέρες) περιλαμβάνει πάντα ανάδρομη τροχιά, που αλλοιώνει την επιρροή της. Ως γνωστόν, η ανάδρομη κίνηση ενός πλανήτη αποκαλύπτει την αρνητική όψη του. Η επιρροή της ανάδρομης Αφροδίτης μοιάζει με του Άρη: θα είναι πιο σεξουαλική παρά ερωτική και αρκετά εγωίστρια και λιγότερο δεκτική, τρυφερή ή συντροφική. Η Αφροδίτη θα κινηθεί ανάδρομα (9/8-7/9) ταυτόχρονα με τους αρνητικούς κραδασμούς της ολικής έκλειψης Σελήνης, που συμπίπτει με την αυγουστιάτικη Πανσέληνο (στις 28) και την εκρηκτική δυσαρμονία Άρη-Ουρανού. Θα απολαύσουμε καυτές ερωτικές στιγμές, θα ζήσουμε έρωτες γεμάτους ένταση και ανταγωνισμό, θα ενδώσουμε απροκάλυπτα στον... πειρασμό, θα αντιδράσουμε στην απιστία με φοβερό θυμό ή θα μας απογειώσουν έρωτες φευγαλέοι; Στο μακρύ και καυτό καλοκαίρι που μας περιμένει όλα είναι πιθανά: και η απόλαυση και οι δυσκολίες, όταν ο έρωτας... ζεματάει! Ας μετρήσουμε λοιπόν επιθυμίες, αντοχές και ενοχές πριν τον υποδεχθούμε.

Η Αφροδίτη και η

+ Εναρμόνισή της με τον Δία (14-26/6 και 8-20/9) Χαρά για τη ζωή, καλή διάθεση και απόλαυση φέρνει η εναρμόνιση. Τον Ιούνιο ο ανάδρομος Δίας θα προσγειώνει την Αφροδίτη στα μαλακά, ώστε να λείψουν οι υπερβολές και έτσι να μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την πραγματική ποιότητα των συναισθημάτων μας απέναντι στους άλλους. Το Σεπτέμβριο η εναρμόνιση θα ισορροπεί την ένταση που προκαλεί η εκρηκτική δυσαρμονία Άρη-Δία-Ουρανού-Ηλιακής Έκλειψης (στις 11).

+ Εναρμόνισή της με τον Πλούτωνα (1-14/7, 9-26/8, 23/9-7/10) Μοναδική για να αναζωογονήσουμε τις σχέσεις μας ή να ζήσουμε πάθη που θα μας μεταμορφώσουν. Τα συναισθήματά μας θα είναι έντονα και θα πηγάζουν από έναν έρωτα βαθύ, την αγάπη μιας ζωής ή έναν έρωτα παθιασμένο, ανταγωνιστικό και μοιραίο - ιδίως όταν η Αφροδίτη γίνει ανάδρομη.

+/- Αντίθεσή της με τον Ποσειδώνα (19/6-12/7 και 15/8-3/10) Διαρκεί πολύ και ευνοεί την καλή «χημεία» στο ζευγάρι, μαγεύει, κορυφώνει φαντασιώσεις, εξιδανικεύσεις και ρομαντισμό -συχνά αθεράπευτο- που μας απογειώνει. Παράλληλα, δίνει ώθηση σε αισθητική, φαντασία, δημιουργικότητα, ταλέντα, τέχνες, μόδα και θέαμα.

ΚΡΙΟΣ Προσοχή στην ανάδρομη Αφροδίτη

Προσωπικά: Οι δυσκολίες στα ερωτικά σας ξεπερνιούνται, καθώς η Αφροδίτη θα υποδαυλίσει τη φλογερή φύση σας. Προσοχή όταν είναι ανάδρομη μόνο, γιατί θα σας κάνει παράτολμους και οι απερισκεψίες σας θα πληγώσουν εσάς ή άλλους. Εξάλλου, η αντίθεση Αφροδίτης - Ποσειδώνα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τις νέες γνωριμίες! Πρακτικά: Περιμένετε εξελίξεις, αν η καριέρα σας έχει σχέση με τη δημιουργία ή τα καλλιτεχνικά. Το ομαδικό πνεύμα σας, με εξαίρεση τον Αύγουστο, θα διευκολύνει τις συνεργασίες. Μαζέψτε αποθέματα ενέργειας, γιατί θα τα χρειαστείτε όταν Κρόνος και εκλείψεις αρχίσουν να επηρεάζουν την υγεία σας.

ΤΑΥΡΟΣ Ήρεμο καταστάλαγμα

Προσωπικά: Η Αφροδίτη θα σταθεροποιήσει τις σχέσεις που άντεξαν δύσκολες επιδράσεις και θα ευνοήσει οικογένεια και γάμο, παλιούς και νέους δεσμούς. Ως ανάδρομη ωστόσο θα κάνει πολλούς να βάλουν όρια, ενώ η αντίθεσή της με τον Ποσειδώνα θα δημιουργήσει... θύματα μέσω της εξιδανίκευσης! Πρακτικά: Τώρα που και τα οικονομικά σας ευνοούνται έμμεσα αναδιακοσμήσετε το σπίτι σας, μετακομίσετε, αξιοποιήστε την ακίνητη περιουσία σας ή αγοράσετε το σπίτι των ονείρων σας. Θα υπάρξουν εξελίξεις και στη δουλειά, προσέξτε όμως τις ψεύτικες υποσχέσεις κατά διάρκεια της αντίθεσης.

ΔΙΔΥΜΟΙ Γοητευτικό προφίλ

Προσωπικά: Το φαινόμενο σάς δίνει λάμψη, χάρη και στιλ, αναδεικνύοντας το γοητευτικό προφίλ σας. Η εναρμόνιση Αφροδίτης-Δία θα κάνει το χαμόγελό σας αυθόρμητο και εσάς αξιαγάπητους. Βγείτε, ταξιδέψτε, γνωρίστε κόσμο και νέα ενδιαφέροντα. Πλησιάστε όμως τρυφερά το σύντροφο και τους δικούς σας, γιατί έπονται δυσκολίες στα προσωπικά. Πρακτικά: Ευνοούνται δημόσιες σχέσεις, παρουσιάσεις, εκθέσεις, συνεντεύξεις, επαγγελματικά ταξίδια και καλλιτεχνικές σπουδές. Ανανεώστε το στιλ σας, γιατί η πρώτη εντύπωση είναι το παν. Αν θέλετε να διεκδικήσετε θέσεις ή αυξήσεις, επιμείνετε τώρα που είναι ευκαιρία, με χαμόγελο και τακτ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Διάθεση για σπατάλες

Προσωπικά: Στα ύψη βρίσκεται ο αισθησιασμός, αλλά και η διάθεση για σπατάλες, που αφορούν γενικές αγορές και επενδύσεις στις... λιχουδιές (προσέξτε το βάρος σας, τώρα που ο μεταβολισμός σας είναι νωθρός). Η Αφροδίτη οδηγεί και σε σπατάλες... ματαιοδοξίας, για την ομορφιά και την ευεξία σας. Πρακτικά: Τα χρήματά σας μπορεί να... αβγατίσουν ή να εξανεμιστούν το ίδιο εύκολα, ιδίως κατά την αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα. Τότε, μη δανείζετε και μη δανείζεστε, αποφύγετε τις επενδύσεις και προσέξτε πριν βάλετε την υπογραφή σας σε επιταγές και έγγραφα συναλλαγών.

ΛΕΩΝ Ανακαλύψτε τη χαρά της ζωής

Προσωπικά: Έπειτα από είκοσι δύο μήνες κρόνειας καταπίεσης θα ξαναβρείτε τη χαρά ζωής, τη δημιουργικότητα και τον ερωτισμό σας. Ώριμοι, μετά το κρόνειο φροντιστήριο, επιλέξτε αν θα ανανεώσετε τη σχέση σας ή αν θα αναζητήστε μια νέα. Είστε άλλωστε το πιο σέξι και ρομαντικό ζώδιο τώρα! Πρακτικά: Τονώστε τον οργανισμό σας. Ξεκουραστείτε, ταξιδέψτε, διασκεδάστε και ασχοληθείτε με σπορ, για να έχετε αποθέματα ενέργειας, αφού σας περιμένει στρες στη δουλειά από Οκτώβριο. Αναδείξτε τα ταλέντα σας, κάντε την εργασία σας δημιουργική και διατηρήστε την απόδοσή σας ψηλά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ Τα κέφια ανεβαίνουν

Προσωπικά: Την γκρίζα διάθεση του Κρόνου διαδέχεται η χαρούμενη επιρροή της Αφροδίτης που θα φέρει αισιοδοξία και θα τονώσει την ευεξία και την υγεία σας. Θα σταθείτε καλά στα πόδια σας, θα επωφεληθείτε από την εναρμόνιση Αφροδίτης-Δία και θα βάλετε νέες βάσεις στις σχέσεις σας. Πρακτικά: Ο Δίας ευνοεί καριέρα και οικονομικά, όμως ο Πλούτωνας κάθε τόσο προκαλεί ένταση και ανταγωνισμό. Η έμμεση εύνοια της Αφροδίτης γίνεται αποτελεσματική όταν εναρμονίζεται με τον Δία και τον Πλούτωνα και δίνει σε πολλούς ευκαιρίες για γενική εξέλιξη.

ΖΥΓΟΣ Φιλίες και έρωτες

Προσωπικά: Σας απογοήτευσαν φίλοι ή χάσατε τις παρέες κάτω από την πολύμηνη κρόνεια πίεση; Είχατε γκίνια στον έρωτα ή έπεφτε συχνά η ερωτική διάθεσή σας; Σας κούρασαν οι ευθύνες των παιδιών ή μήπως χάσατε την όρεξή σας για διασκέδαση; Το κλίμα τώρα αντιστρέφεται ριζικά! Πρακτικά: Το ομαδικό πνεύμα και η φιλικότητα θα προωθήσουν καλές σχέσεις με πελάτες, συναδέλφους ή ανωτέρους. Καλλιεργήστε αυτήν τη στάση για να διατηρηθεί ήρεμο το κλίμα στη δουλειά, παρά τις εκρηκτικές εκλείψεις και τη μαχητικότητα του Άρη στο Μεσουράνημα το τελευταίο τρίμηνο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Γάμος, καριέρα, κοινωνικότητα!

Προσωπικά: Η Αφροδίτη στο Μεσουράνημα δίνει συνήθως υποσχέσεις βίου ανθόσπαρτου, ενώ ευνοεί και την ανανέωση των γάμων και ο Ιούνιος θα φέρει πολλούς από αυτούς. Αν ο δικός γάμος ή ο δεσμός σας έχουν φθαρεί, θα λήξουν ανώδυνα. Κατά τα άλλα, η ασυνήθιστη κοινωνικότητά σας αποτελεί την έκπληξη του μήνα! Πρακτικά: Τι καλύτερο από την Αφροδίτη στο Μεσουράνημα, που φέρνει τύχη στην καριέρα σας χωρίς μεγάλο κόπο; Ζητήστε την υποστήριξη ατόμων με κύρος, δείξτε την αξία σας στους ανωτέρους σας -χωρίς υπερβολές όταν είναι ανάδρομη- και αλλάξτε, αν το επιθυμείτε, δουλειά ή ζητήστε αύξηση όταν εναρμονιστεί με τον Δία ή τον Πλούτωνα.

ΤΟΞΟΤΗΣ Γνωριμίες και καλή επικοινωνία

Προσωπικά: Η τύχη και η αισιοδοξία του Δία στον Τοξότη μειώθηκαν από τις επίμονες αρνητικές επιρροές, ενώ η προσωπική ζωή πολλών πέρασε γενναία κρίση, η οποία θα επαναληφθεί με τις εκλείψεις. Βασιστείτε στην αισιοδοξία, τη φιλικότητα και τη γοητεία που σας δίνει η Αφροδίτη. Πρακτικά: Έξοχες δημόσιες σχέσεις, σημαντικές γνωριμίες και πιο φιλική και ευέλικτη στάση στη δουλειά σας περιμένουν, ιδίως μετά τις εναρμονίσεις με τον Δία και τον Πλούτωνα. Προσέξτε όμως την αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα: ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, σε γνωριμίες και υποσχέσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Φωτιά στη libido

Προσωπικά: Δύο χρόνια «παγώνει» ο Κρόνος τη libido σας. Η Αφροδίτη θα την πυροδοτήσει και θα εξαλείψει τις αναστολές και τους... καθωσπρεπισμούς. Απολαύστε τον έρωτα και τη ζωή, αλλά περιορίστε τις λιχουδιές και τα ποτά! Πρακτικά: Τα οικονομικά, ιδίως τα κοινά, που έχουν σχέση με συνεταιρισμούς, επενδύσεις και κληρονομιές ευνοούνται. Ζητήστε δώρα, αυξήση μισθού, μερίδια ακινήτων ή κάντε μια επένδυση σε ακίνητα, προσέχοντας ψεύτικες υποσχέσεις ή πληροφορίες κατά την αντίθεση με τον Ποσειδώνα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ Ατού: η φιλική διάθεση

Προσωπικά: Ανοίξτε την καρδιά σας στον αισιόδοξο και ερωτικό παλμό της Αφροδίτης, που θα διώξει το κρόνειο γκρίζο χρώμα από τις σχέσεις και τη ζωή σας. Η γοητεία, η τύχη στον έρωτα, και η καλή διάθεση σας χαρακτηρίζουν. Μόνο μην ξεγελαστείτε και επαναλάβετε λάθη του παρελθόντος! Πρακτικά: Μην παραμελήσετε τη δουλειά σας, ακόμα και αν έχει γίνει πιεστική ή βαρετή, και οργανώστε όσο πιο συντηρητικά μπορείτε τα οικονομικά σας. Με φιλική διάθεση και ομαδικό πνεύμα θα καταφέρετε πολλά.

ΙΧΘΥΕΣ Στιγμές ευεξίας

Προσωπικά: Δεν είναι λίγα τα δύο χρόνια κρόνειας επιρροής πάνω στην υγεία και τη διάθεσή σας, όταν μάλιστα εκλείψεις και άλλες αρνητικές επιρροές ταλανίζουν την ηρεμία και στις σχέσεις σας. Η Αφροδίτη θα αμβλύνει την ένταση και θα φέρει ευεξία στον οργανισμό σας. Πρακτικά: Η θετική επιρροή της Αφροδίτης -πιο ήπια ως ανάδρομη- διευκολύνει τις συνεργασίες και κάνει φιλικότερο το κλίμα στη δουλειά. Η εναρμόνισή της με τον Δία μεγιστοποιεί την εύνοια στην καριέρα, ενώ, με τον Πλούτωνα, αυξάνει χωρίς κόπο την επιβολή σας και μειώνει ανταγωνισμούς.