Eκκρεμές: Ανακαλύψτε τη δυναμή του

29.01.2007
Εκκρεμές: ένα απλό αλλά καταπληκτικό εργαλείο γνώσης, ένα «κλειδί» που ανοίγει θύρες σε ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας και παράλληλα μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και πετυχημένη.Γνωρίστε το και ανακαλύψτε τον «μαγικό» του κόσμο!

Από τη ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ, Αστρολόγο - σύμβουλο σχέσεων, διπλ. PCAI


Εκκρεμές: ένα απλό αλλά καταπληκτικό εργαλείο γνώσης, ένα «κλειδί» που ανοίγει θύρες σε ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας και παράλληλα μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και πετυχημένη.Γνωρίστε το και ανακαλύψτε τον «μαγικό» του κόσμο! H διαδικασία φαίνεται απλή: κρατήστε σταθερά το εκκρεμές, αφήστε το να ταλαντωθεί ώσπου να σταματήσει και μετά κάντε μία μία τις ερωτήσεις σας. Η ελεύθερη αιώρηση επιτρέπει στο εκκρεμές να συντονιστεί με την ενέργειά σας και, καθώς επηρεάζεται από τους θετικούς ή αρνητικούς της κραδασμούς, αρχίζει να κινείται συγκεκριμένα πλέον, απαντώντας «ναι» αν κινείται κυκλικά ή «όχι» αν κινείται πέρα-δώθε.

Πώς λειτουργεί
Τις απαντήσεις δεν τις δίνει αυτό καθαυτό το εκκρεμές, αλλά η εσωτερική μας γνώση και ευφυΐα. Είναι γνωστό πως ο άνθρωπος έχει ψυχικές ικανότητες πέρα από τις πέντε αισθήσεις του (όπως διαίσθηση), ο δε ανθρώπινος νους είναι εξαίρετος δέκτης και πομπός ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Όταν «ρωτάτε» το εκκρεμές, πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι, για να καταγραφεί και να ερμηνευθεί πρώτα εσωτερικά η θετική ή η αρνητική ενέργεια που προκαλεί η ερώτησή σας, μετά να μεταδοθεί στον εγκέφαλο, από εκεί στο νευρικό σύστημα και τελικά να δοθεί μέσα από τα δάχτυλα (όχι κινώντας τα, φυσικά!) μια αδιόρατη κατεύθυνση στο εκκρεμές. Η εσωτερική σύνδεση με το εκκρεμές δεν διέπεται από χρόνο ή τόπο. Μπορείτε, επομένως, να ρωτήσετε για τη θεία Ελένη που μένει στο Σικάγο, για το ποια τροφή σας πείραξε χθες, για το αν θα ταξιδέψετε με ασφάλεια αύριο. Στα χέρια ενός εκπαιδευμένου πεντουλίστα το εκκρεμές «διαβάζει» ενεργειακές πληροφορίες, αυθεντικές κι ωφέλιμες για τον ίδιο ή για άλλους.

Η ιστορία του
Η δύναμη της ραδιαισθησίας ήταν γνωστή από τους προϊστορικούς χρόνους. Με ένα ραβδί οι πρωτόγονοι μάγοι έψαχναν το πολύτιμο νερό, ενώ οι αρχαίοι μάντεις κρατούσαν ράβδο που προσλάμβανε, σαν κεραία δέκτη, ενεργειακές πληροφορίες. Πολλοί μάλιστα, όπως ο Μωυσής, τη χρησιμοποιούσαν για να εκπέμψουν εντολές ακόμα και εξωπραγματικές (όπως η θάλασσα που έγινε λωρίδα γης). Ακόμα και σήμερα υπάρχουν παντού ταλαντούχοι ραβδοσκόποι που ανιχνεύουν επιτυχώς πηγές νερού ή και μετάλλων.
Το εκκρεμές έχει συναφείς δυνατότητες και διαδικασία με τη ράβδο και πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη με τη μορφή του βαριδιού που αιωρείται στις αρχές του 20ού αιώνα. Σήμερα έχει τεράστια εξέλιξη με συσκευές ακριβείας, τους ταλαντωτές και τα πολύπλοκα συστήματά τους, που χρησιμοποιεί ακόμα και η NASA! Ο ίδιος ο Αϊνστάιν δήλωνε γοητευμένος από τη δύναμή του που τη θεωρούσε υπαρκτή, αλλά ανεξήγητη. Την εποχή του Ψυχρού Πολέμου οι Αμερικάνοι μάθαιναν μέσα από επιτυχείς πληροφορίες ραδιαισθητικών πού βρίσκονταν τα, ως τότε αόρατα, ρωσικά υποβρύχια.

Η δύναμη και η αξία του
Το εκκρεμές μπορεί να σας δώσει αναρίθμητες πληροφορίες, ώστε να κάνετε σωστές επιλογές και λιγότερα λάθη, να λύνετε προβλήματα και να απαλλαγείτε σταδιακά από ανασφάλειες και αναποφασιστικότητα, αρκεί να έχετε την υπομονή και την επιμονή να καλλιεργήσετε τις ικανότητες που απαιτεί η διαδικασία. Οι έμπειροι πεντουλίστες «νιώθουν» την πληροφορία σε όλο τους το είναι. Γιατί όχι κι εσείς;
Εξάλλου, ούτε ο εμπειρότερος ψυχολόγος ή πεντουλίστας δεν σας γνωρίζει καλύτερα από εσάς! Εσείς είστε η αυθεντία στο μικρόκοσμό σας, γιατί μόνο εσείς γνωρίζετε τον εσώτερο εαυτό σας και τις λεπτομέρειες και τις παραμέτρους της ζωής σας (συναισθήματα, σκέψεις, υγεία, αδυναμίες, ικανότητες, προσδοκίες, σχέσεις). Μόνο εσείς ξέρετε, βαθιά μέσα σας, τι σας ωφελεί και τι σας βλάπτει. Εσείς έχετε την ευθύνη της ζωής σας κι εσείς αποφασίζετε.
Ρωτήστε οτιδήποτε μπορεί να απαντηθεί με «ναι» ή με «όχι». Για το φυτό σας που μαραίνεται, την αλλαγή δουλειάς, τις βιταμίνες που χρειάζεται σήμερα ο οργανισμός σας, το χρώμα που σας ταιριάζει ή σας ηρεμεί, ποιο βιβλίο να αγοράσετε στη φίλη σας, ποια είναι η καλύτερη δασκάλα αγγλικών για το παιδί σας, πού θα πάτε διακοπές, ποιος είναι ο ωροσκόπος σας και άπειρα άλλα. Η πολύτιμη πείρα αποκτάται με διαρκή πειραματισμό και μεθοδικότητα, ώσπου να καταφέρετε να πάρετε αξιόπιστες απαντήσεις ακόμα και σε σημαντικά θέματα.

Πειραματισμοί και πείρα
Καθίστε ήρεμοι μπροστά σε ένα τραπέζι. Πάρτε μια κόλλα χαρτί και στις τέσσερις γωνίες της ζωγραφίστε: μία ευθεία κάθετη, μία οριζόντια, ένα τόξο κυκλικό με την κατεύθυνση των δεικτών του ρολογιού και ένα με αντίθετη φορά. Κρατήστε το εκκρεμές πάνω από ένα σχήμα, κοιτάξτε το αυτοσυγκεντρωμένοι και, με τη δύναμη του νου, κάντε το να κινηθεί ανάλογα. Επαναλάβετε αρκετές φορές και παρατηρήστε πότε το εκκρεμές αντιδρά εντονότερα. Καταγράψτε ποια κατεύθυνση το συνδέει με την εσωτερική σας ενέργεια. Επιλέξτε δύο από τις κινήσεις που φαίνεται πως σας «εκπροσωπούν». Στα χέρια των περισσότερων ανθρώπων το εκκρεμές κινείται: για το «ναι» κυκλικά, με κατεύθυνση τους δείκτες του ρολογιού και για το «όχι» σε ευθεία, κάθετα ή οριζόντια. Σε κάποιους ανταποκρίνεται διαφορετικά (πάντα με την ίδια κίνηση): για το «ναι» κυκλικά, με την κατεύθυνση των δεικτών του ρολογιού και για το «όχι» πάλι κυκλικά, αλλά με αντίστροφη κίνηση. Σε ελάχιστους, το εκκρεμές κινείται εντελώς αντίστροφα.

Συνεχίστε με πιο συγκεκριμένες ασκήσεις
Κρατήστε το εκκρεμές πάνω από το άλλο σας χέρι. Ρωτήστε για κάτι γνωστό: π.χ. με λένε Μαρίνα; Παρατηρήστε με ποια κίνηση το εκκρεμές απαντά καταφατικά. Σημειώστε τη και, κοιτώντας το, «πείτε» σιωπηλά στο υποσυνείδητό σας: «Έτσι απαντάει ΝΑΙ». Επαναλάβετε το μήνυμα δυνατά. Συνεχίστε, ρωτώντας για άλλα γνωστά πράγματα (π.χ. είμαι γυναίκα; Μένω στο Χαλάνδρι; Έχω δύο κόρες;) Έτσι θα σιγουρευτείτε για το «ναι» του. Τηρήστε την ίδια διαδικασία για το «όχι», κάνοντας ανάλογες ερωτήσεις με γνωστές απαντήσεις (π.χ. είμαι άντρας; Έχω πέντε παιδιά; Κατοικώ στη Βοστόνη;), ώστε να συνδεθείτε εσωτερικά με την αρνητική κίνηση του εκκρεμούς. Επαναλάβετε τα παραπάνω πολλές φορές καθημερινά, για μία δύο εβδομάδες, ώσπου να εξοικειωθείτε με τις κινήσεις του εκκρεμούς κι εκείνο με τη δική σας εσωτερική ενέργεια. Οι κινήσεις του θα γίνουν τελικά «ένα» μ’ εσάς και οι αυθεντικές του απαντήσεις θα έρχονται αυτόματα. Αν ύστερα από μία ερώτηση το εκκρεμές παραμείνει ακίνητο, αυτό μπορεί να σημαίνει «ίσως». Πειραματιστείτε και διαπιστώστε το. Συχνά όμως δηλώνει πως ο εσώτερος εαυτός σας μπορεί να μη θέλει να απαντήσει. Ειδικά στο αρχικό στάδιο, αλλά και πάντα, δεν πρέπει να αφήνετε κανέναν άλλο να πάρει το εκκρεμές από τα χέρια σας ούτε να το κρατήσει άλλες στιγμές, για να μην αλλοιωθεί η σύνδεσή του μαζί σας. Καλό είναι να το φυλάτε στο ίδιο κουτί, σε συγκεκριμένο μέρος, μακριά από κινητά και λοιπές πηγές ενέργειας.

Πώς να ρωτάτε
Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι απλές, συγκεκριμένες και να απαντώνται μόνο με «ναι» ή με «όχι». Το εκκρεμές δεν έχει φωνή για να εξηγήσει το γιατί, πώς, πότε ή πόσο, οπότε πρέπει να κάνετε έξτρα και επί μέρους ερωτήσεις. Αν π.χ. θέλετε να μάθετε γιατί πονάει το στομάχι σας, ρωτήστε διαδοχικά, μέχρι να πάρετε μία ή περισσότερες καταφατικές απαντήσεις: με πειράζει ο καφές, το λεμόνι, το μέλι; Φταίει το άγχος; Επανήλθε η παλιά γαστρίτιδα; Έτσι θα μάθετε τα αίτια, τι να αποφύγετε ή αν πρέπει να πάτε στο γιατρό.
Οι ερωτήσεις πρέπει να γίνονται με απόσταση η μία από την άλλη τουλάχιστον 15 με 20 δευτερόλεπτα, για να απενεργοποιείται το εκκρεμές πριν απαντήσει στην επόμενη ερώτηση. Κάντε λίγες ερωτήσεις τη φορά, για να μην εξασθενίσει η «επαφή» με το εκκρεμές. Αν ρωτάτε από περιέργεια ή για πλάκα, ο συντονισμός με το εκκρεμές χάνει το βάθος του, οι δε απαντήσεις δεν θα ευσταθούν (θα σας κάνει κι αυτό... πλάκα!). Αν η ερώτηση είναι πολύ σημαντική, ρωτήστε το (πάντα συγκεντρωμένοι) αρκετές φορές μέσα στη μέρα, κάθε μέρα της εβδομάδας και καταγράψτε τις απαντήσεις. Ο μέσος όρος θα σας δώσει την πιο ανεπηρέαστη απάντηση. Μην περιμένετε πολλά από το εκκρεμές, όταν ρωτάτε για τυχερούς αριθμούς, παρά τις διαβεβαιώσεις δασκάλων και βιβλίων. Κατά τους εσωτεριστές, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το εκκρεμές για τόσο «υλικά» πράγματα, όπως το χρήμα. Οι επιστήμονες πεντουλίστες λένε πως, όταν ρωτάμε για τον τυχερό αριθμό λαχείου, η κλήρωσή του δεν έχει συντελεστεί, οπότε μπορεί να επηρεαστεί ανάλογα από τους χιλιάδες άλλους που ρωτούν. Κατά τη γνώμη μου, μόνο έμπειροι και τυχεροί (κυρίως) πεντουλίστες μπορεί να κερδίσουν. Εξάλλου, κάτι τέτοιο θα είχε κάνει ντόρο, οι δε δεξιοτέχνες πεντουλίστες δεν θα χρειαζόταν να ξαναδουλέψουν! Ρωτήστε όμως για το δάνειο που σας συμφέρει, με το εκκρεμές να αιωρείται πάνω από τα χαρτιά που περιέχουν τις σχετικές προτάσεις ή πάνω από ανάλογες διαφημίσεις ή έντυπα.

Εύρεση αντικειμένων
Το εκκρεμές... σώζει, αν είστε αρκετά έμπειροι. Θα βρείτε τα χαμένα σας κλειδιά, το πολύτιμο δαχτυλίδι σας ή χρήματα που κρύψατε κάπου, για να μην τα βρει κανείς (ούτε εσείς!). Ηρεμήστε, συγκεντρωθείτε και με τη δύναμη της φαντασίας σας φέρτε στο νου την εικόνα του χαμένου αντικειμένου. Μετά ζητήστε από το εκκρεμές να το βρει, προεκτείνοντας το χέρι σας ώστε να πλησιάσει το εκκρεμές γύρω ή πάνω από κάθε γωνιά του χώρου ακόμη και την πλέον απίθανη. Περιμένετε με υπομονή, ώσπου το εκκρεμές να κινηθεί καταφατικά. Για να ασκηθείτε, ζητήστε από κάποιον να κρύψει ένα αντικείμενο σε ένα χώρο και μετά από 10’ ψάξτε γύρω από εκεί που το έκρυψε, ζητώντας από το εκκρεμές να το βρει, κινούμενο καταφατικά. Επαναλαμβάνετε τη άσκηση συχνά. Αν είστε έμπειροι, μπορείτε να βρείτε αντικείμενα και στο δρόμο ή στην ύπαιθρο.

Εσωτερική γνώση
Με το εκκρεμές μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα βαθύτερα επίπεδα του «είναι» σας, στα οποία ενυπάρχουν και αρνητικές εμπειρίες ή αντιλήψεις. Πίσω απ’ αυτές όμως ο εσώτερος εαυτός σας γνωρίζει την αλήθεια, πέρα από κάθε φόβο, κόμπλεξ ή προλήψεις.Όπως παρεμβάλλονται παράσιτα στους δέκτες των ραδιοφώνων, έτσι και ο ανθρώπινος νους σκιάζεται από «παράσιτα»: συναισθήματα, επιθυμίες, άγχος, κόπωση αλλά και από εξωτερικά ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκνευρίζουν. Γι’ αυτό πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες και να εξασκηθείτε πολύ, ώσπου να κατέχετε τη διαδικασία. Το 90% των ανθρώπων μπορεί διαπιστωμένα να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το εκκρεμές. Υπάρχουν και ταλέντα ραδιαισθησίας, όμως η ικανότητα καλλιεργείται και μεγαλώνει με την άσκηση και θα αποδειχθεί χρήσιμη σε όλους!

Πώς να εκπαιδευτείτε
Κάντε τις ερωτήσεις σε μέρος ήσυχο και ευχάριστο, μακριά από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ιδίως κινητά τηλέφωνα (ακόμα και κλειστά). Κρατήστε σταθερά το εκκρεμές, αλλά με ευλύγιστο καρπό και χαλαρό μπράτσο, για να μην εμποδίζετε την ελεύθερη ταλάντωσή του (εικόνα 1). Προτιμήστε μήκος νήματος 5-8 εκ. αν είστε καθιστοί και ως 20 εκ. αν είστε όρθιοι. Καθίστε με το κορμί σας στητό και τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Αν είστε όρθιοι, στηριχθείτε και στα δυο πόδια. Τα πόδια ή τα χέρια δεν πρέπει να εφάπτονται μεταξύ τους. Πρέπει να είστε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι και συναισθηματικά ουδέτεροι από το πρόβλημα για το οποίο ρωτάτε, αλλιώς η ένταση της επιθυμίας ή ο φόβος της απογοήτευσης θα επηρεάσουν την κίνηση του εκκρεμούς. Αν δεν νιώθετε ευδιάθετοι, αναβάλετε τις ερωτήσεις, διότι η ψυχοσωματική αδυναμία μπορεί να αλλοιώσει την κίνηση του εκκρεμούς.

Η αστρολόγος και σύμβουλος σχέσεων Μαρίνα Στεφανίδου που έγραψε αυτό το άρθρο ερευνά εδώ και χρόνια το φαινόμενο της ραδιαισθησίας και διοργανώνει εκπαιδευτικά πεντάωρα σεμινάρια για το εκκρεμές. Περισσότερες πληροφρίες θα πάρετε στο τηλέφωνο 210-6710076.