Νατάσα Παζαΐτη: Οι συμβουλές της για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

04.08.2020
Νατάσα Παζαΐτη: Οι συμβουλές της για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ενημερώνει τις γυναίκες για βασικά ζητήματα υγείας.

Με την ιδιότητά της ως Γενική Χειρουργός, Χειρουργός Μαστού Ειδική στην Ογκολογική και Επανορθωτική Χειρουργική του Μαστού, η Νατάσα Παζαΐτη λειτουργεί στην Αθήνα το Κέντρο Μαστού και μέσα από τα social media αυτού, μοιράζεται και διαδικτυακά συμβουλές σχετικά με το ζήτημα που είναι φλέγον για όλες τις γυναίκες.

Μοιραζόμαστε κι εμείς αυτά που διαβάσαμε στην τελευταία της ανάρτηση με τίτλο "Καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου και την φροντίδα του Μαστού".

Πρόληψη δεν είναι μόνο η μαστογραφία, ο υπέρηχος και η αυτοεξέταση.
Με τον όρο «πρωτογενής πρόληψη» περιγράφεται η ανάπτυξη στρατηγικών που μπορούμε να υιοθετήσουμε, προκειμένου να μειωθεί ο ατομικός μας κίνδυνος να νοσήσουμε από καρκίνο του μαστού και αφορούν κυρίως τις καθημερινές μας συνήθειες και τη διατροφή.
Είναι γνωστό ότι οι διατροφικές συνήθειες και ο τρόπος ζωής μας επηρεάζουν και την Υγεία μας.
Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα συνδέονται σαφώς με αυξημένο κίνδυνο καρκινογένεσης. Η τακτική σωματική άσκηση έχει βρεθεί ότι μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου. Η ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τακτική γυμναστική μειώνει κατά το 1/3 τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και μάλιστα στην ηλικία της εμμηνόπαυσης, όπου το αυξημένο σωματικό βάρος ενισχύει ακόμη παραπάνω τον κίνδυνο της νόσου.

Ιδού και η ανάρτηση αυτή καθαυτή: