Οικονομική κρίση: πώς επηρεάζεται το ζώδιο σου;

16.02.2009
Μπορεί η διεθνής οικονομική κρίση να έχει σκορπίσει ανασφάλεια και αβεβαιότητα, ωστόσο, ο πανικός όχι μόνο δεν ωφελεί, αλλά μπορεί να προκαλέσει και τα χειρότερα. Η γνώση και η σύνεση, λοιπόν, πρέπει να είναι τα όπλα σας αυτή την κρίσιμη περίοδο, ιδιαίτερα τώρα που θα έρθει και ο πολυπόθητος 13ος μισθός!

Από τη ΣΜΑΡΩ ΣΩΤΗΡΑΚΗ

Μπορεί η διεθνής οικονομική κρίση να έχει σκορπίσει ανασφάλεια και αβεβαιότητα, ωστόσο, ο πανικός όχι μόνο δεν ωφελεί, αλλά μπορεί να προκαλέσει και τα χειρότερα.
Η γνώση και η σύνεση, λοιπόν, πρέπει να είναι τα όπλα σας αυτή την κρίσιμη περίοδο. Εκτός από την κλασική συμβουλή -διαχειριστείτε σωστά το χρήμα σας και στηρίξτε σε γερές, ρεαλιστικές βάσεις τον προϋπολογισμό σας-, ας δούμε τι λένε τα άστρα για τα οικονομικά των ζωδίων ή, ακόμα καλύτερα, των ωροσκόπων σας!

ΚΡΙΟΣ
Το σύμπαν επιτάσσει να πάτε κόντρα στο χαρακτήρα σας και να είστε συγκρατημένοι, σε μια περίοδο μάλιστα που φτιάχνει η διάθεσή σας και ξαναβρίσκετε τον καλό, εξωστρεφή, γενναιόδωρο εαυτό σας. Επειδή δεν θα το έχετε σε πολύ να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη, αποφύγετε το δανεισμό και την υπερχρέωση των πιστωτικών καρτών σας, αλλιώς θα βρεθείτε σε πολύ δύσκολη θέση τη διετία 2010-2011. Αν θέλετε να κάνετε μια σημαντική αγορά, ψάξτε καλά για να βρείτε την πιο ανταγωνιστική τιμή και το διακανονισμό που σας ταιριάζει καλύτερα. Μην παρασυρθείτε από τον ενθουσιασμό. Κάντε σε ρεαλιστικό πλαίσιο τον υπολογισμό των εξόδων σας και, αν θέλετε να προβείτε σε σπατάλες, προτιμήστε να επενδύσετε σε ένα ταξίδι, που το έχετε μεγάλη ανάγκη, παρά να σπαταλήσετε τα χρήματά σας σε αγορές και εξόδους άνευ ουσίας.

ΤΑΥΡΟΣ
Ανήκετε σε ένα ζώδιο που χαρακτηριστικό του είναι η ανάγκη να νιώθει ασφάλεια, τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Οι περισσότεροι φροντίζετε για το αύριο και προσπαθείτε να αποταμιεύετε για να μην είστε απροετοίμαστοι στις δυσκολίες που ίσως προκύψουν. Το βέβαιο είναι ότι η διεθνής οικονομική κρίση σας έχει αγχώσει πάρα πολύ, ενώ δεν θα έπρεπε, καθώς αστρολογικά δεν σας αφορά άμεσα, γεγονός που σας επιτρέπει όχι μόνο να συντηρήσετε τα κεκτημένα σας, αλλά και να αυξήσετε τα έσοδά σας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορείτε να στηρίζεστε εκατό τοις εκατό στην καλή σας τύχη. Ποντάρετε στη δουλειά και σε επενδύσεις μικρού ρίσκου και σίγουρης απόδοσης.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Το ζώδιό σας περιλαμβάνεται σε εκείνα που πλήττονται από την αντίθεση του Κρόνου - Ουρανού, γι’ αυτό πρέπει να κάνετε μετρημένες, εξαιρετικά συντηρητικές κινήσεις, ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Ο πανικός και ο φόβος δεν βοηθάνε, αντίθετα σας καθιστούν πιο ευάλωτους στον κίνδυνο της απώλειας. Μετριάστε την παρορμητική σας διάθεση και να μην παρασύρεστε σε επενδύσεις υψηλού ρίσκου. Αν επιδιώκετε κέρδος που θα είναι συνέπεια της εργατικότητάς σας ή μικρών, ασφαλών επενδύσεων, όχι μόνο δεν θα βγείτε εκτός προϋπολογισμού, αλλά θα καλύψετε και υποχρεώσεις του παρελθόντος ή θα ενισχύσετε το απόθεμά σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η τύχη είναι με το μέρος σας αυτή την περίοδο. Δεν πτοείστε ούτε από τη διεθνή οικονομική κρίση ούτε από τίποτα! Η μόνη απειλή για τα οικονομικά σας είστε εσείς οι ίδιοι με την τάση σας να βλέπετε με υπέρμετρη αισιοδοξία τα πράγματα, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας τις πιθανές αντιξοότητες. Συγκεντρωθείτε και αξιοποιήστε το καλό σας άστρο, ώστε όχι μόνο να κρατήσετε τον προϋπολογισμό σας σε καλά επίπεδα, αλλά και να γεμίσετε το πουγκί σας, προκειμένου να νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια για το αύριο. Ωστόσο, μη βγείτε εκτός των ορίων του και χρεωθείτε, γιατί τότε θα αργήσετε να ανακτήσετε την ισορροπία σας. Να θυμάστε ότι το σύμπαν προκαλεί τις ευκαιρίες για την οικονομική εξασφάλισή σας, αλλά απαιτεί συνετή διαχείριση των δυνατοτήτων που σας προσφέρει.

ΛΕΩΝ
Αυτή την περίοδο το σύμπαν σας προσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες, τις οποίες αν αξιοποιήσετε με τιμιότητα και τη διάθεση να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό, θα δείτε να μετατρέπονται σε προοπτικές επιτυχίας. Αν ωστόσο αφεθείτε αποκλειστικά και μόνο στην τύχη και δεν καταβάλετε κόπο και προσπάθεια, θα αρχίσουν οι απώλειες. Η αλήθεια είναι ότι, ακόμα και αν τα οικονομικά σας πάνε πολύ καλά, πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί η αντίθεση Κρόνου - Ουρανού πραγματοποιείται στον άξονα που τα αφορά και μπορεί να προκαλέσει ζημιά, αν σας βρει απροετοίμαστους ή υπερχρεωμένους. Το ιδανικό είναι να κρατήσετε κάποιο ποσό στην άκρη για να είστε καλυμμένοι για τα απρόοπτα. Πάντως, μην ξεχνάτε ότι οι κόποι σας θα έχουν αντίκρισμα. Υιοθετήστε το «εργασία και χαρά» και μην ανησυχείτε!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιό σας, όπου θα παραμείνει μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, αποδίδοντας τη συμπαντική δικαιοσύνη. Όσοι είστε εργατικοί, συνεπείς και τίμιοι, λοιπόν, ανοίγετε τις πύλες που θα σας οδηγήσουν όχι μόνο στην επαγγελματική καταξίωση, αλλά και στην οικονομική ευημερία. Η τύχη σας βασίζεται στην αφοσίωσή σας στη δουλειά! Αν στο παρελθόν είχατε κάνει λάθη και είχατε ποντάρει στο εύκολο κέρδος ή είχατε δανειστεί ποσά που δεν ξεπληρώνονται με τα έσοδά σας, πρέπει να είστε ήδη προβληματισμένοι, αλλά αν έχετε κάνει την αυτοκριτική σας και έχετε συνειδητοποιήσει τα λάθη σας, με συνετή διαχείριση, με πολλή δουλειά και ακόμα περισσότερη υπομονή θα έχετε την ευκαιρία να βγείτε από τα αδιέξοδα.

ΖΥΓΟΣ
Θα πάρετε από το σύμπαν το μάθημα της οικονομίας ενέργειας και χρήματος, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να αφομοιώσετε, καθώς είστε παρορμητικοί και -ενίοτε- επιπόλαιοι, έτοιμοι να ενδώσετε σε αλόγιστες σπατάλες. Είναι φρόνιμο να μην παίρνετε μεγάλα ρίσκα προσβλέποντας στο εύκολο κέρδος, γιατί εύκολα θα χάσετε μεγάλα ποσά. Αντίθετα, οι συνετές, χαμηλού ρίσκου επενδύσεις, ναι μεν δεν θα αποδώσουν θεαματικά κέρδη, αλλά «φασούλι το φασούλι» θα γεμίσουν το... πουγκί σας. Πρέπει να επιστρατεύσετε τα αποθέματα της αυτοσυγκράτησής σας και να τα αξιοποιήσετε πρώτα στη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων σας και έπειτα, αν μείνει κάτι, σε ένα ταξιδάκι για να ανακτήσετε τις δυνάμεις και την αισιοδοξία σας, που σας έχουν εγκαταλείψει τελευταία. Να θυμάστε ότι μέσα στο 2009, που ο Δίας θα βρίσκεται στον Υδροχόο, υπάρχουν δυνατότητες να ανακτήσετε τις ισορροπίες σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ως Σκορπιοί επηρεάζεστε πολύ από τις οικονομικές κρίσεις, πόσο μάλλον από την τελευταία, που είναι σημαντική και έχει πλήξει όλες τις προηγμένες χώρες. Ωστόσο, δεν πρέπει να ανησυχείτε, καθώς αυτή την περίοδο είστε πολύ τυχεροί και ευνοημένοι από το σύμπαν. Καταρχήν, αγοράστε ένα λαχείο μήπως και ανήκετε στους... εκλεκτούς, των οποίων η ζωή θα αλλάξει άρδην. Ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, όμως, θα συμβαίνει κάτι που θα σας αποκλείει από την υποψία οικονομικού αδιεξόδου, ενώ θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις να υλοποιήσετε τα σχέδιά σας και να αυξήσετε τα έσοδά σας από τη δουλειά, αρκεί να μην επαναπαύεστε στην τύχη, αλλά να στηρίζεστε στην εργατικότητα και τη δημιουργικότητά σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αντίφαση είναι η λέξη-κλειδί που χαρακτηρίζει τα οικονομικά σας αυτή την περίοδο. Από τη μια, δέχεστε την επιρροή της αντίθεσης Κρόνου-Ουρανού που εστιάζει το ενδιαφέρον σας στη διεθνή οικονομική κρίση και σας προκαλεί άγχος, από την άλλη, ο Δίας, που τώρα κινείται στον Αιγόκερω, το ζώδιο των οικονομικών σας, δίνει τη λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημά σας, βγάζοντάς σας από τα αδιέξοδα, έστω και στο παρά πέντε. Κάντε ασφαλείς επιλογές και μην παρασύρεστε από τη γοητεία του εύκολου κέρδους, γιατί θα βγείτε χαμένοι. Επειδή το 2009 το έδαφος είναι γόνιμο για να ευοδωθούν οι στόχοι σας, δεν χρειάζεται να φοβάστε αλλά να φροντίσετε να είστε σε θέση να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Επειδή είστε πολύ πρακτικά και λογικά πλάσματα, έχετε την τάση, περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους, να ασχολείστε με τα οικονομικά, να κάνετε ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς και να αξιοποιείτε τα χρήματά σας επενδύοντάς τα σε σίγουρο έδαφος. Το βέβαιο είναι ότι αν δεν έχετε λάβει τα μέτρα σας, ώστε να μην πέσετε θύμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, θα το καταλάβετε αμέσως. Πάντως, παράλληλα με το ταλέντο σας να διαφυλάσσετε τα υλικά αγαθά, αυτή την περίοδο είστε και πολύ τυχεροί και, ακόμα και αν κάποιο λάθος του παρελθόντος σάς είχε φέρει στο χείλος του γκρεμού, τα γεγονότα θα αντιστρέψουν την κατάσταση. Η ζωή σας μπαίνει σε νέο, σαφώς πιο συγκεκριμένο πλαίσιο, ακόμη και αν χρειαστεί να αναγεννηθείτε από τις στάχτες σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η αντίθεση Κρόνου - Ουρανού πραγματοποιείται στον άξονα των οικονομικών σας, τα οποία είναι λογικό να σας αγχώνουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, όχι τόσο επειδή έχετε πρόβλημα, αλλά επειδή επηρεάζεστε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που πάλλεται στους ρυθμούς της διεθνούς κρίσης. Ωστόσο, αυτή την περίοδο θα προκύψουν αξιόλογες επαγγελματικές ευκαιρίες, των οποίων η απόδοση θα είναι σημαντική, αρκεί να είστε σε ετοιμότητα να δουλέψετε σκληρά και να είστε συνεπείς και τίμιοι. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο Δίας, που όλο το 2009 θα βρίσκεται στο ζώδιό σας, θα ανοίξει τις πύλες της τύχης σας και με την αρωγή του, όχι μόνο θα καλύψετε τις ελλείψεις σας, αλλά θα γεμίσετε και την τσέπη σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ουρανός βρίσκεται στο ζώδιό σας και προκαλεί παράξενα γεγονότα, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά, ενώ ο Κρόνος από την Παρθένο παίζει το ρόλο του αυστηρού κριτή, που σας θέλει μεθοδικούς, συγκεντρωμένους, εργατικούς και συνεπείς. Ωστόσο, επειδή είστε ευαίσθητα και ρομαντικά πλάσματα, σας είναι δύσκολο να επικεντρωθείτε στον πλουτισμό, καθώς αυτός απαιτεί να προσγειωθείτε και να πατήσετε γερά στη γη. Αν καταφέρετε να απαλλαγείτε από τις τάσεις φυγής και να εστιάσετε την προσοχή σας στην τσέπη σας, κάτι που θέλει προσπάθεια, αλλά σας εγγυώμαι ότι αξίζει τον κόπο, να είστε σίγουροι ότι οι απολαβές σας θα είναι απρόσμενα καλές. Να θυμάστε ότι οι ευκαιρίες για το καλύτερο θα προκύψουν και ότι θα έχετε τη δυνατότητα να επεκταθείτε επαγγελματικά. Πρέπει λοιπόν να είστε σε ετοιμότητα.