Εκλείψεις Αυγούστου: Διατηρείστε την ψυχραιμία σας!

28.07.2008
Είτε είμαστε έτοιμοι είτε όχι, οι εκλείψεις έρχονται και υπόσχονται ένα μήνα γεμάτο προκλήσεις και στοιχήματα με τον εαυτό μας: Θα συγκρατήσουμε τα νεύρα μας; Θα παραμείνουμε σταθεροί στις αποφάσεις μας; Θα κάνουμε τις σωστές επιλογές; Οι οιωνοί δεν είναι με το μέρος μας, αλλά, από την άλλη, σε κάθε κανόνα που δεν μας εξυπηρετεί

από τη Μαρίνα Στεφανίδου Αστρολόγο - σύμβουλο σχέσεων, διπλ. PCAI

Είτε είμαστε έτοιμοι είτε όχι, οι εκλείψεις έρχονται και υπόσχονται ένα μήνα γεμάτο προκλήσεις και στοιχήματα με τον εαυτό μας: Θα συγκρατήσουμε τα νεύρα μας; Θα παραμείνουμε σταθεροί στις αποφάσεις μας; Θα κάνουμε τις σωστές επιλογές; Οι οιωνοί δεν είναι με το μέρος μας, αλλά, από την άλλη, σε κάθε κανόνα που δεν μας εξυπηρετεί η εξαίρεση είναι που μας οδηγεί στην προσπάθεια.

Οι εκλείψεις θεωρούνται σημαντικό αστρονομικό φαινόμενο, επειδή, εκτός από την ολιγόλεπτη απουσία σημαντικού μέρους του ηλιακού ή του σεληνιακού φωτός που προκαλούν, διακόπτουν και τη συνήθη ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που ρέει μεταξύ Ήλιου, Σελήνης και Γης, με εμφανείς επιπτώσεις στην τελευταία και την ατμόσφαιρά της. Όσον αφορά τον αντίκτυπο των εκλείψεων σ' εμάς, είναι αρνητικός και έντονος και δεν μας αφορά μόνο ατομικά, αλλά και συλλογικά. Επιπλέον, διαρκεί πολλές ημέρες πριν και μετά την ημερομηνία του ίδιου του φαινομένου, με κορύφωση το μεσοδιάστημά του. Ανησυχήσατε; Δεν υπάρχει λόγος, αφού έχουμε ζήσει και... επιβιώνουμε κάθε χρόνο από τις παγίδες που μας στήνουν οι εκλείψεις. Και αυτή τη φορά, λοιπόν, με λίγη προσοχή θα αποφύγουμε τα μεγάλα λάθη, εάν και κάποιοι από εμάς είναι περισσότερο επιρρεπείς σε αυτά. Όσοι βάλλονται πιο άμεσα από την επιρροή τους πρέπει να εντείνουν την προσοχή τους για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων όταν οι τρεις επόμενες εκλείψεις στον ίδιο άξονα (26/1, 9/2, 6/8/2009) θα δώσουν έμφαση στα τωρινά παραστρατήματα.

Τι να περιμένουμε;

Οι εκλείψεις φορτίζουν το συναίσθημα -όποιο και αν είναι αυτό-, θολώνουν τη λογική, προκαλούν ασυνεννοησία και κυκλοθυμία και, συνεπώς, επηρεάζουν σε βάθος τις σχέσεις και τη ζωή μας. Για να αποφύγουμε τη δυσθυμία, το στρες, τις εντάσεις και την απροσεξία πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση με ψυχραιμία, ευελιξία, υπομονή και χιούμορ. Παράλληλα, με άσκηση, ξεκούραση και ψυχαγωγία θα διατηρήσουμε την ηρεμία, τις αντοχές και την καλή μας διάθεση σε καλό επίπεδο, παρά τις μπόρες!

Οι εκλείψεις

1 Αυγούστου (13:21): Νέα Σελήνη & ολική έκλειψη Ηλίου στο Λέοντα (9° 32') Η συζυγία με τον Ερμή δίνει έμφαση στον εγωκεντρισμό και στην αδιαλλαξία, διασπά την προσοχή, δυσκολεύει συνεννόηση και συνεργασία και αποτελεί αιτία διαφωνιών, παρεξηγήσεων ή ατυχημάτων. Καλό είναι λοιπόν να αναβάλουμε σημαντικές συζητήσεις ή αποφάσεις. Συγκεντρωμένοι και με το νου στο παρόν, μπορούμε να κοντρολάρουμε τις παρορμήσεις μας και να δώσουμε βαρύτητα σε ό,τι έχει πραγματικά σημασία.

17 Αυγούστου (00:10): Πανσέληνος & μερική έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο (24° 21') Η Πανσέληνος δεν είναι παρά μια δυσαρμονία (αντίθεση) Ήλιου - Σελήνης, η επιρροή της οποίας μεγιστοποιείται από την έκλειψη και από δύο δύσκολες συζυγίες με: Το χαώδη Ποσειδώνα, η οποία προκαλεί ατονία ή ύφεση του αμυντικού συστήματος, αυξάνοντας τις πιθανότητες μολύνσεων και τοξίνωσης και κάνοντας πιο άμεση την απειλή μεταδοτικών ασθενειών και επιδημιών. Εξαιτίας αυτής της συζυγίας, αναμένονται έντονα φυσικά φαινόμενα και περιβαλλοντικές καταστροφές: καταιγίδες, τυφώνες, πλημμύρες, έκρηξη ηφαιστείων ή σεισμοί -ιδίως σε νησιά, παράλιες και υποθαλάσσιες περιοχές-, που θα ενισχυθούν από την παράλληλη δυσαρμονία Άρη - Ουρανού - Πλούτωνα. Σε προσωπικό επίπεδο η ύπουλη φύση της συζυγίας ρίχνει το κέφι, προκαλεί εξιδανικεύσεις (έρωτες που μαγεύουν αλλά απομυθοποιούνται σύντομα), θυματοποίηση, ψέματα, απάτες, κλοπές και έξαρση στη χρήση ουσιών... φυγής από την πραγματικότητα (αλκοόλ, ηρεμιστικά, ναρκωτικά). Τον καρμικό Βόρειο Δεσμό, η οποία θα επιβαρύνει το παγκόσμιο κάρμα, που διαρκώς διογκώνεται από την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση μεγάλου μέρους της ανθρωπότητας από τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας και κέρδους (με τη σιωπηλή ανοχή μας!). Αναμένονται, λοιπόν, μαζικές αντιδράσεις σε μια προσπάθεια να ανατραπεί ό,τι υποσκάπτει την ανθρωπιά και τη χαρά της ζωής.

Οι εκλείψεις θα επηρεάσουν άμεσα Κύπρο (Λέων) και Ελλάδα (Υδροχόος), έμμεσα δε την Τουρκία (Σκορπιός) και τους ανένδοτους Ταύρους, Παλαιστίνη και Ισραήλ. Επίσης, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της FYROM, αλλά και της Ελλάδας, της Κύπρου και των κατεχομένων. Ήδη από το Μάιο ο Άρης στο Λέοντα έχει προκαλέσει αναταραχές στο εσωτερικό των παραπάνω κρατών και τριγμούς στα θεμέλια των σχέσεών τους. Εύχομαι να μη συμβούν... καταιγίδες με τις εκλείψεις, διότι, παράλληλα με αυτές, το εκρηκτικό «ταυ» στα μεταβλητά θα κορυφώσει τα παιχνίδια δύναμης, πιθανώς δε να οδηγήσει σε αποφάσεις εν θερμώ την απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ! Όντας στο μάτι του κυκλώνα, πρέπει να επιδιώξουμε ηρεμία και τάξη στο εσωτερικό, για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι «γείτονες» και «φίλους», με θάρρος και συνεχείς ελιγμούς. Ενόψει αφόρητων πιέσεων και πολιτικού παρασκηνίου (ιδίως κατά τη συζυγία έκλειψης - Ποσειδώνα), το παραμικρό λάθος θα κοστίσει, όταν μάλιστα ακολουθούν και οι επόμενες τρεις εκλείψεις στον άξονα Λέοντα - Υδροχόου, οι οποίες μπορεί να έχουν δραματικές επιπτώσεις στο εσωτερικό, αλλά και στη διεθνή θέση της χώρας μας.

Ποιους επηρεάζουν οι εκλείψεις

Οι εκλείψεις θα δημιουργήσουν ένταση και σκαμπανεβάσματα στη διάθεση και τη συμπεριφορά, που θα έχουν αντίκρισμα στις προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις των σταθερών ζωδίων ή ωροσκόπων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος). Επίσης, θα προκαλέσουν αστάθεια στα οικονομικά και φορτισμένο κλίμα στις φιλίες και στην ερωτική ζωή των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) και κυρίως των ωροσκόπων. Τέλος, θα μειώσουν τις ψυχοσωματικές αντιστάσεις των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες) -ιδιαίτερα των ωροσκόπων- και θα επηρεάσουν αρνητικά την επικοινωνία (συνεννόηση, συνεργασία), τις κινήσεις και τις μετακινήσεις τους (οδήγηση, σπορ, ταξίδια). Προσοχή δώστε στην παράλληλη με τις εκλείψεις εκρηκτική δυσαρμονία (Ταυ) Άρη - Πλούτωνα - Ουρανού στα μεταβλητά ζώδια, η οποία θα ανεβάσει ερωτισμό, αδρεναλίνη και επιθετικότητα στα ύψη και θα προκαλέσει πάθη, διάσπαση προσοχής ή ατυχήματα (και λεκτικά). Γενικά προσπαθήστε να... κουλάρετε, αποφύγετε περιττές μετακινήσεις, οργανώστε καλά τα ταξίδια σας, επιλέξτε αυστηρά με ποιους θα πάτε διακοπές και, εάν κάτι δεν πάει καλά, ελιχθείτε σαν χέλι!

Κριός Τα μάτια σας δεκατέσσερα

Προσωπικά: Υπερβολές στον έρωτα και μπέρδεμα φιλίας και αισθηματικών ίσον κίνδυνος! Οι εκλείψεις προκαλούν αστάθεια, γκίνια ή μπλεξίματα, παρά τις εγγυήσεις για γοητεία, ερωτισμό και τύχη στον έρωτα που δίνει η Αφροδίτη (έως τις 5/8). Στο στόχαστρο των εκλείψεων μπαίνουν και οι φιλικοί δεσμοί, αλλά και η διάθεσή σας για διασκέδαση, στην οποία θα υπάρξουν διακυμάνσεις. Γίνετε εκλεκτικοί στην παρέα των διακοπών σας και αποφύγετε άσκοπα ξενύχτια ή εξαντλητικά ξεφαντώματα. Πρακτικά: Έμμεση, αλλά όχι αμελητέα είναι η επιρροή των εκλείψεων στα οικονομικά (προσωπικά, οικογενειακά ή κληρονομικά). Περιορίστε τις σπατάλες, αποφύγετε το δανεισμό, τις επενδύσεις ή τα τυχερά παιχνίδια, μη βάζετε υπογραφές όπου κι όπου, κρύψτε πιστωτικές, φυλάξτε καλά πορτοφόλια και κλειδώστε αυτοκίνητα και σπίτια.

Ταύρος Κρατήστε χαμηλό προφίλ

Προσωπικά: Εάν πάτε διακοπές οικογενειακά, ξεχάστε το πείσμα και τις προκλήσεις, οπλιστείτε με ψυχραιμία και χιούμορ ή κρατήστε αποστάσεις, εάν χρειαστεί. Ευτυχώς, έως τις 5 η τρυφερή επιρροή της Αφροδίτης θα ισορροπεί τις καταστάσεις. Στον έρωτα κάντε... κράτει, καθώς το εκρηκτικό «ταυ» θα γίνει αγκάθι στον κόρφο σας, εάν ενδώσετε σε κάθε είδους υπερβολή. Τέλος, ταξιδέψτε για να ανανεωθείτε και να γνωρίσετε κόσμο. Πρακτικά: Είτε εργάζεστε αυτή την περίοδο είτε πρόκειται να επιστρέψετε στη δουλειά καλό είναι να είστε ψύχραιμοι και διπλωμάτες στα πάρε δώσε σας με συνεργάτες και ανωτέρους. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή για να αποφύγετε όσο γίνεται τα λάθη και να περιορίσετε την τάση για... προκλητικές πρωτοβουλίες. Εάν χρειαστεί, υποχωρήστε προσωρινά, για να αποφύγετε εντάσεις ή «παγίδες».

Δίδυμοι Πριν μιλήσετε, σκεφτείτε

Προσωπικά: Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως, σκεφτείτε διπλά πριν εκθέσετε προτάσεις, διαφωνήσετε έντονα ή πάρετε τελεσίδικες αποφάσεις. Ακόμα και η άνευ όρων παράδοση στη γοητεία τρίτων, ενέχει κινδύνους (ξεγελάσματα, εντάσεις, παρεξηγήσεις ή και απάτες). Αποφύγετε σχόλια, δύσκολους συγγενείς, περιττές μετακινήσεις, επικίνδυνα σπορ, οργανώστε ταξίδια και οδηγείτε προσεκτικά. Καλύτερα να την... κάνετε με καλή παρέα σε κάποιο ήσυχο μέρος και να διεκδικήσετε το μερίδιό σας στη χαλάρωση. Πρακτικά: Μην αφήνετε το μυαλό σας να πετάει στη δουλειά και κινηθείτε με ψυχραιμία και ευελιξία για να καταφέρετε να ξεπεράσετε τα εμπόδια. Καλό είναι να προσέχετε τι λέτε και να κρατάτε τα αφτιά σας κλειστά σε σχόλια ή αβάσιμες υποσχέσεις, καθώς και την πλάτη σας γυρισμένη σε προκλήσεις και ανταγωνισμούς. Εννοείται πως δεν επιτρέπεται να μπλέξετε σε παιχνίδια δύναμης που θα οργανώσουν τρίτοι, ιδίως εάν είναι ανώτεροί σας.

Καρκίνος Των φρονίμων τα παιδιά...

Προσωπικά: Οι εκλείψεις θα τονίσουν συναισθηματικές ανασφάλειες, παρά την εύνοια στα αισθηματικά σας. Τα «κενά» αυτά θα προσπαθήσετε να τα γεμίσετε, αλλά η υπερπροσπάθεια θα γυρίσει μπούμερανγκ είτε με τη μορφή περιττών κιλών είτε με αυτή χρηματικής σπατάλης. Μην εξιδανικεύετε κανέναν και τίποτα και κάντε το πρώτο βήμα για να λύσετε παρεξηγήσεις. Πρακτικά: Το φαινόμενο βάζει στο μικροσκόπιο την... τσέπη σας, αφού σας κάνει ανοιχτοχέρηδες σε βαθμό που αρχικά θα σας ξαφνιάσει και έπειτα θα σας... θορυβήσει. Για να μη σας κοπεί το γέλιο για ένα μήνα, δώστε βάση στη σωστή διαχείριση του ρευστού σας. Ούτε λόγος για διεκδίκηση οφειλών ή αύξησης και μακριά από επενδύσεις ή δανεισμούς (μην παίρνετε ή δίνετε) από το τέλος Ιουλίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Λέων Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες με χιούμορ

Προσωπικά: Η ψυχική ευφορία που προκαλεί η Αφροδίτη στο Λέοντα καθώς και η γοητεία, ο ερωτισμός και η φιλική διάθεση δίνουν στις σχέσεις σας ξεχωριστό χρώμα (12/7-6/8). Αφού θα έχετε αποθέματα καλής διάθεσης, εξομαλύνετε προληπτικά τυχόν διαφορές αποφεύγοντας τις περιττές υποχωρήσεις. Χαρείτε τον έρωτα, πείτε όμως «όχι» σε εξιδανικεύσεις ή ρίσκα. Πρακτικά: Καλλιεργήστε προληπτικά φιλικό κλίμα στο χώρο της εργασίας σας. Η πρώτη έκλειψη θα τονίσει τον εγωκεντρικό τρόπο σκέψης, κάνοντας δύσκολη τη συνεργασία, ιδιαίτερα με ανωτέρους, και η δεύτερη θα γεννήσει ανασφάλεια και υποχωρητικότητα, ενώ θα... βράζετε στο ζουμί σας, εάν χάσετε το χιούμορ σας. Εργαστείτε συγκεντρωμένα και μην παίρνετε τίποτα προσωπικά. Το νου σας και στα οικονομικά, γιατί μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχό σας λόγω και του «ταυ»!

Παρθένος Δώστε βάση στον έρωτα

Προσωπικά: Η Αφροδίτη στο Λέοντα (12/7-6/8) θα σας «ανεβάζει» και ψυχικά και σωματικά, περιορίζοντας την αρνητική επιρροή των εκλείψεων. Έπειτα από την Παρθένο (έως τις 30/8) θα προσθέτει... ροζ πινελιές στα αισθηματικά, που απειλούνται με μπουρίνια ή ανατροπές από το εκρηκτικό «ταυ» (με τη συμμετοχή του σέξι, αλλά επιθετικού Άρη στην Παρθένο). Βάλτε σε προτεραιότητα ξεκούραση, φυσική εκτόνωση, φροντίδα του οργανισμού, αλλά και έρωτα, για να αποφύγετε μάχες! Πρακτικά: Τόνοι και ρυθμοί θα ανέβουν κατακόρυφα στην εργασία σας κι εσείς, ασυνήθιστοι σε τέτοιο κλίμα, δύσκολα θα διαχειριστείτε τις καταστάσεις. Αφήστε κατά μέρος την ονειροπόληση για να μην κάνετε γκάφες και βγάλτε από το οπλοστάσιό σας την ψυχραιμία και τη διπλωματία που σας απομένουν για να μην έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με όλους (πελάτες, συναδέλφους, ανωτέρους) και να ξορκίσετε νεύρα, στρες και κόπωση.

Ζυγός Οργανωθείτε καλά

Προσωπικά: Η εύνοια της Αφροδίτης στις φιλίες προηγείται των εκλείψεων (12/7-6/8) και θα σας δώσει την ευκαιρία να λύσετε προβλήματα με εκείνους που αγαπάτε. Κλείστε τα αφτιά σας στις πιέσεις ή στις γκρίνιες και μην αφήσετε σε χλωρό κλαρί τους καλοθελητές! Τα άριστα αισθηματικά σας μπορεί να κλυδωνιστούν από ερωτικές σκανταλιές, ιδιαίτερα όταν η δεύτερη έκλειψη κορυφώνει το ρομαντισμό αλλά και τις εξιδανικεύσεις, οπότε ο κίνδυνος... ανώμαλων προσγειώσεων και υπερβολών γίνεται ορατός. Πρακτικά: Κόψτε... μαχαίρι σπάταλες συνήθειες και μη δανείζεστε ή δανείζετε. Επειδή οι κλοπές θα αυξηθούν, έχετε το νου σας σε τσάντες και πορτοφόλια και ασφαλίστε αυτοκίνητα και ακίνητα. Τέλος, οργανώστε τα οικονομικά σας έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, γιατί τα λάθη που θα κάνετε αυτή την περίοδο θα λειτουργήσουν προσθετικά με αυτά που θα προκαλέσουν οι επόμενες τρεις εκλείψεις.

Σκορπιός Ελιχθείτε στις δυσκολίες

Προσωπικά: Η συναισθηματική φόρτιση θα σας κάνει... ευάλωτους σε σχέσεις καρδιάς, η δε ασυνεννοησία και η κυκλοθυμία θα φέρουν τα πάνω κάτω ακόμα και στις καλύτερες σχέσεις σας. Η Πανσέληνος, παράλληλα με το δυσοίωνο «ταυ», θα δώσει... πόντους στη φαντασιοπληξία και θα προκαλέσει εντάσεις και αστάθεια σε έρωτες και φιλίες. Ευτυχώς, η Αφροδίτη στο Μεσουράνημα (12/7-6/8) θα μειώσει τις δυσκολίες, ενώ τα ταξίδια θα δώσουν στο δεσμό σας, αν έχετε, νέο αέρα. Πρακτικά: Η συνεργασία με ανωτέρους και η πορεία της καριέρας σας βάλλονται. Με ψυχραιμία, ρεαλισμό και διπλωματία θα ξεπεραστούν τα προβλήματα, με αυτοσυγκέντρωση θα αποφευχθούν τα λάθη και με δυσπιστία σε σχόλια ή υποσχέσεις δεν θα παρασυρθείτε σε άτοπα συμπεράσματα.

Τοξότης Προσοχή στις μετακινήσεις σας

Προσωπικά: Είναι γνωστό ότι σας αρέσουν τα ταξίδια, αλλά εκεί ακριβώς είναι που «χτυπάνε» οι εκλείψεις. Εάν πάτε διακοπές, μην υπερβάλλετε στις μετακινήσεις και περιορίστε τα περιττά πέρα δώθε. Επικίνδυνα σπορ και αγώνες δρόμου απαγορεύονται διά ροπάλου! Στο εκρηκτικό «ταυ», άλλωστε, συμμετέχει και ο Πλούτωνας στον Τοξότη, ο οποίος ανεβάζει στα ύψη αδρεναλίνη, στρες και αναίτια ένταση στις σχέσεις. Πρακτικά: Διάσπαση προσοχής, μειωμένη κρίση, δυσκολία στην επικοινωνία και νεύρα στη συνεργασία προκαλούν οι εκλείψεις, παράλληλα με τα παιχνίδια δύναμης στα οποία σας προτρέπει το «ταυ» στα μεταβλητά ζώδια. Ο αυτοέλεγχος, η αυτοσυγκέντρωση και η ευελιξία θα αποδειχθούν σωτήριες!

Αιγόκερως Προσοχή στις επιλογές σας

Προσωπικά: Τη libido σας και τα μάτια σας! Τα σκαμπανεβάσματα στην ερωτική διάθεση θα έρθουν για να μείνουν και τα ανάλογα στο κέφι σας θα κάνουν γενικά επιτακτική την ανάγκη να είστε επιλεκτικοί στις παρέες των διακοπών σας. Οι εκλείψεις θα προκαλέσουν μεταπτώσεις της ψυχικής ορμής και αποσυντονισμό του ορμονικού (ιδίως η συζυγία Πανσελήνου - Ποσειδώνα) και εάν δεν ελέγξετε την τάση σας να ανοίγετε συχνά το ψυγείο, θα καταλήξετε είτε με... ψύξη είτε με επιπλέον κιλά! Πρακτικά: Ακόμα κι εσείς που έχετε τη φήμη του μεθοδικού, είναι εύκολο να παρασυρθείτε σε κακό κουμάντο των χρημάτων, ενώ δεν αποκλείονται οι απώλειες από δανεισμούς, επενδύσεις, κληρονομιές ή... κλοπές σε περίπτωση που δεν έχετε τα μάτια σας ανοιχτά. Έχετε υπόψη ότι και οι αγοραπωλησίες ακινήτων δεν ευνοούνται, ιδίως οι εκτός έδρας (εξοχικό).

Υδροχόος Με οδηγό τη λογική

Προσωπικά: Τα αισθηματικά και γενικά τις σχέσεις επηρεάζουν οι εκλείψεις, η δε συζυγία Πανσελήνου - Ποσειδώνα στον Υδροχόο πιθανώς να προκαλέσει ατονία, ακεφιά, μείωση των ψυχοσωματικών αντιστάσεων, ενώ ο αθεράπευτος ρομαντισμός μπορεί να «θολώσει» την κρίση στις ερωτικές επιλογές σας ή να επηρεάσει τη στάση σας στο γάμο ή το δεσμό σας. Όντας από τη φύση σας κουλ και αντιδραστικοί, θα ξεπεράσετε πολλές δυσκολίες με χιούμορ και ευφυείς ελιγμούς. Ταξίδια; Σκέτη απόλαυση. Οικογενειακές διακοπές; Ούτε λόγος! Πρακτικά: Εάν εργάζεστε αυτόν το μήνα ή όταν επιστρέψετε από τις διακοπές σας και αρχίστε να μπαίνετε σε κλίμα δουλειάς, πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι για να αποφύγετε λάθη και ψύχραιμοι για να ξεγλιστρήσετε από στριμώγματα. Εάν σκέφτεστε να αλλάξετε πόστο ή χώρο εργασίας, καλύτερα να το αναβάλετε, γιατί, εκτός των άλλων, και τα οικονομικά σας δεν θα είναι στα πάνω τους.

Ιχθύες Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

Προσωπικά: Για να μη χαλάσει η διάθεσή σας, περάστε στην... επίθεση και τονώστε το κέφι και τον οργανισμό σας. Ξεκουραστείτε, ασκηθείτε και ψυχαγωγηθείτε για να διατηρήσετε fitness και κέφι. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε ευκολότερα την επιρροή του «ταυ» (με τη συμμετοχή του Ουρανού στους Ιχθύς), που κορυφώνει εντάσεις και παιχνίδια δύναμης στην προσωπική ζωή, παρά την εύνοια της Αφροδίτης στον έρωτα και στα αισθηματικά (6-30/9). Πρακτικά: Μην παίρνετε τίποτα προσωπικά και μην προκαλείτε ή μπλέκετε σε ανταγωνισμούς στο χώρο της εργασίας, αν δεν θέλετε να μένετε ξάγρυπνοι από εντάσεις ή ανατροπές που δεν είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε. Οι εκλείψεις μειώνουν το σθένος, επηρεάζουν αρνητικά τις συνεργασίες και δυσχεραίνουν την ομαλή επικοινωνία.