Κινέζικο Ωροσκόπιο 2007-α' μέρος

20.04.2007
Το έτος 2007 στο κινέζικο ηλιακό ημερολόγιο συμβολίζεται με το ζεύγος γιν Φωτιά-Νερό. Βασιζόμενοι στην ανάλυση των 3 κύκλων επιρροής που ασκούν τα πέντε στοιχεία μεταξύ τους τον παραγωγικό, τον καταστροφικό και τον αποδυναμωτικό, το στοιχείο του Νερού θα προσπαθεί να κυριαρχήσει του στοιχείου της Φωτιάς.

Ο Κάπρος της φωτιάς

Το έτος 2007 στο κινέζικο ηλιακό ημερολόγιο συμβολίζεται με το ζεύγος γιν Φωτιά-Νερό. Βασιζόμενοι στην ανάλυση των 3 κύκλων επιρροής που ασκούν τα πέντε στοιχεία μεταξύ τους τον παραγωγικό, τον καταστροφικό και τον αποδυναμωτικό, το στοιχείο του Νερού θα προσπαθεί να κυριαρχήσει του στοιχείου της Φωτιάς. Το γεγονός αυτό συμβολικά δίνει την εικόνα ενός αγώνα επιβίωσης, έντονης αντιπαράθεσης και ανταγωνισμού. Έτσι, το ζευγάρι του έτους που συμβολίζεται από την εικόνα της Φωτιάς πάνω στο Νερό είναι δείγμα διατάραξης της αρμονίας, γεγονός που προμηνύει ένα πολυτάραχο έτος σε παγκόσμιο επίπεδο με διεθνή επεισόδια.

 

Μια θερμή χρονιά!
Η ποιότητα της Φωτιάς του έτους αξιολογείται ως γιν και μπορούμε να την παρομοιάσουμε με τη φωτιά ενός κεριού ή μιας σπίθας. Η γιν Φωτιά λοιπόν του έτους συμβολίζει ένταση, αστάθεια, κυκλοθυμική τάση. Μια σπίθα φωτιάς μπορεί να κάψει όλο το δάσος. Αναμένεται ότι αυτήν τη χρονιά θα υπάρξουν έντονες διεθνείς διαμάχες λόγω αντικρουόμενων συμφερόντων. Η γιν Φωτιά αντιπροσωπεύει επίσης πυρομαχικά και όπλα, γεγονός που συνεπάγεται ότι πολλές χώρες θα θελήσουν να εξοπλίσουν το στρατό τους και φυσικά μπορούμε να περιμένουμε και παράνομες συνδιαλλαγές σε αυτόν τον τομέα με αντίστοιχες συνέπειες από τρομοκρατικές ενέργειες.


Ο Κάπρος ανήκει στο στοιχείο του Νερού και απεικονίζει την έναρξη του χειμώνα και τη γέννηση του Ξύλου - καινούργια ζωή, αναζωογόνηση. Αντίστοιχα αυτό μεταφέρεται στη δική μας πραγματικότητα ως ένα καινούργιο ξεκίνημα, μια νέα εποχή για τις διεθνείς σχέσεις και την κοινωνική τάξη των πραγμάτων. Σχέσεις ερωτικές, επαγγελματικές, κοινωνικές, πολιτικές θα περάσουν μια δύσκολη και αρκετά μεγάλη περίοδο δυσαρμονίας και αντιπαραθέσεων πριν εξελιχθούν και στηριχθούν σε νέες πιο υγιείς και γερές βάσεις. Η διαταραχή που θα προκληθεί από τις εντάσεις και τις διαμάχες στο παγκόσμιο προσκήνιο θα φέρει θετικές αλλαγές, που θα οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμα οφέλη για το μέλλον της ανθρωπότητας και την παγκόσμια πρόοδο. Επίσης, ο Κάπρος επηρεάζει πολύ έντονα την τάση μετακίνησης, επομένως τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα χρειαστεί να προσαρμοστούν στις νέες ανάγκες, ενώ ταξιδιωτικά γραφεία και τουρισμός θα σημειώσουν άνοδο. Φυσικά,ως γνωστόν, τα μέτρα ασφαλείας δεν ακολουθούνται σωστά, με αποτέλεσμα να έχουμε και αρκετά ατυχήματα. Η περίοδος με το μεγαλύτερο κίνδυνο θα είναι ο Μάιος.

 

Υγεία
Στον τομέα της υγείας έντονο προβληματισμό θα προκαλέσει το γεγονός της επανεμφάνισης επιδημιών που είχαν τεθεί υπό έλεγχο στο παρελθόν, αλλά και πιο πρόσφατες περιπτώσεις, όπως η γρίπη των πτηνών. Στο ανθρώπινο σώμα η Φωτιά αντιπροσωπεύει την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, καθώς επίσης τη λειτουργία του εγκεφάλου και το νευρικό σύστημα. Καρδιαγγειακά προβλήματα, υπέρταση, αλλά και νευρική διαταραχή, άγχος, κατάθλιψη, αϋπνίες και αύξηση βάρους είναι μερικά σημεία που απαιτούν προσοχή κατά τη διάρκεια του έτους του Κάπρου. Με αυτά τα δεδομένα καλό θα ήταν όσοι γνωρίζουν ότι έχουν κάποια ευαισθησία σε αυτά τα σημεία να φροντίσουν ιδιαίτερα το σώμα τους. Ιδιαίτερη φροντίδα λοιπόν χρειάζονται αυτήν τη χρονιά η καρδιά και το πνεύμα. Η σωστή άσκηση του σώματος και η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών διατροφής μπορούν να βελτιώσουν την άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού και να προσφέρουν ευεξία.

 

Οικονομία
Στον κόσμο της οικονομίας αλλάζουν τα δεδομένα και δυνατότητες για ανάκαμψη προσφέρονται στους τομείς που δεν πήγαν πολύ καλά το προηγούμενο έτος. Οι επιχειρήσεις που το αντικείμενό τους αντιπροσωπεύεται από το στοιχείο της Φωτιάς, δηλαδή υψηλή τεχνολογία, ηλεκτρισμός, laser, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, καύσιμες ύλες, αεροπορικές εταιρείες, εστιατόρια και εταιρείες τροφίμων, αλλά και ο τομέας παροχής υπηρεσιών, αφού η προσφορά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιρροής της Φωτιάς, θα ωφεληθούν με έντονη δραστηριότητα και παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του έτους, όπου η ενέργεια της φωτιάς θα είναι δυνατή και παραγωγική. Το δεύτερο μισό του χρόνου όμως, οπότε η ενέργεια της Φωτιάς θα είναι εξασθενισμένη, θα επέλθει αντίστοιχα μια κάμψη σ’ αυτούς τους τομείς. Οι μεταφυσικές επιστήμες θα συνεχίσουν να έχουν σταθερή άνοδο με πολύ καλύτερη ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών, αφού θα παραμείνουν σε ενεργό δράση όσοι έχουν γερό υπόβαθρο γνώσεων στον τομέα τους. Οι επιχειρήσεις που το αντικείμενό τους επικεντρώνεται στο στοιχείο του Ξύλου, δηλαδή βιομηχανίες υφασμάτων, ένδυσης, χαρτοβιομηχανίες, εκδοτικοί οίκοι και βιβλία, πολιτιστικά δρώμενα, θα έχουν ομαλή πορεία, ενώ θα σημειώσουν άνοδο τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες του έτους. Στο στοιχείο της Γης, όπου ανήκουν επαγγέλματα, όπως γεωλογία, αγοραπωλησία και διαχείριση ακινήτων και γης ή αγροκαλλιέργειες, θα ωφεληθούν περισσότερο από το προηγούμενο έτος στον
οικονομικό τους τομέα και ιδιαίτερα το δεύτερο μισό του έτους του Κάπρου.
Επικοινωνία, δημοσιογραφία, μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέσα μετακίνησης και μεταφοράς επίσης δεν θα ωφεληθούν σε ικανοποιητικό επίπεδο, αφού θα αντιμετωπίσουν έντονο ανταγωνισμό και θα έχουν βραδεία εξέλιξη με χαμηλά κέρδη. Χρηματιστηριακές και οικονομικές επιχειρήσεις, τράπεζες, μεταλλουργία, μηχανολογία και ο τομέας της δικαιοσύνης θα έχουν την εύνοια του Κάπρου, αφού το στοιχείο του Νερού δείχνει την παραγωγικότητα του μετάλλου. Το χρηματιστήριο ανήκει και αυτό στο στοιχείο του Μετάλλου, το οποίο εμφανίζεται αδύναμο τους πρώτους μήνες που ανήκουν στο στοιχείο του Ξύλου και ενισχύουν τη φωτιά του έτους, αλλά δυναμώνει κατά τους μήνες του Μετάλλου και μπορεί να αποφέρει κέρδη κατά τους μήνες του Νερού.

 

Μετριοφροσύνη!
Κάπρος
Ίσως το επαγγελματικό περιβάλλον σας να μη σας ικανοποιεί και το αντικείμενο εργασίας σας να σας έχει κουράσει, δεν είναι όμως σίγουρο ότι μια αλλαγή θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Καλύτερα να καταβάλλετε μεγαλύτερη προσπάθεια στο χώρο που σας είναι οικείος. Διατηρήστε χαμηλό προφίλ, οργανώστε καλύτερα την οικονομική σας κατάσταση και μην ενδώσετε σε προτεινόμενες επενδύσεις. Στον τομέα των σχέσεων ίσως να έχετε κουραστεί από κάποια μακροχρόνια κατάσταση και πρέπει να θέσετε τα πράγματα σε μια νέα βάση. Τέλος, μην αφήσετε την απαισιοδοξία να σας καταβάλει, αλλά βρείτε τρόπους για να ανεβάσετε το ηθικό σας, αποφεύγοντας έτσι την εμφάνιση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων. Ξύλο: Μπορείτε να βασίζεστε στον οικογενειακό κύκλο για να βρείτε το ταίρι σας, αν έχετε απογοητευθεί από τις προσωπικές προσπάθειές σας. Τα επαγγελματικά σας καθώς και τα οικονομικά σας θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, αν εσείς δεν τους βάζατε συνεχώς τρικλοποδιές! Φωτιά: Αποφύγετε τις επενδύσεις, ειδικά αν αφορούν κτηματικές συναλλαγές ή την αγορά μετοχών στο χρηματιστήριο. Η επιρροή του έτους δεν είναι θετική για τα οικονομικά σας και πιθανότατα να βγείτε ζημιωμένοι. Για να μην ανησυχείτε χωρίς λόγο για την υγεία σας, κάντε ένα τσεκάπ στην αρχή του έτους. Γη: Προσπαθήστε να διατηρήσετε τις επαγγελματικές κατακτήσεις σας και όσα έχετε καταφέρει μέχρι στιγμής. Μην αφήσετε να σας υποσκελίσουν και μην αγνοείτε τα καθήκοντά σας, γιατί θα έχετε σημαντικές συνέπειες όχι μόνο στην καριέρα σας, αλλά και στα οικονομικά σας. Μέταλλο: Όσο καλοφτιαγμένα σχέδια κι αν έχετε στο μυαλό σας, μην επιχειρήσετε την πραγματοποίησή τους αν δεν έχετε εξετάσει κάθε παράμετρο προσεκτικά. Η παράτολμη εφαρμογή τους θα ναυαγήσει και θα επηρεάσει σημαντικά την προσωπική σας εξέλιξη. Νερό: Η αβεβαιότητα που θα προκαλέσουν οι υποθέσεις σας θα σας προσθέσει επιπλέον άγχος, επηρεάζοντας τις προσωπικές σχέσεις σας. Μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις για τη διακοπή του δεσμού σας, δεν είναι η αιτία των προβλημάτων σας εκεί. Εξάλλου, χρειάζεστε την υποστήριξη ενός δικού σας ανθρώπου.

 

Λάβετε θέσεις... Έτοιμοι;
Ποντικός
Πρέπει να προσεγγίσετε τη νέα χρονιά με ενεργητικότητα και να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας. Δεν θα έρθετε αντιμέτωποι με εμπόδια στην εκπλήρωση των σχεδίων σας, μπορεί όμως να σας ξεστρατίσει μια δόση τεμπελιάς ή η έλλειψη προετοιμασίας. Με το μέρος σας είναι και η δικαιοσύνη και μπορείτε να βασιστείτε στο γεγονός ότι αξιοσέβαστοι άνθρωποι θα σας υποστηρίξουν. Τα επαγγελματικά σας θα είναι σταθερά, παρ’ όλα αυτά θα έχετε τη δυνατότητα να αυξήσετε το μισθό σας, αν είστε εργατικοί. Οι σχέσεις σας με τα μέλη της οικογένείας σας θα είναι τεταμένες και επειδή θα υπάρχει η τάση της ανταπόδοσης, αποφύγετε να έρθετε σε ρήξη για να μην αντιμετωπίσετε πυρά. Ξύλο: Μην αφήνετε τα αισθηματικά σας να σας αποσπάσουν την προσοχή! Επικεντρωθείτε στην καριέρα σας και θα έχετε πολλές ευκαιρίες να βρείτε τον τομέα που ταιριάζει στις ικανότητες και τα ταλέντα σας. Εάν αυτός περιλαμβάνει και ταξίδια, θα αποδειχθεί ιδιαίτερα ευνοϊκός για εσάς φέτος. Φωτιά: Συντροφικότητα και υποστήριξη: επειδή τα έχετε ανάγκη, φροντίστε τις οικογενειακές σχέσεις σας και διατηρήστε στενή επαφή με τους φίλους σας. Εσείς που είστε αδέσμευτοι μην παρασυρθείτε από το αίσθημα μοναξιάς για να δημιουργήσετε μια σχέση. Η χρονιά δεν σας ευνοεί στον τομέα αυτό. Γη: Αρμονία επικρατεί στο οικογενειακό περιβάλλον σας και στο επαγγελματικό η υποστήριξη των υφισταμένων σας σας δίνει σημαντικό πλεονέκτημα. Η συνεχής αναθεώρηση των στόχων σας θα διατηρεί το ενδιαφέρον σας ζωντανό και η ανταπόκριση στις προκλήσεις θα σας οδηγήσει σε μεγαλύτερη πρόοδο. Μέταλλο: Ο Κάπρος ευνοεί τα επαγγελματικά σας και είναι ίσως η καλύτερη περίοδος για να εξερευνήσετε την πιθανότητα ενός συνεταιρισμού, ώστε να επεκτείνετε τον κύκλο εργασιών σας. Οι συστάσεις από φίλους και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον θα λειτουργήσει καταλυτικά για το νέο σας ξεκίνημα. Νερό: Ο τομέας των σχέσεων απαιτεί προσοχή, καθώς από τη μία πλευρά τα αισθηματικά και από την άλλη η δυσκολία στην επικοινωνία με συναδέλφους και προϊστάμενους σας προβληματίζουν. Το αποτέλεσμα είναι όλη αυτή η ένταση να σας καταβάλει και να μην μπορείτε να αφοσιωθείτε στη δουλειά σας.

 

Βγείτε από τη στασιμότητα
Βούβαλος
Σταθερή χρονιά, στη διάρκεια της οποίας δεν αναμένεται ιδιαίτερη πρόοδος, αλλά ούτε προβλήματα. Μια συντηρητική στάση θα σας βοηθήσει να αντεπεξέλθετε καλύτερα. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα οικονομικά σας, αποφύγετε επενδύσεις με υψηλό ρίσκο, καθώς και κτηματικές συναλλαγές. Τα επαγγελματικά σας θα έχουν καλή πορεία και, αν το επιδιώξετε, θα πάρετε προαγωγή. Να έχετε όμως υπόψη σας ότι θα έχετε και περισσότερες ευθύνες. Πρέπει λοιπόν να είστε έτοιμοι να εργαστείτε σκληρά για να διατηρήσετε τα κεκτημένα σας. Όσο για τα αισθηματικά σας, οι δεσμευμένοι πάρτε την απόφαση να δημιουργήσετε οικογένεια, ενώ οι αδέσμευτοι βάλτε τα δυνατά σας για μια νέα σχέση. Ξύλο: Οι συναισθηματικές μεταπτώσεις δεν σας αφήνουν το περιθώριο να ευχαριστηθείτε όσα έχετε δημιουργήσει. Βρείτε νέες δραστηριότητες για να βγείτε από τη... μιζέρια και μέσω αυτών να κάνετε γνωριμίες που θα αναπτερώσουν το ηθικό σας. Αποφασιστικότητα και επιμονή είναι ό,τι ακριβώς σας χρειάζεται! Φωτιά: Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στην υγεία σας, γιατί το έτος του πύρινου Κάπρου δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τον τομέα αυτό και θα σας ταλαιπωρήσει με ενοχλητικά μικροπροβλήματα, τα οποία όμως δεν πρέπει να αγνοηθούν. Φροντίστε να επισκέπτεστε πιο συχνά το γιατρό σας. Γη: Όσο σίγουροι και αν αισθάνεστε για τις γνώσεις σας στον οικονομικό τομέα, προσπαθήστε να αποφύγετε επενδύσεις που έχουν υψηλό ρίσκο. Προτιμήστε μια πιο συντηρητική επένδυση, που μπορεί μεν να μην έχει πολύ υψηλό ποσοστό κέρδους, άλλα θα σας εξασφαλίσει την αξιοπιστία. Μέταλλο: Τα επαγγελματικά σας είναι σε πολύ καλό δρόμο αποφέροντάς σας ένα καλό εισόδημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτείτε ούτε να είστε σπάταλοι, γιατί η λανθασμένη διαχείριση θα σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού. Οργανώστε και ακολουθήστε πιστά το οικονομικό πλάνο σας. Νερό: Σας περιμένει πολλή δουλειά, περισσότερες ευθύνες, ίσως και ένα «βαρύ» ωράριο εργασίας. Πολλές θα είναι οι προκλήσεις αυτήν τη χρονιά, αλλά μικρό το κέρδος. Θα κουραστείτε για να αντεπεξέλθετε, να έχετε όμως στο μυαλό σας ότι η ανταμοιβή θα έρθει αργότερα και δεν πρέπει να το βάζετε κάτω.

 

Ανοίξτε πανιά
Τίγρη
Η αβεβαιότητα της προηγούμενης χρονιάς έφτασε στο τέλος της. Το έτος του πύρινου Κάπρου είναι πρόσφορο για μεγαλόπνοα σχέδια. Στον οικονομικό τομέα η απόδοση παλαιών επενδύσεων θα είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αλλά και οι τρέχουσες συναλλαγές σας θα έχουν καλή εξέλιξη. Ευνοϊκή είναι η περίοδος και για την αγορά ενός ακινήτου, ειδικά αν στα σχέδιά σας συμπεριλαμβάνεται ο γάμος! Στα επαγγελματικά σας εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και βγείτε επιθετικά στην αγορά. Αυτό που θέλετε θα το πετύχετε. Τα αισθηματικά σας μπορεί να μην έχουν εξίσου καλή τύχη, δεν υπάρχει όμως κάτι αρνητικό. Λίγη προσοχή θέλει η υγεία σας και κυρίως η διατροφή σας. Ξύλο: Η τύχη είναι με το μέρος σας. Η καριέρα σας μπορεί να εξελιχθεί όπως εσείς επιλέξετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στοχεύσετε και να ζητήσετε τη θέση που θέλετε. Πολλές θα είναι οι αλλαγές που θα αντιμετωπίσετε, αλλά εφόσον είστε ευπροσάρμοστοι, η πορεία τους θα είναι θετική. Φωτιά: Το χαμηλό προφίλ είναι σαφώς προτιμότερο από το να αντιμετωπίζετε «αφ’ υψηλού» τις καταστάσεις. Όσοι από εσάς είστε ακόμα στα θρανία με καλή οργάνωση και μελέτη θα έχετε την πρόοδο που επιθυμείτε. Το μόνο που θα σας απασχολήσει θα είναι τα συχνά κρυολογήματα. Γη: Πολύ καλές οι επαγγελματικές δυνατότητες αυτόν το χρόνο, που ενισχύονται από τις προσφορές για συνεργασία με θετική προοπτική. Δυσκολία παρ’ όλα αυτά θα αντιμετωπίσουν οι σχέσεις σας, που μάλλον θα είναι μικρής διάρκειας, ενώ για τις κυρίες πιθανόν να λήξουν λόγω παρεμβολής τρίτου προσώπου. Μέταλλο: Η φυσική σας κατάσταση δεν είναι ιδιαιτέρως στα... πάνω της και μάλλον αισθάνεστε αρκετά κουρασμένοι. Κατά τα άλλα, όλες οι υποθέσεις σας θα κυλήσουν ομαλά. Αν φροντίσετε να αναπληρώσετε και τις χαμένες δυνάμεις σας, θα έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Νερό: Σίγουρα σας φαίνεται δύσκολο να συγκεντρωθείτε! Μπορεί να έχετε κουραστεί από την καθημερινότητα ή να σας διακατέχει απλώς ένα περαστικό κύμα τεμπελιάς. Μια γερή δόση ανανέωσης θα σας αλλάξει τη διάθεση. Οργανώστε στο ξεκίνημα του έτους ένα μικρό διάλειμμα και όλα θα αλλάξουν.

 

Εδραιώστε τη θέση σας
Λαγός
Το έτος του Κάπρου σας έχει... αδυναμία κι έτσι η επιρροή του είναι αρκετά θετική, αν και θα υπάρξουν και κάποια αρνητικά σημεία. Στον επαγγελματικό τομέα θα σημειώσετε σημαντική πρόοδο και η προαγωγή θα είναι δική σας, αλλά μόνο αν είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας. Επίσης, αν σκέφτεστε να αφήσετε τη δουλειά σας ως υπάλληλος για να δημιουργήσετε κάτι δικό σας, η περίοδος αυτή είναι πολύ ευνοϊκή. Τα οικονομικά σας θα βελτιωθούν, είτε χάρη σε μια αύξηση του μισθού σας είτε σε έσοδα από προμήθειες ή κερδοφόρες επενδύσεις. Το ευαίσθητο σημείο σας είναι ο τρόπος που επικοινωνείτε. Πολύ εύκολα οι άλλοι μπορεί να σας παρεξηγήσουν και να σας επιτεθούν, ακόμα και διά της νομικής οδού. Ξύλο: Ο Κάπρος ευνοεί τα μεγαλόπνοα σχέδιά σας και ό,τι επιδιώκετε θα έχει πολύ καλή έκβαση. Επίσης, αν είστε παντρεμένοι, καιρός να προγραμματίσετε την άφιξη του νέου μέλους της οικογένειας! Επίσης, οι κτηματικές συναλλαγές ή η αγορά κατοικίας θα αποδειχτεί πολύ καλή κίνηση. Φωτιά: Ακαδημαϊκά, η τύχη σας δουλεύει! Αν είστε ακόμα στα θρανία, θα έχετε πολύ καλά αποτελέσματα κατά τις εξεταστικές περιόδους. Συνεργασία και ομαδικό πνεύμα θα βοηθήσουν καταλυτικά. Μην είστε ανταγωνιστικοί ή επιθετικοί, απλώς χρησιμοποιήστε τις ικανότητές σας και θα πετύχετε. Γη: Τα οικονομικά και επαγγελματικά σας θέματα κυλούν ομαλά και δεν θα σας προβληματίσουν. Θα ταλαιπωρηθείτε όμως από μικροπροβλήματα σε θέματα υγείας. Μην τα παραμελήσετε στην αρχή της χρονιάς, γιατί θα επιμείνουν και πιθανότατα να οξυνθούν. Μέταλλο: Αν περιμένατε μια ευνοϊκή χρονιά για τη συνταξιοδότησή σας, έφτασε η ώρα της! Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να κλείσετε τον επαγγελματικό κύκλο σας. Όσοι από την άλλη είστε ενεργοί στον εργασιακό χώρο θα προχωρήσετε σταθερά και αν σχεδιάζετε επενδύσεις, σίγουρα ευνοείστε. Νερό: Περίοδος ανάπτυξης σε πολλά επίπεδα. Είτε ξεκινήσετε δική σας επιχείρηση είτε αλλάξετε επαγγελματικό χώρο, η καριέρα σας θα γνωρίσει άνοδο. Οι σχέσεις για όσους είστε δεσμευμένοι θα διατηρηθούν σταθερές, ενώ οι αδέσμευτοι θα βρεθείτε σε σχέσεις που δεν σας ικανοποιούν συναισθηματικά.

 

Άνοδος στο κοινωνικό status
Δράκος
Το έτος του Κάπρου δεν υπόσχεται την ιδανική πρόοδο για εσάς, έχει όμως πολλά θετικά να σας προσφέρει, που σίγουρα θα σας ανακουφίσουν από βάρη και θα αναπτερώσουν το ηθικό σας. Το δυνατό σημείο σας θα είναι ο τομέας των σχέσεων, που υπόσχεται σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας. Οι σχέσεις με συνεταίρους και συνεργάτες θα βελτιωθούν. Επίσης, οι δεσμευμένοι θα έχετε σαφώς καλύτερη επικοινωνία με το ταίρι σας και οι αδέσμευτοι πολλές ευκαιρίες να βρείτε τον άνθρωπό σας. Η αμέριστη συμπαράσταση των δικών σας ατόμων θα οδηγήσει στο σωστό δρόμο και την καριέρα σας. Όσο για τα οικονομικά σας, μπορείτε να περιμένετε αύξηση στα έσοδά σας, αλλά και τα έξοδα θα είναι εξίσου σημαντικά. Ξύλο: Βελτιώνονται πολύ οι σχέσεις σας, χρειάζεται όμως προσοχή, γιατί «στους δύο τρίτος δεν χωρεί», όπως λέει και το ρητό. Να είστε λοιπόν επιφυλακτικοί, γιατί η διαχυτικότητα παρεξηγείται. Όσο για τα επαγγελματικά σας, θα μπορέσετε να βάλετε τα πράγματα σε μια τάξη. Φωτιά: Σας περιμένουν μεγαλύτερες ευθύνες και αρκετή δουλειά. Θα είναι λοιπόν πρόκληση για εσάς να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στις πολλές ώρες εργασίας, τις υποχρεώσεις σας και την ανάγκη για εσωτερική ηρεμία. Να θυμάστε όμως ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βελτιώσετε και τα οικονομικά σας. Γη: Στον επαγγελματικό και ακαδημαϊκό τομέα όλα προχωρούν θετικά, με μόνη περίσπαση τα αισθηματικά σας. Βρείτε την ισορροπία σας και θα τα χειριστείτε όλα σωστά. Δεν χρειάζεται να αφήσετε τις σπουδές σας στο όνομα του δεσμού σας ούτε να παραμελήσετε το ταίρι σας για να κάνετε σωστά τη δουλειά σας. Μέταλλο: Το οικογενειακό περιβάλλον σάς προσφέρει τη χαλάρωση και την ηρεμία που επιθυμείτε. Φροντίστε σωστά την υγεία σας -ιδίως αν σας απασχολεί κάποιο χρόνιο πρόβλημα, που τώρα θα ενταθεί αν το έχετε παραμελήσει-, για να απολαμβάνετε περισσότερο χρόνο μαζί με τους δικούς σας. Νερό: Θετική θα είναι η επιρροή του έτους, προσφέροντας σημαντική σταθερότητα στην εξέλιξη των επαγγελματικών υποθέσεών σας, την οποία έχετε ιδιαίτερη ανάγκη, ούτως ώστε να ηρεμήσετε από το άγχος και να επιτρέψετε στον εαυτό σας λίγο χρόνο ξεκούρασης επιπλέον.