Πώς σε επηρεάζει ο ανάδρομος Ερμής του Οκτωβρίου;

18.10.2013
Ο Ανάδρομος Ερμής μπορεί να μην “χτυπάει” πολλές φορές αλλά λίγες και καλές! Τώρα φαίνεται πως ο πλανήτης της επικοινωνίας κινείται σε ανάδρομη τροχιά από τις 21 του μήνα στον Σκορπιό μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2013 και σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.

Με τον Ανάδρομο Ερμή, η σύγχυση είναι βέβαιη, αφού τώρα οι πληροφορίες που παίρνεις από το περιβάλλον σου δεν αποκλείεται να “μεταφέρνονται” λάθος στο δικό σου μυαλό αλλά και τα όσα λες να ερμηνεύονται λάθος από τους γύρω σου. Ο Ανάδρομος Ερμής που είναι ο “αφέντης” των διαπραγματεύσεων, των συζητήσεων, των επαφών και των επικοινωνιών, των μετακινήσεων και φέρνει καθυστερήσεις αλλά και προκλήσεις για να μην βαρεθείς ποτέ! Όμως μην νομίζεις πως η περίοδος αυτή φέρνει μαζί μόνο αρνητικά αλλά έχει και θετικές επιρροές.

Να θυμάσαι: πρόσεχε γενικά τι λες και πως επικοινωνείς με τους γύρω σου αυτές τις μέρες και αν σε τρώει να τσακωθείς με κάποιον προσπάθησε να το αποφύγεις. Είναι πολύ πιθανό να αλλάξεις γνώμη μόλις περάσει το φαινόμενο και καλό είναι να μην προκαλέσεις κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά στο μεταξύ.

Με τον ανάδρομο Ερμή στον Σκορπιό μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή την περίοδο για να έρθεις σε επαφή με την πιο “σκοτεινή”πλευρά σου. Τώρα εξερευνείς την πιο συναισθηματική σου πλευρά που μπορεί να ήταν κάπως κρυμμένη αλλά βγαίνει στην επιφάνεια.

Η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη για να το ρίξεις στην οργάνωση. Βλέπεις τον κόσμο λιγάκι διαφορετικά και ο εσωτερικός σου κόσμος είναι στο επίκεντρο. Το να ξανασχοληθείς με κάτι που είχες ξεκινήσει παλιότερα και δεν ολοκλήρωσες ποτέ ή το να δεις τι είναι αυτό που σε ευχαριστεί είναι μερικά από τα πράγματα που θα κάνεις τώρα και σου κάνουν καλό. Παρακάτω θα βρεις πώς θα σε επηρεάσει ο ανάδρομος Ερμής ανάλογα με το ζώδιο σου.

Κριός: εργασιακά και θέματα της υγείας σου βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια μιας και ο Ερμής κυριαρχεί σε αυτούς τους τομείς σου. Καθυστερήσεις σε αυτούς τους τομείς αλλά και όταν περιμένεις απανήσεις σχετικά με δάνεια και φορολογικά είναι μέσα στο παιχνίδι των ημερών. Μην κάνεις επενδύσει αυτό το διάστημα-άφησέ τες για αργότερα- και φρόντισε να μην ξοδεύεις αλόγιστα τις μέρες αυτές.

Ταύρος: η επικοινωνία με τον σύντροφο και την οικογένεια και ειδικά σχετικά με κάποια οικονομικά θέματα είναι τα βασικά που πρέπει να προσέξεις. Μην παίρνεις και όρκο για θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά σου αλλά και τους επίδοξους συντρόφους αυτό το διάστημα. Με όλη αυτή την κίνηση στον έβδομο ηλιακό όσο οίκο πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στις κατά πρόσωπο επικοινωνίες και συζητήσεις και στις διαπραγματεύσεις για να μην παρεξηγηθείς. Προσπάθησε να μην είσαι επικριτική με τον σύντροφο σου και πρόσεξε γιατί οι παρεξηγήσεις έρχονται μόνο αν... “κολλήσεις” στις λέξεις και δεν δώσεις την δέουσα σημασία στο νόημα πίσω από αυτές.

Δίδυμοι: η προσωπική σου παρουσίαση και εικόνα στους γύρω σου αλλά και η επικοινωνία με την οικογένεια είναι οι τομείς που επηρεάζονται περισσότερο από το φαινόμενο αυτό. Ακριβώς επειδή ο Ερμής είναι ο πλανήτης που σε κυβερνάει καλό είναι να προσέξεις λίγο περισσότερο. Καλό είναι να αναβάλλεις για αργότερα σημαντικές αποφάσεις σχετικά με οικογενειακά ζητήματα. Η δουλειά και η υγεία σου έχουν τον πρώτο λόγο τώρα. Αυτό το διάστημα προσπάθησε να μην είσαι επικριτική με τυς συναδέλφους σου και ίσως τώρα σκέφτεσαι αν σου ταιριάζει η δουλειά αυτή. Μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις και προσπάθησε να περιορίσεις τα νεύρα σου γύρω από εργασιακά θέματα. Τσέκαρε και ξανατσέκαρε αυτή την παρουσίαση στη δουλειά πριν την παραδώσεις και όλα θα πάνε τέλεια.

Καρκίνος: οι προσωπικές επαφές και επικοινωνίες είναι στο επίκεντρο τώρα. Η διαίσθηση σου συνήθως δεν λέει ψέμματα αλλά τώρα μπορεί να μην είναι και τόσο σωστή. Πρόσεξε ιδιαίτερα όταν γράφεις γράμματα και email ή όταν παρουσιάζεις τις ιδέες σου και γενικά δώσε βάση στην λεπτομέρεια στη δουλειά σου. Τα παιδιά, η δημιουργικότητα και ο σύντροφος σου ζητούν τώρα την προσοχή σου. Τώρα σκέφτεσαι κατά πόσο είναι κατάλληλος ο σύντροφος σου αλλά και δεν αποκλείεται μια διαφωνία με τον σύντροφο σου να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μπορεί απλά η σχέση σου να μην προχωράει και εσύ να σκέφτεσαι πως έμεινες στάσιμη αλλά η αλήθεια είναι πως είναι μια περίοδος χαλάρωσης. Το να αργήσει ο σύντροφος σου στο ραντεβού ή να μην απαντήσει το τηλέφωνο είναι τα βασικά που πρέπει να περιμένεις.

Λέων: τα οικονομικά σου και η επικοινωνία με τους φίλους είναι οι τομείς που επηρεάζονται αυτό το διάστημα. Αν δεν πάρεις πολύ στα σοβαρά αυτά που λένε οι φίλοι και δεν είσαι έτοιμη για καυγά τότε όλα θα πάνε τέλεια. Οι οικογενειακές σχέσεις είναι στο επίκεντρο και καλό είναι να είσαι προσεκτική με τις κουβέντες σου γιατί και η οικογένεια σου είναι ίσως στην τσίτα τώρα.

Παρθένος: η γλώσσα του σώματος σου, έχεις την αίσθηση ότι παρεξηγείται πολλές φορές. Με τον Ερμή κυβερνήτη σου δεν αποκλείεται να παρεξηγηθούν τα λεγόμενα σου. Άφησε τις σημαντικές αποφάσεις καριέρας για αργότερα και πρόσεξε όταν κάνεις τηλέφωνα, στέλνεις μηνύματα και email πώς λες αυτά που θέλεις να πεις και πώς τα αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Ενοχλητικά θέματα του παρελθόντος με γείτονες, ή αδέρφια έχουν μια καθυστέρηση αφού γενικά παρεξηγήσε εύκολα.

Ζυγός: νομικά ζητήματα, ταξίδια, εκπαίδευση είναι οι τομείς που επηρεάζονται περισσότερο αυτό το διάστημα. Με την Παρθένο να κυβερνάει τον δωδέκατο οίκο σου πολλοί μπορεί να δουλεύουν παρασκηνιακά και αν δεν προσέξεις δεν αποκλείεται να σε εξαπατήσουν. Άφησε τα ταξίδια για αργότερα και βρες χρόνο για να ξαναδείς το budget σου και πρόσεξε σε τι χαλάς τα λεφτά σου.

Σκορπιός: η επικοινωνία με φίλους αλλά και οι πιο προσωπικές σου σχέσεις επηρεάζονται αυτή την περίοδο. Πριν πάρεις ανώριμες αποφάσεις βρες λίγο χρόνο να σκεφτείς τα σχέδια σου. Η γλώσσα του σώματος σου είναι στο επίκεντρο και πρέπει να προσέξεις για να μην περάσεις στους γύρω σου τα λάθος μηνύματα. Μπορεί οι άνθρωποι που είναι κοντά σου να παραπονιούνται πως δείχνεις απόμακρη συναισθηματικά ή δυσπρόσιτη και τώρα είναι μια περίοδος που πρέπει να προσέξεις τους τρόπους σου για να μην παρεξηγηθείς.

Τοξότης: η επικοινωνία με τους ανωτέρους σου στη δουλειά και γενικά στον χώρο της καριέρας σου είναι οι βασικοί τομείς που πρέπει να προσέξεις τώρα. Τώρα δεν πρέπει να βασίζεσαι πολύ στην διαίσθηση σου που μπορεί πολλές φορές να σε οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια, γι’αυτό προσπάθησε να μην είσαι επικριτική αλλά κράτησε και μαι στάση πιο επιφυλακτική με τους γύρω σου.

Αιγόκερως: ταξίδια, νομικά θέματα και η επικοινωνία στον χώρο της δουλειά είναι αυτά που σε απασχολούν τώρα. Ενοχλητικά μπερδέματα μπορεί να εμφανιστούν στον χώρο της δουλειάς, γι’αυτό πρόσεξε μην σου ξεφύγουν σημαντικές λεπτομέρειες σε θέματα δουλειάς. Ίσως τώρα σκέφτεσαι να επικοινωνήσεις με έναν παλιό σου φίλο και ίσως σου βγει σε καλό. Πρόσεξε όμως και είσαι ξεκάθαρη στα όσα λες.

Υδροχόος: προσωπικά και οικονομικά θέματα σε απασχολούν τώρα αλλά και η επικοινωνία με τα παιδιά και τον σύντροφο σου. Σκέψου τις πηγές των εσόδων σου και πώς χαλάς τα λεφτά σου αλλά μην κλείσεις κάποια συμφωνία τώρα. Πρόσεξε πώς μιλάς στους συναδέλφους και τους ανωτέρους σου και γενικά έχει το βλέμμα στον χώρο της δουλειάς σου. Άφησε για αργότερα σημαντικές αποφάσεις καριέρας αφού τώρα είναι καλύτερα να σκέφτεσαι τα πράγματα και να περάσεις αργότερα στην δράση.

Ιχθείς: το σπίτι, η οικογένεια και ο σύντροφος σου σε απασχολούν τώρα. Μην υπογράψεις τώρα έγγραφα ενώ καθυστερήσεις που σου σπάνε τα νεύρα μπορεί να υπάρχουν σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και τα ταξίδια. Αλλά μην αγχώνεσαι. Διάβασε ξανά και ξανά την παρουσίαση σου πριν την καταθέσεις ή το email πριν το στείλεις. Μην βιάζεσαι και όλα θα πάνε τέλεια.

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη