Πώς αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο το άγχος που προκαλεί ο κορονοϊός (μέρος Α)

14.05.2020
Πώς αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο το άγχος που προκαλεί ο κορονοϊός (μέρος Α)
Τους τελευταίους μήνες, το άγχος του κορονoϊού δημιούργησε ένα έντονο αίσθημα απελπισίας, προκαλώντας δυσκολίες στη ζωή μας και αναγκάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να ζήσουν σε μια κατάσταση κοινωνικής αποστασιοποίησης και απομόνωσης. Αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλούς από εμάς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αλλά αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι το πώς κάθε ζώδιο ανταποκρίνεται σε αυτούς τους στρεσογόνους παράγοντες. Ας δούμε τι αναφέρει η Destiny Duprey στο Your Tango

Κριός

Όντας το πρώτο σημάδι του ζωδιακού κύκλου, ο Κριός τείνει να αισθάνεται υπεύθυνος και δεν χάνει την ευκαιρία να αδράξει τη μέρα με μια λίστα στόχων που πρέπει να επιτευχθούν. Αλλά όχι τόσο γρήγορα! Δεν είμαστε τεχνητή νοημοσύνη που έχουμε σχεδιαστεί για να χειριζόμαστε με αλάνθαστο τρόπο το κάθε τι που θέλουμε να επιτύχουμε.

Μόλις αισθανθείς την έκρηξη της ενέργειας σου να μειώνεται, ίσως νιώσεις σαν να απογοητεύεις τον εαυτό σου και τους άλλους. Αυτό συμβαίνει όταν το άγχος και το στρες αρχίζουν να εμφανίζονται και σου λένε πράγματα που δεν είναι αλήθεια. Πάρε μια βαθιά ανάσα, Κριέ και θα τελειώσεις με τον δικό σου ρυθμό.

Δεν θα έχεις τον έλεγχο κατά τη διάρκεια αυτών των καιρών, Κριέ. Ο COVID-19 είναι το νέο αφεντικό εδώ, οπότε φρόντισε να διατηρείς τις λίστες των υποχρεώσεων σου σύντομες και απλές.

Ταύρος

Ταύρε, είσαι ακραία τελειομανής και θέλεις τα πράγματα να πηγαίνουν με τον τρόπο σου (ή αλλιώς καθόλου) την πρώτη φορά. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν αφορά στο πώς λειτουργούν τα πράγματα. Η τελειότητα απαιτεί εκατοντάδες φορές δοκιμών για να επιτευχθεί.

Όταν σου παρουσιάζεται ένα μεγάλο project, μπορεί να σου προκαλέσει άγχος και να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει χρόνος για να τα καταφέρεις. Πάρε τα πράγματα μέρα με τη μέρα, Ταύρε. Θα μεγαλώσεις από τα λάθη σου και η ζωή θα γίνει ευκολότερη.

Ο κορονοϊός δεν θα σταματήσει για καιρό να διαταράσσει την καθημερινή μας ζωή. Σίγουρα θα σε ενοχλήσει, Ταύρε και δεν θα πάνε όλα όπως θέλεις.

Διάβασε και αυτό: Κορονοϊός: Μπορεί να μεταδοθεί μέσω των ρούχων;

Δίδυμοι

Ο Δίδυμος συχνά ταλαιπωρείται από πράγματα που στροβιλίζονται στο μυαλό του. Όλοι γνωρίζουμε ότι το να έχουμε συνέχεια πράγματα στο κεφάλι μας μπορεί να μας οδηγήσει σε υπερβολική σκέψη και στη συνέχεια στο άγχος.

Δίδυμε, πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητά του. Εάν αισθανθείς τον εαυτό σου να κατακλύζεται από άγχος, καλό είναι να στραφείς προς τα πράγματα που ηρεμούν το μυαλό σου. Εκμεταλλεύσου αυτούς τους δύσκολους καιρούς για να εξερευνήσεις τη δημιουργικότητά σου.

Καρκίνος

Καρκίνε, τείνεις να χτίζεις έναν τοίχο γύρω από τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου για να μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε βλάψει. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκλείσεις τυχόν αρνητικά άτομα στη ζωή σου, αλλά μπορεί επίσης να αποκλείσεις όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για εσένα.

Κάτι τέτοιο θα σε οδηγήσει σε ένα χάος συναισθημάτων και άγχους. Αποδέσμευσε τον εαυτό σου από τον πόνο και άφησε τον εαυτό σου να συντονιστεί με το πιο σημαντικό άτομο αυτής της διαδικασίας: εσένα.

Μην αφήσεις τον εαυτό σου να κλειστεί στο καβούκι του, Καρκίνε. Συζήτησε με την οικογένεια και τους φίλους σου για το πώς αισθάνεσαι αυτήν την περίοδο.

Λέων

Συνήθως θέλεις να έχεις τον έλεγχο. Και όταν ένας Λέων δεν έχει τον έλεγχο τι γίνεται; Αρχίζει το στρες.

Μην αφήνεις τον έλεγχο να επηρεάσει το πώς αισθάνεσαι και πώς αντιδράς σε διαφορετικές καταστάσεις. Η ζωή είναι η πιο ανεξέλεγκτη πτυχή, Λιονταρίνα. Αν το αποδεχτείς αυτό, θα ηρεμήσεις.

Όπως ο Κριός, δεν μπορείς να είσαι υπεύθυνη για την καταπολέμηση του ιού. Ηρέμησε και άφησε τον εαυτό σου να χαλαρώσει.

Παρθένος

Παρθένε, σου αρέσει να εξασφαλίζεις ότι η λίστα αυτών που πρέπει να κάνεις είναι ολοκληρωμένη και σχεδιασμένη. Εξετάζεις κάθε λεπτομέρεια του τι κάνεις στην καθημερινή σου ζωή.

Σου αρέσει να βοηθάς τους άλλους με τα προβλήματά τους, αλλά δεν φαίνεται να βρίσκεις τη λύση για τα δικά σου διλήμματα. Πρέπει να μάθεις πώς να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο πριν φροντίσεις τους άλλους. Αυτό θα μειώσει το άγχος που αισθάνεσαι αυτόν τον καιρό και θα πάρεις την επιβράβευση που σου αξίζει.