Αντίθεση Κρόνου-Ουρανού: 2 χρόνια αστάθειας.

15.11.2008
Πρόκειται για ένα αστρολογικό φαινόμενο που αρχίζει να εκδηλώνεται τον Νοέμβριο του 2008 και θα μας επηρεάσει καθοριστικά μέχρι το 2010. Ποιες θα είναι οι κρίσιμες μέρες; Ποιες δυσκολίες θα φέρει και ποιοι πρόκειται να κλονιστούν περισσότερο;

Πρόκειται για ένα αστρολογικό φαινόμενο που αρχίζει να εκδηλώνεται τον Νοέμβριο του 2008 και θα μας επηρεάσει καθοριστικά μέχρι το 2010. Ποιες θα είναι οι κρίσιμες μέρες; Ποιες δυσκολίες θα φέρει και ποιοι πρόκειται να κλονιστούν περισσότερο;

Οι ημερομηνίες

Η πρώτη εκδήλωση της συγκεκριμένης όψης εμφανίζεται στις 4 Νοεμβρίου 2008, μετά στις 4 Φεβρουαρίου 2009, οι επόμενες στις 14 Σεπτεμβρίου 2009 και στις 26 Απριλίου 2010, ενώ η ολοκλήρωση του κύκλου της γίνεται στις 25 Ιουλίου 2010, στον άξονα Κριού/Ζυγού, επαναφέροντας το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στα θέματα "Εγώ και, ή οι Άλλοι".

Η επόμενη αντίθεση θα συμβεί το 2056, πάλι στον άξονα Κριού/Ζυγού.

Τι μας λέει η ιστορία

Το 1965, συνέβη η ίδια αντίθεση, αλλά ο Κρόνος ήταν στους Ιχθείς και ο Ουρανός στην Παρθένο, αντίθετα απ' αυτό που βιώνουμε τώρα. Χωρίς αμφιβολία, ήταν παγκοσμίως ένα σημείο καμπής. Το 1965 εκδηλώθηκαν πολλά σημαντικά γεγονότα: η δολοφονία του Μάλκομ Χ, η καθιέρωση του όρου "Μαύρη Δύναμη", οι πρώτες μάχιμες μονάδες των ΗΠΑ και της Αυστραλίας άρχισαν να φτάνουν στο Βιετνάμ, ενώ ο Φερντινάντ Μάρκος γίνονταν πρόεδρος των Φιλλιπινών και άρχιζε ο πόλεμος της Ινδίας με το Πακιστάν για τη διεκδίκηση του Κασμίρ.

Επίσης, την ίδια χρονιά πέθανε ο Ουίστον Τσόρτσιλ, συμβολίζοντας έτσι το τέλος μιας εποχής. Παράλληλα μια κοινωνική επανάσταση άρχισε να εκδηλώνεται, με τους νέους να εναντιώνονται στο κατεστημένο. Το 1965, οι Beatles κυκλοφόρησαν το άλμπουμ τους, "Rubber Soul", που το 2003 εξακολουθούσε να βρίσκεται στα πέντε πιο εμπορικά άλμπουμ, όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stones. Ήταν η πρώτη εκδήλωση των επαναστατικών στίχων του συγκροτήματος, με τραγούδια όπως το "Think for Yourself".

Συμβολισμός

Ως προς τη μυθολογία, ο Κρόνος και ο Ουρανός είναι θανάσιμοι εχθροί, λόγω της διαφορετικής φύσης τους, αλλά ο Κρόνος επικρατεί του Ουρανού. Ο Κρόνος απαιτεί τη συγκρότηση, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να την καταρρίψει. Ο Ουρανός απ' την άλλη, ενδιαφέρεται περισσότερο για την αναζήτηση της αλλαγής, ακόμη και με ανατρεπτικό τρόπο.

Στη σύγχρονη αστρολογία, ο Ουρανός ελέγχει την τεχνολογία και αναμφισβήτητα σήμερα, η τεχνολογία έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι το 1965, οι ΗΠΑ δοκιμάστηκαν από τη μεγαλύτερη διακοπή ρεύματος που συνέβη ποτέ, επηρεάζοντας περισσότερες από επτά Πολιτείες για δεκατέσσερις ώρες, τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου.

Το 1965 εκτοξεύτηκε ο πρώτος εμπορικός δορυφόρος, ο "Early Bird". H Sony παρουσίασε την πρώτη οικιακή συσκευή βίντεο, την CV-2000, και η αμερικανική τηλεόραση άρχισε τις πρώτες έγχρωμες μεταδόσεις της. Ξαφνικά, ο Πόλεμος του Βιετνάμ προβάλλονταν σε όλη του τη φρίκη μέσα στα σπίτια την ώρα του δείπνου. Η τηλεόραση συνέβαλε στην ανάπτυξη μιας έντονης διαμάχης για την αναγκαιότητα αυτού του πολέμου. Επίσης, στην Αυστραλία, ξέσπασε η μεγαλύτερη εκδήλωση βίας από πλευράς της αστυνομίας, που είχε καταγραφεί ποτέ σε κάμερα.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Κρόνος στην Παρθένο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, ενώ ο Ουρανός στου Ιχθείς, επιτείνει την ένταση στο ευρύτερο περιβάλλον, άλλά και το νευρικό σύστημα, επηρεάζοντας την ορμονική ισορροπία και τον ρυθμό του ύπνου. Η ενέργειά του επιδρά τόσο στην καθημερινότητα των ανθρώπων, όσο και πάνω στα ζώα. Γι' αυτό πρέπει να περιμένουμε πολλές τέτοιες εκδηλώσεις στην πέμπτη φάση του τετραγώνου, τον Ιούλιου του 2010, όπου θα έχουμε και πανσέληνο.

Η ενέργεια του Ουρανού φέρνει αλλαγές μέσω της αστάθειας. Προκαλεί ξαφνικά και αναπάντεχα γεγονότα που κλονίζουν τα θεμέλια μας και μας αναγκάζουν να δούμε τα πράγματα από μια νέα οπτική. Με αυτό τον τρόπο τόσο ο Κρόνος, όσο και ο Ουρανός προωθούν τις αλλαγές.

Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι αυτά τα πέντε διαδοχικά τετράγωνα, μας προσφέρουν πέντε ευκαιρίες για αλλαγή, που θα εκδηλωθούν όμως, μέσω της σύγκρουσης.

Τι προβλέπεται για το 2008

Τη στιγμή της πρώτης αντίθεσης, στις 4 Νοεμβρίου 2008, ο Άρης εξακολουθεί να βρίσκεται στο δικό του ζώδιο του Σκορπιού, ενώ κάνει και αρκετά εξάγωνα με τον Δία και τον Κρόνο. Επίσης, η Σελήνη κάνει εξάγωνο με τον Άρη την ίδια μέρα, ενώ η Αφροδίτη απομακρύνεται από το τετράγωνο με τον Κρόνο. Αυτό επηρεάζει έντονα και τις σχέσεις. Η Σελήνη θα είναι στον Αιγόκερω, το ζώδιο του Κρόνου, χωρίς να μπορεί να βοηθήσει την αντίσταση στην αλλαγή, όντας περισσότερο ευθυγραμμισμένη με την δράση του Κρόνου. Τόσο η αρχή, όσο και το τέλος της αντίθεσης Κρόνου/Ουρανού, συμβαίνουν με τετραγώνο της Αφροδίτης στον Τοξότη.

Φυσικά, όλος ο κόσμος θα είναι στραμμένος στις αμερικανικές εκλογές. Ανεξάρτητα από το ποιος θα νικήσει, αντίστοιχες σκηνές θα αναβιώσουν άλλες τέσσερις φορές μέχρι το τέλος της φάσης του τετραγώνου, στο μέσο του 2010.

Τον Φεβρουάριο του 2009, έχουμε μαζική συγκέντρωση πλανητών στον Υδροχόο, το ζώδιο που σύμφωνα με τους σύγχρονους αστρολόγους ορίζεται από τον Ουρανό, αλλά σύμφωνα με τους παραδοσιακούς στον Κρόνο. Αυτό το μήνα, ο Υδροχόος φιλοξενεί τη σύνοδο του Ποσειδώνα με τον Χείρωνα, τον Ήλιο, τον Βόρειο Δεσμό και τον Δία, ενώ ο Άρης θα βρίσκεται σε κρίσιμη γωνία 29.53 με τον Αιγόκερω ενισχύοντας την ενέργεια του Κρόνου. Σ' όλη αυτή τη φάση, η Σελήνη θα είναι στους Διδύμους προς τον Καρκίνο. Αναμφίβολα θα δημιουργηθούν αναταραχές, αφού ο Άρης θα επηρεάσει και τον Υδροχόο φέρνοντας ιδιαίτερα προβλήματα στις τεχνολογίες. Στο τετράγωνο της Σελήνης, που κινείται στους Διδύμους εκείνες τις δυο μέρες, με τον Κρόνο και τον Ουρανό βοηθάει θετικά μόνο ο Ερμής που δημιουργεί εξάγωνο με τον Ουρανό και τον Κρόνο.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2009, την επόμενη εμφάνιση της αντίθεσης, ο Ήλιος και ο Ερμής θα είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο και ο Ουρανός θα σχηματίζει εξάγωνο με τον Βόρειο Δεσμό. Η Σελήνη θα κινείται από τον Καρκίνο στον Λέοντα και θα σχηματίζει πεντάγωνο με τον Ουρανό και τρίγωνο με τον Κρόνο. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, τον Χείρωνα και τον Δία. Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη μέρα μια και ο Πλούτωνας σχηματίζει διπλό τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Ουρανό.

Γύρω στις 15 Απριλίου 2010, η αντίθεση εκδηλώνεται και πάλι, με τον Κρόνο σε ανάδρομη πορεία. Κρόνος και Ουρανός σχηματίζουν αντίθεση στις 28 μοίρες. Σ' αυτή τη φάση, η Σελήνη συμπίπτει με τον Κρόνο και ο Ουρανός με τον Δία, στην ισχυρή του θέση, στο ζώδιο των Ιχθύων, ενισχύοντας έτσι την πλευρά του Ουρανού. Ο Άρης θα είναι στον Λέοντα, γύρω στις δέκα μοίρες. Τόσο η Σελήνη, όσο και ο Κρόνος θα δημιουργούν τετράγωνο με τον Πλούτωνα (στις 5 μοίρες του Αιγόκερου), ενώ ο Ήλιος με τον Ερμή θα βρίσκονται στον Ταύρο (στις 10 μοίρες του Λέοντα).

Η ολοκλήρωση του δράματος θα γίνει γύρω στις 25 Ιουλίου 2010. Στο χάρτη εκείνης της μέρας βλέπουμε τον Δία να έχει μόλις περάσει τη σύνοδό του με τον Ουρανό και τον Κρόνο, συναντώντας τον Άρη. Και τα δύο άκρα του τετραγώνου σχηματίζουν τετράγωνο και με τον Πλούτωνα. Την ίδια στιγμή, ο Κρόνος βρίσκεται στο Ζυγό, το ύψιστο σημείο του, ο Άρης αφήνει την Παρθένο για να μπει στο σημείο της πτώσης του, ενώ ο Ουρανός στον Κριό δημιουργεί σύνοδο με τον Δία στον Κριό, προκαλώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό, που θα προκαλέσει ένα πανίσχυρο ωστικό κύμα. Ταυτόχρονα ο Δίας θα είναι ανάδρομος, ενώ δεν θα υπάρχει κανένας πλανήτης σε ζώδιο του νερού. Επίσης, η Αφροδίτη θα βρίσκεται κι αυτή σε πτώση στην Παρθένο, ενώ η πανσέληνος θα γίνεται στον Υδροχόο.

Συμπέρασμα:

Ο αστρολόγος Αλεξάντερ Ρουπέρτι, λέει για το τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού: "Η δύναμη της συνήθειας πάντα αντιστέκεται στην αλλαγή και όταν η πίεση μια δημιουργικής αλλαγής γίνει αντιληπτή, το εγώ δοκιμάζει μια αίσθηση επικείμενης καταστροφής που προκαλεί φόβο και αντίσταση στην αλλαγή".

Όσοι έχουν γεννηθεί ανάμεσα στο 1964-1966, μάλλον έχουν την αντίθεση στον γενέθλιο χάρτη τους. Τουτέστιν, όσοι βρίσκονται ανάμεσα στα 43 με 45 μπορεί να δεχτούν πιο βαθιά την επίδραση αυτής της αντίθεσης, αν ενεργοποιεί όψεις του γενέθλιου χάρτη τους, λαμβάνοντας υπόψη ιδιαίτερα τη σύνοδο του Ουρανού και Πλούτωνα, το 1965.

Όπως παρατήρησε το 2004, ο αστρολόγος Μπιλ Στριτ, στο εξαιρετικό άρθρο του "Η Αστρολογία του 2010: προσωπικές και ηλικιακές επιδράσεις": "Η δεκαετία του '60 ήταν μια περίοδος αναστάτωσης, αντίδρασης, κλυδωνισμών, δημιουργικότητας, διαμαρτυρίας και κοινωνικών αλλαγών. Η νεολαία που ενηλικιώνονταν εκείνη την εποχή πάλεψε ενάντια στους θεσμούς που κληρονόμησε με ένταση και ορμή άνευ προηγουμένου για τον 20ο αιώνα.

Ωστόσο, η ειρωνεία της τύχης έκανε τα παιδιά του '60 να μην έχουν την δίψα για κοινωνική δραστηριοποίηση, πολιτική αλλαγή, ή την αποφασιστικότητα να καταρρίψουν το κατεστημένο όπως έκαναν οι γονείς τους. Παραταύτα, πολλοί εκπρόσωποι της γενιάς του '60 μόλις τώρα διασχίζουν το κατώφλι της μέσης ηλικίας, κάτι που μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά και στις αξίες τους".

Αυτό είναι σίγουρο γι' αυτούς που έχουν γεννηθεί στα μέσα του '60.

Όσοι βρίσκονται στις ηλικίες ανάμεσα στα 38-42, συχνά βιώνουν τη μετάβαση του Ουρανού, σε αντίθεση με τον Ουρανό όπως είναι στον γενέθλιο χάρτη τους. Έτσι, αυτή η ομάδα των απανωτών τετραγώνων που συμβαίνει τώρα μπορεί να τους χτυπήσει σκληρά. Επίσης, όσοι βρίσκονται ανάμεσα στα 28-29, 58-59, ή 89-90, δοκιμάζουν την επιστροφή του Κρόνου και μπορεί να νιώσουν πολύ έντονα τις επιδράσεις της.

Φυσικά, κάθε αστρολογικός χάρτης θα δεχτεί την επιρροή αυτού του τετραγώνου σε κάποιο σημείο του. Όμως είναι σημαντικό να εξετάσουμε ακριβώς ποιους τομείς επηρεάζει σε κάθε γενέθλιο χάρτη, γιατί όσοι Οίκοι έχουν κυβερνήτη τον Κρόνο, θα βρίσκονται κάτω απ' αυτή την επίδραση μέχρι το 2010.