Τι δώρο να κάνω στον Βαλεντίνο μου;

21.01.2009
Η οικονομική κρίση συνεχίζεται, η ανασφάλεια κορυφώνεται και, παρ’ όλα αυτά, γιορτές έχουμε και ένα δωράκι στους αγαπημένους μας θα το κάνουμε! Επειδή, όμως, η πραγματική αξία του δώρου δεν βρίσκεται στα λεφτά (που δεν έχουμε), αλλά στην πρόθεση (που έχουμε), ας σκεφτούμε τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του αγαπημένου μας προσώπου και ας αναζητήσουμε το ζώδιό του για να δούμε τι του ταιριάζει. Έτσι, θα κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα αξέχαστα με πολύ λίγα έξοδα και πάρα πολλή αγάπη!

Από τη ΣΜΑΡΩ ΣΩΤΗΡΑΚΗ

Η οικονομική κρίση συνεχίζεται, η ανασφάλεια κορυφώνεται αλλά η γιορτή των ερωτευμένων είναι και πάλι προ των πυλών και μας προκαλεί να δείξουμε την αγάπη μας με ένα φροντισμένο δώρο!

Επειδή, όμως, η πραγματική αξία του δώρου δεν βρίσκεται στα λεφτά (που δεν έχουμε), αλλά στην πρόθεση (που έχουμε), ας σκεφτούμε τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του αγαπημένου μας προσώπου και ας αναζητήσουμε το ζώδιό του για να δούμε τι του ταιριάζει. Έτσι, θα κάνουμε αυτή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αξέχαστη με πολύ λίγα έξοδα και πάρα πολλή αγάπη!

ΚΡΙΟΣ
Ο αυθορμητισμός και τα ξεκάθαρα λόγια, τα απογυμνωμένα από τις πολλές φιοριτούρες, είναι ο καλύτερος τρόπος να εκφράσετε την αγάπη σας, προσφέροντας κάτι που να ταιριάζει απόλυτα με το χώρο ή τα χόμπι του. Θα ήταν ακόμη καλύτερα αν το δώρο σας είναι φτιαγμένο από εσάς. Το κριάρι θέλει να νιώσει ότι σας έχει απασχολήσει, ότι είναι ξεχωριστό για σας, όποιο ρόλο κι αν παίζει στη ζωή σας, και θα ευχαριστηθεί ακόμη και με το πιο φθηνό δώρο, αρκεί να του δίνει να καταλάβει ότι δεν θα μπορούσε να απευθύνεται παρά μόνο σ’ αυτό.

ΤΑΥΡΟΣ
Είναι άτομα που, συνήθως, δεν σπαταλούν τα χρήματά τους και εκτιμούν αυτούς που δεν τους φέρνουν σε δύσκολη θέση με ακριβά δώρα, τα οποία χρήζουν ανταπόδοσης. Προτιμούν κάτι που δεν είναι αναλώσιμο και θα τους ευχαριστούσε αν συνοδεύατε το δώρο σας με ένα καλό δείπνο ή, αν πρόκειται για παιδάκια, με το αγαπημένο τους γλυκό! Αν το ταίρι σας είναι Ταύρος, μια ατμόσφαιρα συνδυασμένη με γκουρμέ γεύσεις θα κάνει, ακόμη και το πιο φθηνό δώρο σας, να φανεί ακριβό και να μείνει αξέχαστο.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Τα αιώνια παιδιά του ζωδιακού κύκλου! Είναι τόσο εύκολο να τους ευχαριστήσετε, ώστε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα, αρκεί να στήσετε ένα «πανηγύρι»! Ένα πάρτι, μια έξοδος με χορό, μια βόλτα στο λούνα παρκ παρέα με τον αγαπημένο σας Διδύμο, είναι το σκηνικό που θα κάνει πολύ σημαντικό το δώρο σας, ακόμη και αν πρόκειται για μια χιουμοριστική κάρτα ή ένα βιβλίο του γούστου του. Μιλήστε του όσο πιο αναλυτικά μπορείτε για τα αισθήματά σας και τη θέση του στη ζωή σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οι συναισθηματικοί καρκίνοι απολαμβάνουν τις αναμνήσεις τους και λατρεύουν τα δώρα που αντέχουν στο χρόνο. Η προσέγγισή σας πρέπει να γίνει σε μια στιγμή συναισθηματικής φόρτισης. Το δώρο σας θα είναι ό,τι πολυτιμότερο, αν θυμίζει μια ιδιαίτερη στιγμή -έστω και αν είναι ένα βότσαλο- ή αν δείχνει ότι έχετε θυμηθεί μια συγκεκριμένη ανάγκη του. Μην ξεχάσετε την κάρτα ή το γράμμα σας, που πρέπει να είναι πολύ αγαπησιάρικο καθώς, για τον Καρκίνο, μπορεί να είναι πιο σημαντικό από το δώρο.

ΛΕΩΝ
Εντυπωσιάστε το λιοντάρι σας! Μην ακούτε αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι δύσκολο να το ευχαριστήσετε. Είναι εγωκεντρικό και θέλει να νιώσει ότι καταλαμβάνει ένα ξεχωριστό κομμάτι της καρδιάς σας. Η αξία του δώρου θα είναι σαφώς δευτερεύουσας σημασίας, αν συνοδεύεται από μια ευχάριστη έκπληξη, αν είναι φανερή η προσπάθειά σας να του δείξετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή σας. Να θυμάστε ότι τα λιοντάρια έχουν την τάση να προσφέρουν ακριβά δώρα, αλλά δεν περιμένουν να κάνετε το ίδιο και αρκούνται στο γεγονός ότι τους σκεφτήκατε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Αν θέλετε να ευχαριστήσετε έναν Παρθένο, είστε τυχεροί, καθώς είναι κάτι πολύ εύκολο. Είναι προτιμότερο να του προσφέρετε το δώρο σας σε μια στιγμή που θα είστε μόνοι, χωρίς να το πλαισιώσετε με πολλά λόγια, χωρίς να φορτίσετε την ατμόσφαιρα συναισθηματικά. Η αγορά προσφέρει πολλές λύσεις, καθώς το ιδανικό δώρο για Παρθένους είναι τα φυτικά καλλυντικά και σαπούνια, τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να ξοδέψετε από ελάχιστα μέχρι μια περιουσία.

ΖΥΓΟΣ
Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να ευχαριστήσετε ένα Ζυγό, αλλά με λίγη καλή διάθεση θα γίνει σαφώς πιο εύκολο. Φτιάξτε μια διακριτική, αλλά συνάμα ξεχωριστή ατμόσφαιρα για χάρη του, όπου θα κυριαρχούν τα κεριά και η απαλή μουσική. Αγαπημένα του αντικείμενα είναι τα αξεσουάρ ή τα διακοσμητικά χώρου, τα οποία κατακλύζουν την αγορά και προσφέρονται σε όλες τις τιμές.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ακόμη και το πιο φθηνό, ασήμαντο δώρο μπορεί να φαντάζει σούπερ, καταπληκτικό στο Σκορπιό, αν συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντικό είναι να νιώσει ότι σας συνδέει μαζί του μια σχέση εμπιστοσύνης. Αν, λοιπόν, θέλετε να μην υπάρξει θέμα τιμής, αλλά μόνο θέμα αξίας, διαλέξτε μια στιγμή για να του δώσετε του το δώρο σας όπου να μπορείτε παράλληλα να μιλήσετε άκρως... εμπιστευτικά. Να είστε σίγουροι ότι στην καρδιά του θα έχετε κλέψει την παράσταση.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Είναι πολύ εύκολο να ικανοποιήσετε ένα τόσο χαρούμενο και καλοπροαίρετο πλάσμα, καθώς έχει την τάση να εκτιμάει οποιαδήποτε κίνηση του δείχνει ότι το σκεφτήκατε και το αγαπάτε. Η αξία του δώρου δεν έχει καμία σημασία, αρκεί να συνοδεύεται από ένα πλατύ χαμόγελο και τη διάθεση να περάσετε λίγες ώρες, «πανηγυρίζοντας» για τη σχέση σας. Μιλήστε για το χαρακτήρα του, τα ταλέντα και τις δυνατότητές του και να είστε σίγουροι ότι όλα τα άλλα είναι δευτερεύουσας σημασίας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ένας αξιοπρεπής Αιγόκερως είναι τυπολάτρης και δίνει σημασία στους τρόπους καλής συμπεριφοράς. Αν, λοιπόν, θέλετε να τον ευχαριστήσετε, πρέπει να κάνετε τα πάντα για να δείξετε ότι σέβεστε τις ιδιαιτερότητές του. Βρείτε μια καλή στιγμή, εντός ή εκτός σπιτιού, που θα ντυθείτε πιο ξεχωριστά, θα υπάρχει μια όμορφη ατμόσφαιρα και δώστε το δώρο σας, το οποίο είναι προτιμότερο να αφορά τα χόμπι του ή να είναι ένα αντικείμενο που να αντέχει στο χρόνο και μπορεί να μπει είτε σε έναν πολύ προσωπικό του χώρο είτε στο γραφείο του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Το τελευταίο που θα μπορούσε να απασχολήσει έναν Υδροχόο είναι η αξία ενός δώρου. Πρακτικό, μοντέρνο πλάσμα καθώς είναι, θα ξετρελαθεί από τη χαρά του, αν του προσφέρετε κάτι που να μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε καθημερινή βάση. Επίσης, επειδή θέλει να αυξάνει τις γνώσεις του, λατρεύει τα βιβλία, γεγονός που κάνει ακόμη πιο εύκολη την επιλογή σας. Οι λύσεις που προσφέρονται είναι αμέτρητες. Κάντε τη προσφορά σας με απλότητα χωρίς πολλά λόγια και χωρίς να δημιουργήσετε κανένα σκηνικό.

ΙΧΘΥΕΣ
Αν μπορείτε να φτιάξετε ένα ρομαντικό, παραμυθένιο περιβάλλον, προκειμένου να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να εκτονωθεί ο υπέρμετρος συναισθηματισμός του, έχετε ήδη προσφέρει ένα, αναπάντεχα, τέλειο δώρο. Οποιοδήποτε αντικείμενο και να του πάρετε, από παιχνίδι μέχρι κόσμημα, από ρούχο μέχρι βιβλίο, συνοδεύστε το από μια κάρτα που να εκφράζει όσα σκέφτεστε και νιώθετε για την παρουσία του στη ζωή σας. Να θυμάστε ότι πραγματικά ακριβό για έναν Ιχθύ είναι το συναίσθημά σας και, αν ξέρετε να το «σερβίρετε», ακόμη και το πιο φθηνό δώρο, θα του φανεί πανάκριβο.

Δώρα σύμβολα
Οικονομικές αλλά συνάμα καλές επιλογές είναι τα συμβολικά δώρα που προσφέρονται για περισσότερη τύχη. Είναι διαχρονικά, ευπρόσδεκτα από όλους και δείχνουν αγάπη. Ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ζωδίου, επιλέξτε το σύμβολο που θα το ενισχύσει με θετική ενέργεια.

Κριός: Επιλέξτε μια συσκευή που καίει αιθέριο έλαιο για το σπίτι, μια γυάλα με ψαράκια ή ένα κερί σε ροζ ή μπεζ αποχρώσεις. Ένα μενταγιόν με το σύμβολο του γιν - γιανγκ ή με ψαράκια, αρκουδάκια ή κρυστάλλους σε ροζ ή πράσινες αποχρώσεις θα βοηθούσε ενεργειακά ένα κριάρι, που πρέπει να κατευνάζει την ένταση.

Ταύρος: Οι Ταύροι χρειάζονται ασφάλεια, κυρίως οικονομική, την οποία συμβολίζουν τα κοσμήματα ή τα μπρελόκ που απεικονίζουν νομίσματα και ιδιαίτερα δεκάρες. Για το σπίτι τους ταιριάζει ένα ζεύγος από χρυσούς βούδες ή μια κρυστάλλινη χελώνα ή ένα ξύλινο κουτί με ζαχαρωτά.

Δίδυμοι: Φέτος χρειάζονται τύχη στον επαγγελματικό τομέα. Μια γυάλα με νερό, στην οποία θα επιπλέουν λουλούδια και λευκά κεριά, ένα ασημένιο κερί, δύο ελέφαντες ή ένα κρυστάλλινο κηροπήγιο είναι καλές επιλογές για το σπίτι. Ένα μπρελόκ, κομπολόι ή κόσμημα από ασήμι θα ενισχύσει την τύχη τους.

Καρκίνος: Η συναισθηματική ισορροπία και η ασφάλεια ενισχύονται με οποιοδήποτε διακοσμητικό θυμίζει θάλασσα, με ένα καλλωπιστικό φυτό, μια σύνθεση με λουλούδια και κεριά. Ένα κόσμημα με σεληνόπετρα, κοχύλια ή μαργαριτάρια θα καταλαγιάσει τη συναισθηματική υπερχείλιση και θα βοηθήσει στο ξεμπλοκάρισμα της ενεργειακής ροής.

Λέων: Θέλουν αγάπη και, ακόμη περισσότερο, αποδοχή. Ένα ζευγάρι πάπιες ή δύο χαρούμενα αγγελάκια, ένα κόκκινο κερί σε σχήμα καρδιάς, ένα διακοσμητικό που να απεικονίζει ζευγάρι θα ενισχύσουν ενεργειακά τα αισθηματικά του. Ένα κόσμημα ή μπρελόκ σε σχήμα καρδιάς ή κύκλου είναι ό,τι πρέπει για περισσότερη τύχη.
παρθένος: Αυτή τη χρονιά πρέπει να ενισχύσει τη δύναμή του και κυρίως την πνευματική του διαύγεια. Ένας κόκκινος ή χρυσός δράκος, ένας χρυσός ελέφαντας, μία εικόνα, ένα κρυστάλλινο ρόδι είναι άριστες επιλογές για το χώρο του. Ένα χρυσό ή επίχρυσο κόσμημα με θρησκευτικό σύμβολο θα δώσει θετική ενέργεια και διαύγεια.

Ζυγός: Η αναγκαιότητα για έναν υγιή γάμο -ενίοτε- εξωθεί τους Ζυγούς σε λάθος επιλογές. Ένα ζεύγος ασημένιων ή κρυστάλλινων κηροπήγιων με άσπρα κεριά, δύο άγγελοι δεμένοι με κόκκινη κορδέλα, δύο πλεγμένες βέρες ή μια αλυσίδα θα φέρουν τύχη στις σχέσεις με σκοπό τη μακροχρόνια δέσμευση.

Σκορπιός: Η ανάγκη γτους για περισσότερη ασφάλεια τόσο στο συναισθηματικό όσο και στον οικονομικό τομέα ενισχύεται με ένα καλόγουστο σιντριβάνι, μια γυάλα με νερό και αρωματικά κεριά, ένα σύμβολο προστασίας από τις αρνητικές ενέργειες για την πόρτα. Ένα κόσμημα ή μπρελόκ που να συμβολίζει νόμισμα προκαλεί την καλή τους τύχη.

Τοξότης: Έχουν χάσει ενέργεια και είναι εστιασμένοι στις δουλειές, γι’ αυτό και χρειάζονται περισσότερο κόκκινο στη ζωή τους, είτε αυτό είναι ένα διακοσμητικό για το σπίτι είτε ένα ρούχο είτε ένα αξεσουάρ! Προστασία θα τους προσφέρει ένα κόκκινο κρυστάλλινο ρόδι ή μια σύνθεση λουλουδιών με κόκκινα κεριά σε μονό αριθμό.

Αιγόκερως: Με περισσότερη διπλωματία και ευκαμψία, θα τα κατάφερναν καλύτερα, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να τους βοηθήσετε προσφέροντάς τους ένα διάφανο ανθοδοχείο με λουλούδια που ριζώνουν στο νερό. Συνθέσεις από αγριολούλουδα και διάφανα κρυστάλλινα κηροπήγια με ανοιχτόχρωμα κεριά. Τα κοσμήματα πρέπει να είναι σε ασημί χρώμα.

Υδροχόος: Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό τους όλο το 2009. Ενισχύστε τη θετική ενέργεια ενός Υδροχόου με ένα χρυσό ή κόκκινο κερί, με ένα κουτί σοκολατάκια, το οποίο θα προορίζεται για φύλαξη αντικειμένων αξίας, ή με ένα ενυδρείο. Κοσμήματα με καρδούλες, ζωάκια και ψαράκια θα έφερναν τύχη και αφθονία στους Υδροχόους.

Ιχθύες: Οι ανατρεπτικές καταστάσεις τούς έχουν εξαντλήσει σωματικά και συναισθηματικά, γι’ αυτό χρειάζονται περισσότερη ενέργεια, διαύγεια και δύναμη. Χαρίστε τους κόκκινα και χρυσά κοσμήματα ή ρούχα και προτρέψτε τους να έχουν πάνω τους κάτι σε αυτά τα χρώματα. Καλές επιλογές για ισορροπία στο σπίτι τους είναι ένα σιντριβάνι, μια χρυσή χελώνα.