10 λόγοι για να αλλάξετε το γιατρό σας

21.03.2008
Ο γιατρός μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Γι αυτό, αν κάποια πράγματα μας ενοχλούν, θα πρέπει να τον αλλάξουμε!

Ο γιατρός μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Γι αυτό, αν κάποια πράγματα μας ενοχλούν, θα πρέπει να τον αλλάξουμε!

* Έλλειψη εμπιστοσύνης στις ικανότητες του γιατρού. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση φεύγοντας από το ιατρείο του να αισθάνεστε άβολα με τις υποδείξεις ή με τις αποφάσεις του σχετικά με την υγεία σας.

*Έλλειψη συνέπειας στην παρακολούθησή σας. Σε περιπτώσεις χρόνιας ασθένειας θα πρέπει να σας παρακολουθεί συνέχεια.

*Οι ερωτήσεις σας δεν είναι ευπρόσδεκτες. Μερικοί γιατροί διαθέτουν χρόνο για ερωτήσεις, αλλά άλλοι τις αποφεύγουν και μάλιστα σας το δείχνουν με τον τρόπο τους.

*Δεν είναι προσηνής. Δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις στις απορίες που δικαιολογημένα έχετε.

*Δεν σας στηρίζει συναισθηματικά. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι εκτός από τη σωματική νοιάζεται και για την ψυχική σας υγεία.

*Μεγάλο διάστημα αναμονής για ένα ραντεβού. Αν πιστεύετε ότι το διάστημα από το ένα ραντεβού στο άλλο δεν κυμαίνεται σε λογικό πλαίσιο.

*Βιάζεται να τελειώσει το ραντεβού σας ή ασχολείται παράλληλα με άλλα πράγματα. Όταν επισκέπτεστε το γιατρό, πρέπει να νιώθετε ότι σας δίνει όλη την προσοχή αλλά και το χρόνο του.

*Μεγάλη και «άβολη» απόσταση. Είναι σημαντικό να έχετε εύκολη πρόσβαση στο ιατρείο του. Γλυτώνετε την ταλαιπωρία και το άγχος.

*Κόστος και ασφαλιστική κάλυψη. Αν δεν συνεργάζεται με το ασφαλιστικό σας ταμείο, σκεφτείτε το κόστος της θεραπείας σας.

*Νιώθετε ότι ο γιατρός σας δεν σέβεται τις ανάγκες σας . Αν νιώθετε ότι σας αντιμετωπίζει περισσότερο σαν «πορτοφόλι» και όχι ως άνθρωπο, τότε σίγουρα υπάρχει λόγος να τον αλλάξετε.