Τα βασικά αστρολογικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου και πώς θα επηρεάσουν το ζώδιο σου

01.09.2023
Τα βασικά αστρολογικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου και πώς θα επηρεάσουν το ζώδιο σου
Την ώρα που η σεζόν της Παρθένου είναι σε πλήρη εξέλιξη, έρχεται ο Σεπτέμβριος για να προωθήσει αστρολογικά το συμφέρον σου και μόνον.

Ενώ ο ανάδρομος Ερμής μέσα από αυτό το μεταβλητό ζώδιο της γης μπορεί και να επιδεινώσει τις ατέλειες της ζωής για τις πρώτες 15 μέρες του Σεπτεμβρίου, η Αφροδίτη επιτέλους σταθμεύει απευθείας στον Λέοντα στις αρχές του μήνα και θα σου επιτρέψει να συνδεθείς και να σχετιστείς με τους ανθρώπους χωρίς τόσα εμπόδια. Συνολικά, το ωροσκόπιο του Σεπτεμβρίου 2023 έχει πολύ ενδιαφέρον.

8 χρώματα μαλλιών που θα γίνουν φθινοπωρινά trends για να διαλέξεις ποιο θα δοκιμάσεις

Σημαντικές αστρολογικές ημερομηνίες τον Σεπτέμβριο του 2023

3 Σεπτεμβρίου: Η Αφροδίτη μπαίνει στον Λέοντα και σταματάει την ανάδρομη πορεία

4 Σεπτεμβρίου: Ο Δίας γίνεται ανάδρομος

15 Σεπτεμβρίου: Νέα Σελήνη στην Παρθένο

15 Σεπτεμβρίου: Ο Ερμής σταματάει την ανάδρομη πορεία

23 Σεπτεμβρίου: Ξεκινά η σεζόν του Ζυγού

29 Σεπτεμβρίου : Πανσέληνος στον Κριό

Ο μήνας ξεκινά με μια ελπιδοφόρα νότα, καθώς η Αφροδίτη μπαίνει στον Λέοντα στις 3 Σεπτεμβρίου και σταματάει να είναι ανάδρομη. Είναι ασφαλές να πούμε ότι αυτός ήταν ο πιο δυνατός ανάδρομος της χρονιάς, ειδικά όσον αφορά στις σχέσεις (και, δυστυχώς, χωρισμούς). Θέματα που αφορούν την ομορφιά, τη δημιουργικότητα και τα χρήματα θα αρχίσουν σιγά σιγά να ξεκαθαρίζονται, καθιστώντας ευκολότερη την απόλαυση των χαρών της ζωής.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, ο Δίας θα σταθμεύσει ανάδρομος στο σταθερό ζώδιο της γης τον Ταύρο, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Ως πλανήτης της ανάπτυξης, των ευκαιριών και της καλής τύχης, ο ετήσιος τετράμηνος ανάδρομος κύκλος του Δία τείνει να είναι μια στιγμή για να αναθεωρήσεις τα όνειρα και τις φιλοδοξίες που έχεις αναπτύξει, ειδικά στον Οίκο του γενέθλιου χάρτη σου που κυβερνάται από τον Ταύρο. Αυτή είναι μια τυχερή περίοδος για την επανεκτίμηση θεμάτων που σχετίζονται με τα οικονομικά, τις αξίες και τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα. Εάν δεν είσαι ικανοποιημένη με τον τρόπο με τον οποίο προχωρούν αυτά τα θέματα, τώρα είναι μια καλή στιγμή να κάνεις κάποιες προσαρμογές.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, ο ήλιος και η σελήνη ενώνονται στο μεταβλητό, γήινο ζώδιο της Παρθένου με τη νέα σελήνη του μήνα. Δεδομένου ότι ο Ερμής, ο κυβερνήτης αυτού του ζωδίου, σταθμεύει απευθείας την ίδια μέρα, η ενέργεια αυτής της νέας σελήνης είναι απίστευτα παραγωγική, αλλά και λίγο διάσπαρτη.

Ο Ερμής, λοιπόν, σταματάει να είναι ανάδρομος στις 15 Σεπτεμβρίου, ανακουφίζοντας κάποια από τη σύγχυση και την κακή επικοινωνία που συμβαίνει από τις 23 Αυγούστου. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να επεξεργαστείς τώρα πληροφορίες και να λύσεις τυχόν προβλήματα, καθώς και να βρεις λύσεις που όχι μόνο έχουν νόημα, αλλά είναι απίστευτα χρήσιμες.

Τα 4 ζώδια με τις πιο έντονες προσωπικότητες

Στις 23 Σεπτεμβρίου, ο ήλιος μετατοπίζεται στο κύριο ζώδιο του αέρα, τον Ζυγό. Η μετάβαση του ήλιου από την Παρθένο κάθε χρόνο συμπίπτει με την έναρξη της φθινοπωρινής ισημερίας, η οποία (δυστυχώς) σηματοδοτεί το επίσημο τέλος του καλοκαιριού.

Ο μήνας τελειώνει με ανεξάρτητη νότα, καθώς η πανσέληνος στον Κριό φωτίζει τον ουρανό στις 29 Σεπτεμβρίου. Κάθε φορά που η σελήνη βρίσκεται σε αυτό το βασικό ζώδιο της φωτιάς, υπάρχει έντονη επιθυμία να επιβάλλεις τη δική σου αυτονομία. Αυτή η πανσέληνος μετατοπίζει την εστίασή σου μακριά από τις συνδέσεις και τις σχέσεις που έχεις δώσει προτεραιότητα και τονίζει τις δικές σου ικανότητες και επιδιώξεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 01.09.2023 - 08:53