Αν ο ωροσκόπος σας είναι...

31.01.2007
Ορισμένοι λένε ότι ο ωροσκόπος -η προβολή, δηλαδή, του τόπου γέννησής μας στο ζωδιακό κύκλο τη στιγμή που ερχόμαστε στον κόσμο- είναι το «δεύτερο ζώδιό μας», αλλά αυτό δεν είναι ακριβές. Θα έλεγα ότι ο ωροσκόπος αποτελεί μια πύλη. Την πύλη μέσα από την οποία περνούν τα ερεθίσματα του έξω κόσμου και διαμορφώνουν τον ψυχισμό μας ανάλογα...

από τον Βαγγέλη Γεωργιάδη

Ορισμένοι λένε ότι ο ωροσκόπος -η προβολή, δηλαδή, του τόπου γέννησής μας στο ζωδιακό κύκλο τη στιγμή που ερχόμαστε στον κόσμο- είναι το «δεύτερο ζώδιό μας», αλλά αυτό δεν είναι ακριβές. Θα έλεγα ότι ο ωροσκόπος αποτελεί μια πύλη. Την πύλη μέσα από την οποία περνούν τα ερεθίσματα του έξω κόσμου και διαμορφώνουν τον ψυχισμό μας ανάλογα με τις ιδιότητες του ζωδίου του ωροσκόπου. Έτσι και οι αντιδράσεις μας χρωματίζονται ανάλογα και αυτός είναι ο λόγος που οι βασικές ιδιότητες του ζωδίου μας διαφοροποιούνται. Αφού λοιπόν διαβάσετε τις βασικές προβλέψεις του ζωδίου σας, αναζητήστε τις προβλέψεις του ωροσκόπου που κατά κάποιον τρόπο εντείνουν ή απαλύνουν ανάλογα τις πρώτες, αλλά παράλληλα είναι και πιο «πρακτικές»!

(Επίσης μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο «Προβλέψεις 2007» για να διαβάστε τις καινούργιες, ολοκληρωμένες προβλέψεις του Άστρα και Όραμα για τη χρονιά που διανύουμε. Για να μάθετε τα πάντα για το τι σας επιφυλάσσουν τα άστρα για τα αισθηματικά, τα επαγγελματικά και τα οικονομικά σας ζητήματα).


ΚΡΙΟΣ

Έχετε αναλάβει ορισμένες ιδιαίτερες υποχρεώσεις, που μπορεί να αφορούν την αγορά σπιτιού, τα παιδιά σας είτε μια δική σας επιμόρφωση. Σε κάθε περίπτωση η πίεση εντοπίζεται στα χρήματα. Προσοχή στο άγχος και τα ψυχοσωματικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει. ΕΡΩΤΑΣ: Σ’ αυτόν τον τομέα αναθεωρείτε ορισμένα πράγματα. Επιζητάτε τη συναισθηματική κάλυψη αλλά και την ερωτική έλξη. Εάν δεν καλύπτονται και τα δύο, τότε δεν θα διστάσετε να κάνετε την... υπέρβασή σας. Αρκετά θέματα θα τα αντιμετωπίσετε πιο απελευθερωμένα. ΚΑΡΙΕΡΑ: Δεν θα παραμείνετε στάσιμοι, αντίθετα θα αναζητάτε επαγγελματική επέκταση. Επειδή θα ισχύει το «όποιος ψάχνει βρίσκει», θα έχετε αποτέλεσμα. Οι έξυπνες διασυνδέσεις είναι η προϋπόθεση της επιτυχίας. Ας είναι και φιλικές, ώστε να υπάρχει κέφι και εμπιστοσύνη στη συνεργασία. ΧΡΗΜΑ: Αυτός ο τομέας θα σας ταλαιπωρήσει αρκετά. Θα σας απασχολούν τα δάνεια και η ρευστοποίηση των περιουσιακών. Μην το θεωρήσετε όμως εύκολη λύση! Με τη δουλειά σας θα μπορείτε να αναβαθμίσετε τα οικονομικά σε μεγάλο βαθμό.

ΤΑΥΡΟΣ

Μέσα στο 2007 θα ολοκληρώσετε την «επανάστασή» σας για να δημιουργήσετε ένα νέο μοντέλο ζωής, απαλλαγμένο από βάρη. Φροντίστε να ενδυναμώσετε τα επαγγελματικά αλλά και τα οικονομικά σας. Προσοχή στο στομάχι, τη διατροφή και το μεταβολισμό σας. ΕΡΩΤΑΣ: Παλαιοτέρα παραβλέπατε τις λεπτομέρειες που συνθέτουν την εικόνα της ερωτικής ζωής σας. Αυτό έχει αλλάξει! Το ζητούμενο πλέον είναι η απόκτηση του ιδανικού. Για να το διατηρήσετε, αναπτύξτε την αμοιβαία κατανόηση, την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη, ώστε να σταματήσει ο φαύλος κύκλος «του θύτη και του θύματος». ΚΑΡΙΕΡΑ: Είναι ο τομέας που συγκεντρώνει τις καλύτερες προϋποθέσεις ανάπτυξης. Για όλους σας επιτυχία θα έχει μόνο το πρωτότυπο, το σχετικώς σπάνιο, το καλλιτεχνικό και το μοντέρνο. ΧΡΗΜΑ: Τα οικονομικά σας θα πηγαίνουν όλο και καλύτερα. Μόνο η κακή διαχείριση, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Προσοχή στις «μαύρες τρύπες», οι οποίες μπορεί να απορροφήσουν όλο το οικονομικό πλεόνασμα που προβλέπεται να έχετε. Κάντε ανοίγματα μόνο εκεί που «σας παίρνει».

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι προσπάθειές σας να πετύχετε μια ποιοτικότερη ζωή δεν πήγαν χαμένες. Παρ’ όλα αυτά, διαφαίνεται ότι οι δοσοληψίες σας ήταν το ασθενές σημείο σας! Αποκτήσατε όμως την κατάλληλη πείρα. Το 2007 θα είναι χρόνος αποφάσεων, οι οποίες αφορούν εποικοδομητικές αλλαγές. ΕΡΩΤΑΣ: Περνάτε σε μια μεταβατική χρονιά. Έμφαση δίνεται στο ρεαλισμό και την ηθική η οποία καθορίζει την αρμονία της σχέσης. Έτσι ακολουθεί ξεκαθάρισμα, το οποίο οδηγεί σε μια νέα αρχή που μπορεί να αφορά την ανοικοδόμηση είτε το ξεκίνημα μιας σχέσης ή ακόμη και την αρχή της διαδικασίας του χωρισμού. ΚΑΡΙΕΡΑ: Φέτος πρέπει να ξεφύγετε από την αδράνεια. Έχετε συγκεντρώσει αρκετές ιδέες, τις οποίες όμως έχετε... στο ψυγείο. Το 2007 μπορείτε να τις ξεπαγώσετε! Προβλέπεται να κάνετε μια επαγγελματική επανάσταση με ρίσκο, αλλά και με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. ΧΡΗΜΑ: Προβλέπεται να κάνετε σημαντικές επενδύσεις. Οι πόροι μπορεί να προέλθουν από περιουσιακά είτε από επαγγελματικά δάνεια. Και κάτι τελευταίο: μην τσιγκουνεύεστε όταν πρόκειται για ποιότητα!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αυτή η χρονιά είναι για εσάς άκρως ανανεωτική. Η ψυχική ωρίμανση που επιτύχατε σας τοποθετεί σωστά στην πραγματικότητα. Πάντως, λάβετε υπόψη ότι θα περάσετε αρκετές «δοκιμασίες». Προσοχή στα επιπλέον κιλά, στο κυκλοφορικό και τις αυξομειώσεις της πίεσης. ΕΡΩΤΑΣ: Το 2007 είναι για εσάς χρονιά «τσαχπινιάς» και πάθους. Εάν οι παντρεμένοι παρασυρθείτε απ’ αυτό, μπορεί να εμφανιστεί ένα «τρίτο» πρόσωπο. Εάν πάλι γυρίσετε την πλάτη στο πάθος, θα έχετε την αίσθηση της μοναξιάς. Βρείτε τη μέση λύση. ΚΑΡΙΕΡΑ: Το 2007 σας καλεί να ξεφύγετε από το επαγγελματικό τέλμα. Μη χρονοτριβείτε περιμένοντας καλύτερες μέρες! Μπορείτε να μάθετε μια νέα εργασία είτε να εμπλουτίσετε με μοντέρνες γνώσεις και μεθόδους την υπάρχουσα. ΧΡΗΜΑ: Φέτος πρέπει να μάθετε τους «νόμους» που διέπουν τις σωστές συνεργασίες και θα πρέπει επίσης να κατανοήσετε και να πάρετε απόφαση ότι το «τρέξιμο» είναι απαραίτητο! Παρ’ όλες τις πιθανές απογοητεύσεις πάντως, το 2007 σας επιφυλάσσει ορισμένα αναπάντεχα και τυχερά τα οποία είναι πολύ πιθανό να σας καλύψουν...

ΛΕΩΝ

Ο χρόνος είναι δύσκολος αλλά και πολύ εποικοδομητικός. Καλείστε να δημιουργήσετε ένα πιο «ανεξάρτητο» μοντέλο ζωής, είτε με αλλαγή χώρου διαμονής ή με σωστή επιλογή των ανθρώπων γύρω σας. Οι ευαισθησίες σας εντοπίζονται στο κεφάλι, το μεταβολισμό και τα οστά. ΕΡΩΤΑΣ: Το ζητούμενο είναι να ξεπεράσετε «τη μάχη των φύλων»! Ο έρωτας ζητάει φέτος από εσάς να καταστείλετε τον εγωισμό σας και να νοιαστείτε ουσιαστικά για τον άνθρωπο που έχει κερδίσει την καρδιά σας. Το έτος 2007 είναι ο χρόνος που ευνοεί γενικά το γάμο και τη συμβίωση. ΚΑΡΙΕΡΑ: Εάν ξεπεράσετε τη νοοτροπία του δημόσιου υπαλλήλου και της μετριότητας, θα έχετε θεαματική άνοδο. Το θάρρος, η υπευθυνότητα και η επαγγελματική συνέπεια είναι απαραίτητες προϋποθέσεις. Η επιπλέον εργασιακή επιμόρφωση θα σας προσφέρει πολλά «συν». ΧΡΗΜΑ: Μπορεί να νομίζατε μέχρι τώρα ότι μόνο οι «ατσίδες» έχουν χρήματα. Φέτος θα μάθετε ότι και αυτοί που δουλεύουν σκληρά, προκειμένου να πετύχουν την οικονομική τους άνοδο και δεν επαφίονται ούτε στην τύχη ούτε στο τζόγο, τα καταφέρνουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το 2007 σας προσφέρει πολλές επιλογές, ώστε να διαμορφωθεί καλύτερα η ζωή σας. Συχνά θα αισθάνεστε ότι η τύχη είναι με το μέρος σας. Αυτόν τον ενθουσιασμό θα πρέπει όμως να τον προσέχετε, γιατί θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε επιπολαιότητες. Να προσέχετε πίεση και θυρεοειδή. ΕΡΩΤΑΣ: Θα αναθεωρείτε όλες τις παραμέτρους στην ερωτική ζωή σας. Παρόλο που οι έρωτες του παρελθόντος θα παίξουν καταλυτικό ρόλο, αποφύγετε τις επιλογές που κάνατε στα νεανικά σας χρόνια! Έχει έρθει η ώρα της ώριμης επικοινωνίας. Η συνεννόηση στο ζευγάρι είτε επεκτείνει τη σχέση είτε της δίνει ημερομηνία λήξης. ΚΑΡΙΕΡΑ: Μάλλον βρίσκεστε σε καλή πορεία, γιατί φαίνεται ότι έχετε δημιουργήσει ήδη καλές βάσεις. Από εδώ και στο εξής ευνοείστε να προωθήσετε «φινιρίσματα» βελτίωσης είτε νέες συνεργασίες. ΧΡΗΜΑ: Οι ανάγκες σας συνεχώς αυξάνονται και, παρόλο που μπορεί να κερδίζετε αρκετά, ίσως να αισθάνεστε φτωχοί. Μην αναλώνεστε σε σκέψεις για επενδύσεις. Η ποιότητα της δουλειάς σας ή των προϊόντων σας μπορεί να φέρει ένα μεγαλύτερο οικονομικό... ρεύμα προς το ταμείο σας.

ΖΥΓΟΣ

Η εποχή της αβεβαιότητας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης πέρασε! Στο εξής θα αρχίσετε να εκμεταλλεύεστε τα θετικά στοιχεία σας, χωρίς να αισθάνεστε ανήθικοι. Έτσι θα ενδυναμώσετε σημαντικούς τομείς.Ευαισθησία παρουσιάζουν τα κάτω άκρα, το στομάχι και το διάφραγμα. ΕΡΩΤΑΣ: Όσοι από εσάς έχετε χωρίσει μέσα στο 2006, τώρα προβλέπεται ότι θα κάνετε μια όμορφη και «ισότιμη» σχέση. Όσοι καταφέρατε να μη χωρίσετε, τώρα θα προωθήσετε μια πιο υγιή σχέση. Οι ελεύθεροι θα πειραματιστείτε ως εραστές αλλά θα αναζητάτε και την εμπιστοσύνη στη σχέση. ΚΑΡΙΕΡΑ: Ο ρεαλισμός σας έχει δείξει τι «περπατάει» και τι όχι. Το 2007 θα καταλάβετε καλυτέρα το «πνεύμα» της αγοράς. Διαφαίνεται ότι «απλώνεστε» στις επαγγελματικές σας δραστηριότητες. Η δημιουργικότητα στη δουλειά σας εμφανίζεται πάλι. ΧΡΗΜΑ: Η γκαντεμιά στα οικονομικά ανήκει στο παρελθόν. Οι τάσεις δείχνουν ότι θα ξεπληρώσετε τα χρέη σας, αλλά θα πετύχετε και αρκετό πλεόνασμα. Δεν θα πρέπει να χαλαρώσετε όμως! Θα προκύψουν ευκαιρίες για νέα έσοδα που δεν πρέπει να χάσετε, έστω κι αν χρειαστεί να «τρέξετε».

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Παρόλο που θέλατε να κάνετε πολλά, οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες. Το 2007 φέρνει το πλήρωμα του χρόνου, αλλά θα προκύψουν και νέες προκλήσεις. Τα πάντα θα εξαρτώνται από τη σωστή κατανομή του χρόνου σας. Η υγεία σας θα είναι καλή, αλλά προσοχή στην υπερκόπωση. ΕΡΩΤΑΣ: Ήδη έχετε βρει μια άκρη, τουλάχιστον σε ό,τι εσείς αναζητάτε από τον έρωτα και το 2007 σας ωθεί να εξετάσετε κατά πόσο ο άλλος ή η άλλη ανταποκρίνεται στα αισθήματά σας. Τα «λίγα ψίχουλα αγάπης» δεν σας αρκούν πλέον. ΚΑΡΙΕΡΑ: Οι σπουδές, η πληροφόρηση, οι στρατηγικές και οι νέες μέθοδοι αποτελούν τη γερή βάση, επάνω στην οποία μπορείτε να χτίσετε. Καλό είναι να μη «σκορπίζεστε» και να μην απογοητεύεστε για τίποτα, γιατί αυτό θα βοηθήσει στην περαιτέρω εργασιακή πορεία σας. ΧΡΗΜΑ: Εάν τα οικονομικά σας βελτιώνονται, βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να προχωρήσετε σε «τομές». Και στις δυο περιπτώσεις, η σωστή διαχείριση είναι απαραίτητη. Μην μπερδεύετε στο μυαλό σας την τσιγκουνιά με την οικονομία! Η τσιγκουνιά δεν έχει μέτρο, ενώ η οικονομία ακολουθεί το μέτρο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο χρόνος είναι μεταβατικός, ώστε να θέσετε καλύτερες βάσεις ζωής. Τα αποτελέσματα θα τα δείτε προς το τέλος του νέου χρόνου και μέσα στο 2008. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας. Προσοχή στο συκώτι και το καρδιαγγειακό σύστημα. ΕΡΩΤΑΣ: Μπορεί να νομίζετε ότι δεν κάνετε για σχέση, από την άλλη όμως φοβάστε τη μοναξιά. Η λύση θα ήταν να εκφράζετε σωστά τις απόψεις σας και να φροντίσετε να μάθετε αντίστοιχα και τις απόψεις του άλλου προσώπου. ΚΑΡΙΕΡΑ: Τα οικονομικά δεν θα σας βοηθήσουν στα επαγγελματικά, αλλά μάλλον το αντίθετο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε ριζική αναθεώρηση των επαγγελματικών σας απόψεων. Εξετάστε ρεαλιστικά τη ζήτηση και κατά πόσο μπορείτε να ανταποκριθείτε σ’ αυτήν. ΧΡΗΜΑ: Η ισορροπία στα οικονομικά δεν είναι ακατόρθωτη. Χρειάζεται θάρρος, προκειμένου να ακολουθήσετε ορισμένες -φαινομενικά- επικίνδυνες στρατηγικές. Πάντως, μην κοιτάτε μόνο το συμφέρον σας. Εάν ικανοποιείται το συμφέρον του συνεργάτη σας, βρίσκεστε στο σωστό δρόμο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Έχετε καταφέρει πολλά, ιδιαίτερα στο κοινωνικό και το επαγγελματικό status. Οι προσωπικές σας σχέσεις όμως έχουν μείνει πίσω. Το 2007 θα χρειαστεί να τις αντιμετωπίσετε. Οι εξελίξεις θα αφορούν τις δοσοληψίες σας. Τέλος, φέτος η ψυχική σας υγεία καθορίζει και τη σωματική. ΕΡΩΤΑΣ: Θα αισθάνεστε ότι το πνεύμα σας διευρύνεται στα θέματα των σχέσεων. Ας έχετε κατά νου ότι πολλά ξεκινούν από την ευθιξία σας στην απόρριψη και την τάση σας για μαζοχισμό! Σκεφτείτε μήπως θα έπρεπε να γίνετε... λίγο πιο ευάλωτοι και μήπως σας λείπει το ζωντανό πάθος! ΚΑΡΙΕΡΑ: Προβλέπεται να εμφανιστούν πολλές ευκαιρίες. Καλό θα ήταν να μελετάτε καλά την κάθε περίπτωση. Διαλέξτε αυτές που δεν θα σας στριμώξουν και που οι απαιτήσεις τους στη δουλειά ανταποκρίνονται στις δυνάμεις σας. ΧΡΗΜΑ: Ευτυχώς με τα οικονομικά σας προβλέπεται να έχετε μια σχετική άνεση. Ας λάβετε όμως υπόψη ότι ίσως χρειαστεί να διευθετήσετε ορισμένα σημαντικά περιουσιακά ζητήματα. Ως προς αυτά θα σας πρότεινα να ακολουθήσετε την ειρηνική οδό της επικοινωνίας και της συνεννόησης.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Έχετε περάσει πολλά! Το ζητούμενο ήταν να μάθετε να φροντίζετε τον εαυτό σας και να μην σκορπίζεστε για τους άλλους. Το 2007 θα συνειδητοποιήσετε πώς εκφράζεται ο εγωισμός σας και πώς ο εγωισμός των άλλων. Ευαισθησίες θα έχετε στο κεφάλι, τα νεφρά και τη σπονδυλική στήλη. ΕΡΩΤΑΣ: Ωριμάσατε και προτιμάτε την ποιότητα από την ποσότητα. Ορισμένοι «κακώς» δεσμευμένοι θα χωρίσετε. Οι ελεύθεροι θα εγκαταλείψετε την «πρεμούρα» να κάνετε σχέση. Πάντως, το «αναπάντεχο» μπορεί να εμφανιστεί σε ανύποπτο χρόνο. Μερικοί μπορεί να ερωτευτείτε έναν άνθρωπο πολύ μεγαλύτερο είτε πολύ μικρότερό σας. ΚΑΡΙΕΡΑ: Από τη στιγμή που έχετε προσαρμοστεί σε ορισμένα νέα επαγγελματικά δεδομένα, το 2007 θα φέρει εντυπωσιακή άνοδο. Πάντως, πρέπει να γίνετε ευέλικτοι και να βρείτε τη χρυσή τομή μεταξύ του «παραδοσιακού» και του «μοντέρνου». ΧΡΗΜΑ: Τα οικονομικά σας εξαρτώνται από τα επαγγελματικά. Εκμεταλλευόμενοι τις επαγγελματικές ευκαιρίες, θα είναι σαν να εκμεταλλεύεστε και τις οικονομικές. Στις επαφές σας να δείχνετε αυτοπεποίθηση και επαγγελματισμό.

ΙΧΘΥΕΣ

Έχετε περάσει ήδη από μια φάση μεγάλων ψυχολογικών αμφιταλαντεύσεων. Το 2007 φέρνει μια από τα ίδια, αλλά με πιο πρακτικό τρόπο. Μη ξεχνάτε πάντως ότι η ελευθερία και η ευτυχία δεν χαρίζονται! Θα πρέπει να τις κερδίσετε με προσπάθεια και με το σπαθί σας! ΕΡΩΤΑΣ: Πάψτε να ζείτε τον ιδανικό έρωτα μόνο στη φαντασία σας! Αποφασίστε να τον ζήσετε και στην πραγματικότητα και πλησιάστε τον άνθρωπό σας είτε αυτόν/ή που αντιπροσωπεύει «το κρυφό αντικείμενο του πόθου σας». Υπάρχει η ανάγκη να ζήσετε έτσι όπως θέλετε εσείς και όχι όπως θέλουν οι άλλοι για εσάς. ΚΑΡΙΕΡΑ: Θα χρειαστείτε το ρεαλισμό, χωρίς να σας αποπροσανατολίζει το συναίσθημα. Μέχρι το φθινόπωρο θα έχετε το χρόνο να κάνετε σωστές τομές. Στο διάστημα πριν επικεντρωθείτε στις «κακές συγκυρίες» και δείτε μήπως εσείς τις προκαλείτε. Σας χρειάζεται παρατηρητικότητα αλλά και θάρρος. ΧΡΗΜΑ: Εάν θέλετε να σας φύγουν τα άγχη, ο μόνος τρόπος είναι να προχωρήσετε δυναμικά στις κατάλληλες διευθετήσεις. Πάντως, δεν μπορείτε να έχετε «την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο»!

Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο «Προβλέψεις 2007» για να διαβάστε τις καινούργιες, ολοκληρωμένες προβλέψεις του Άστρα και Όραμα για τη χρονιά που διανύουμε. Για να μάθετε τα πάντα για το τι σας επιφυλάσσουν τα άστρα για τα αισθηματικά, τα επαγγελματικά και τα οικονομικά σας ζητήματα.