Η Πανσέληνος του Λύκου στον Λέοντα: Τι σημαίνει αυτό για όλα τα ζώδια

24.01.2024
Η Πανσέληνος του Λύκου στον Λέοντα: Τι σημαίνει αυτό για όλα τα ζώδια
Η πρώτη πανσέληνος για το 2024 πραγματοποιείται στο ζώδιο του Λέοντα στις 25 Ιανουαρίου και, στην ουσία, θα αποτέσει μια ισχυρή τονωτική ένεση. Είναι κρίμα να μην την εκμεταλλευτείς.

Η περίοδος που διανύουμε θα πρέπει να είναι μία περίοδος γεμάτη δύναμη, όπου καλούμαστε να αγκαλιάσουμε τα πάθη μας και να αφήσουμε πίσω μας ανθρώπους ή πράγματα με τα οποία δεν είμαστε συντονισμένοι. Η πανσέληνος προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να φέρουμε αυτό που επιθυμούμε στη ζωή μας και καλό είναι να μην το ξεχάσουμε, ειδικά καθώς βρισκόμαστε στον Ιανουάριο και έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας.

Την ίδια στιγμή, καλό είναι να δούμε αυτή την περίοδο ως ευκαιρία να εντοπίσουμε τους τομείς βελτίωσης σε ό,τι καταπιανόμαστε καθώς η ενέργεια που έρχεται φτάνει σε τέτοια αφθονία που μάς βοηθά να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα δημιουργικά και να αναδείξουμε τις δεξιότητές μας. Με τη βοήθεια της πανσελήνου, μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις εκκρεμείς εργασίες μας και να εξερευνήσουμε νέους τρόπους για την επίτευξη των στόχων μας.

Ζώδια και... χρήμα: Τι περιμένει κάθε ζώδιο το 2024 ως προς τα οικονομικά

Η πανσέληνος σηματοδοτεί το τέλος του σεληνιακού κύκλου και προσφέρει, υπό αυτή την έννοια, μια ευκαιρία για μετάβαση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λοιπόν, τα συναισθήματα και οι διαισθήσεις είναι υψηλές, επιτρέποντάς μας να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κουβαλάμε μαζί μας στο μέλλον και τι θέλουμε, ή πρέπει, να αφήσουμε πίσω. Η πανσέληνος προσφέρει επίσης ευκαιρίες για τη θεραπεία της καρδιάς, των σχέσεων και των θεμάτων μας.

Κάθε φεγγάρι φέρει μια μοναδική ενέργεια και η πανσέληνος στον Λέοντα έχει να κάνει με την αξιοποίηση της δημιουργικότητας, των παθών και των επιθυμιών μας. Ενώ ο Λέων μπορεί να θεωρηθεί δραματικός, την ίδια στιγμή αυτό το ζώδιο της φωτιάς μπορεί να μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε τι μας κάνει πιο ευτυχισμένους και να ευθυγραμμιστούμε με το παιδί μέσα μας, πράγμα που από μόνο του είναι μια πρόκληση.

Επί του παρόντος, ο Δίας είναι τοποθετημένος στον Ταύρο, ενώ ο πλανήτης νάνος, ο Πλούτωνας, βρίσκεται στον Υδροχόο - και οι δύο βρίσκονται σε όψη με την πανσέληνο.Τι σημαίνει, όμως αυτό;

Όταν ο Δίας ευθυγραμμίζεται με το φεγγάρι, τα συναισθήματά μας μπορεί να είναι υπερβολικά, οδηγώντας μας να επιδοθούμε στις απολαύσεις της ζωής. Ωστόσο, τα υποκείμενα ζητήματα στις σχέσεις μας μπορεί να βγουν στην επιφάνεια. Με την επιρροή του Πλούτωνα, ο συνδυασμός αυτών των πλανητών μπορεί να οδηγήσει σε μια έντονη εμπειρία, αναγκάζοντάς μας να προβάλλουμε τα συναισθήματά μας στους άλλους. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε επιτυχία, δύναμη και μαγεία στις σχέσεις μας, αλλά πρέπει, ταυτόχρονα, να είμαστε πρόθυμοι να επενδύσουμε τον χρόνο και την ενέργειά μας για να εξασφαλίσουμε υγιή δυναμική.


Κατά τη διάρκεια αυτής της πανσελήνου, παρατηρείται έντονη η παρουσία του σταθερού αστεριού Praesepe (πρόκειται για ένα σύνολο αστεριών γνωστό και με το όνομα Σμήνος της Κυψέλης), η ενέργεια του οποίου μας παρέχει την ευκαιρία να απελευθερωθούμε από το παρελθόν μας και να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους για τους φόβους μας. Ωστόσο, αυτή η ενέργεια μπορεί επίσης να φέρει τα κάνει πολύ πιο έντονα όλα τα συναισθήματα, ενώ την ίδια στιγμή μας κάνει πιο εύκολο να κατανοήσουμε τα περισσότερα από αυτά.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνεται να αφήσουμε πίσω μας τις όποιες παλιές πληγές και να δημιουργήσουμε σχέσεις που μας πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα!

Τι φέρνει ο Ιανουάριος για κάθε ζώδιο

Δεδομένου ότι ο Λέων κυβερνά το τσάκρα της καρδιάς, είναι απαραίτητο να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που μας φέρνουν χαρά και στα άτομα με τα οποία επιλέγουμε να συνεργαστούμε στη ζωή μας, όμως περισσότερα από όλα, αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος να τονίσουμε την αυτοεκτίμησή μας.

Είναι μια υπέροχη στιγμή για να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες της αγάπης μας και να αναγνωρίσουμε αυτό που αξίζουμε και χρειαζόμαστε στις σχέσεις. Δεν αφήνουμε τον εαυτό μας να θεωρηθεί δεδομένος ούτε θεωρούμε κανέναν δεδομένο. Μαθαίνουμε να εκτιμούμε τις ξεχωριστές ιδιότητες των γύρω μας και να αναγνωρίζουμε τις δικές, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε ότι αξίζουμε αγάπη και φροντίδα τόσο από τον εαυτό μας όσο και από τους άλλους.


Η πανσέληνος στον Λέοντα μας λοιπόν, μας ενθαρρύνει να τονώσουμε την αυτοεκτίμησή μας. Ακόμα κι αν αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας, αξίζουμε αγάπη και αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Ας εκμεταλλευτούμε την ενέργεια της πανσελήνου για να δείξουμε εκτίμηση για τους ανθρώπους της ζωής μας, αλλά, κυρίως για τον εαυτό μας.

Τελευταία τροποποίηση στις 24.01.2024 - 14:21