Bowtech: H Νο1 μέθοδος αυτοΐασης του οργανισμού!

16.06.2020
Bowtech: H Νο1 μέθοδος αυτοΐασης του οργανισμού!
Η σύγχρονη καθημερινότητα και οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, μας φέρνουν αντιμέτωπους και με διάφορα προβλήματα. Οι άνθρωποι έχουν αφεθεί σε έναν τρόπο ζωής απαιτητικό και συχνά ξεχνούν ότι το σώμα αργά ή γρήγορα θα αντιδράσει. Οι εντατικοί ρυθμοί σε συνδυασμό με ένα ανασφαλές περιβάλλον, αλλά και η αύξηση των υποχρεώσεων, είναι παράγοντες που μας φέρνουν αντιμέτωπους με αγχώδης διαταραχές μακροπρόθεσμα με άλλα προβλήματα υγείας τα οποία όμως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με μία εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο. Ο λόγος για τη Bowtech που είναι μία αποτελεσματική μέθοδος αυτοΐασης ικανή να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας του σώματος!

Με το γενικότερο σύνθημα (“Less is best”) που σημαίνει «Όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο», η μέθοδος bowtech σε οδηγεί στο καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα με τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση στο σώμα. Εύκολα, απλά και βεβαίως ανώδυνα θα απαλλαγείς από προβλήματα που έχουν να κάνουν με το μυοσκελετικό, το αναπνευστικο ακόμη και γυναικολογικής φύσεως. Χρησιμοποιώντας εξαιρετικά ήπιες κινήσεις η μέθοδος bowtech«αφυπνίζει» το σώμα χωρίς τη λήψη σκευασμάτων και χρήση μηχανημάτων. Μήπως έφτασε η στιγμή να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου;

Ο άνθρωπος που την έκανε γνωστή στην Ελλάδα

Τα Bowtech Center κλείνουν αυτό το μήνα τα 12 χρόνια τους και είναι τα μοναδικά εξειδικευμένα στη μέθοδο Bowtech στην Ελλάδα. Από τους πρώτους που εφάρμοσαν τη συγκεκριμένη μέθοδο στην Ελλάδα πριν από περίπου 18 χρόνια είναι ο κ. Αναστάσιος Τερζόπουλος του οποίου η πρώτη επαφή με τη θεραπευτική μέθοδο Bowtech έγινε το Μάιο του 2002 και ήταν καταλυτική.

Η εκπαίδευσή του στη μέθοδο Bowtech ολοκληρώθηκε το 2004. Από τον Ιούνιο του 2010 και μετά από επιτυχείς εξετάσεις, κατέλαβε τον τίτλο του Senior Instructor από την Ακαδημία Bowtech της Αυστραλίας BTAA. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί τα Bowtech Center -Κέντρο & Κηφισιά- και διδάσκει την μέθοδο σε νέους θεραπευτές.

Η ανακάλυψη από μία κρίση άσθματος
Οι πληροφορίες μιλούν για μία τυχαία ανακάλυψη κάπου στα μισά του 20ού αιώνα. Ο Τom Bowen από τη Βικτόρια της Αυστραλίας θέλησε να ανακουφίσει τη σύζυγο του από μία κρίση άσθματος. Η κατάσταση της γυναίκας βελτιώθηκε και ο Bowen άρχισε να εξελίσσει την μέθοδο η οποία διαδόθηκε το 1975. Οι ασθενείς αυξήθηκαν σημαντικά και ο ίδιος δημιούργησε μια «αυτοσχέδια» κλινική και λέγεται πως κατάφερνε να κουράρει ακόμη και δεκατέσσερις ανθρώπους την ώρα.

Αναλυτικά η μέθοδος Bowtech
Μια συνεδρία Bowtech αποτελείται από μια σειρά ηπίων κινήσεων, οι οποίες εφαρμόζονται πάνω στο σώμα του ασθενή, που βρίσκεται ξαπλωμένος στο θεραπευτικό κρεβάτι, φορώντας ελαφριά και άνετα ρούχα. Μεταξύ κάθε σειράς κινήσεων, υπάρχει παύση 2-5 λεπτών, ανάλογα με την ανταπόκριση του σώματος του ασθενή.

Οι κινήσεις αυτές είναι ήπιες, έχουν την μορφή ρολαρίσματος και εφαρμόζονται πάνω στους μύες, τους τένοντες και τον συνδετικό ιστό. Το σύνολο αυτών των κινήσεων-Bowen, όπως ονομάζονται- μαζί με τις παύσεις αποτελεί μία συνεδρία Bowtech και διαρκεί 40-50 λεπτά. Μετά το πέρας της συνεδρίας, δίδονται κάποιες οδηγίες, που θα πρέπει να τηρεί ο ασθενής μέχρι το επόμενο ραντεβού, μετά από 7 μέρες. Σε πολλούς ασθενείς, τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι ορατά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Στους περισσοτέρους από αυτούς, 6-8 συνεδρίες είναι αρκετές για να αποκατασταθεί το πρόβλημά τους και να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας τους, ακολουθούν ένα πρόγραμμα πρόληψης, κατά το οποίο, 1-2 συνεδρίες ανά 10-12 εβδομάδες, θα τους αναζωογονεί και θα λειτουργεί προληπτικά προστατεύοντάς τους από το να ασθενήσουν πάλι. Η εμπειρία έχει αποδείξει, ότι οι ασθενείς που ακολουθούν το πρόγραμμα, παραμένουν υγιείς, απολαμβάνοντας παράλληλα μια υψηλή ποιότητα ζωής.

Σε ποιους απευθύνεται;

H Bowtech είναι μία ολιστική θεραπεία του σώματος που απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή πάθησης και μπορεί να είναι αποτελεσματικό για όλους. Βάλτε τέλος σε προβλήματα της μέσης και της πλάτης, ισχυαλγίες, τενοντίτιδες, σε χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις, αρθρίτιδες, σύνδρομο ΧΑΠ αναπνευστικά προβλήματα και έλκος. Εδώ αναζητούν ανακούφιση ακόμη και αθλητές, καθώς λειτουργεί προληπτικά, επιταχύνει το χρόνο αποθεραπείας μετά από τραυματισμό και βελτιώνει τις επιδόσεις τους.

Αναλυτικά θα δεις αποτέλεσμα σε:

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ / ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

ΠΟΝΟΣ ΠΛΑΤΗΣ- ΜΕΣΗΣ/ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ

ΙΛΙΓΓΟΙ

ΣΚΟΛΙΩΣΗ

ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ

ΠΟΝΟΙ- ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

ΚΥΦΩΣΗ

ΑΛΓΟΣ ΙΕΡΟΥ ΟΣΤΟΥ

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΩΜΟΣ

ΔΥΣΚΑΜΨΙΑ ΩΜΟΥ

ΔΙΣΚΟΚΗΛΕΣ

ΠΕΡΙΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

ΠΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΩΜΟΥ

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

ΘΛΑΣΕΙΣ

ΑΓΚΥΛΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

ΚΡΑΜΠΕΣ

ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ

ΜΥΪΚΟΙ ΣΠΑΣΜΟΙ

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΥΠΕΡΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

ΔΥΣΜΗΝΟΡΡΟΙΑ

ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ

ΠΟΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ

ΆΣΘΜΑ

ΑΛΛΕΡΓΙΑ

ΔΥΣΠΝΟΙΑ

ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ

ΕΠΙΚΟΝΔΥΛΙΤΙΔΑ

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΥΠΕΡΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΝΔΡΟΜΟ DE QUAIRVEN

ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ

ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ

ΕΛΚΟΣ ΣΤΟΜΑΧΟΥ / ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΟΥ

ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ

ΝΕΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΜΑΧΟΥ

ΦΟΥΣΚΩΜΑΤΑ

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΝΕΥΡΟΥ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΝΕΥΡΑΛΓΙΕΣ

ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

ΜΥΑΣΘΕΝΕΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥ

ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΠΕΛΜΑΤΙΑΙΑΣ ΠΕΡΙΤΟΝΙΑΣ

ΠΕΛΜΑΤΙΑΙΑ ΑΚΑΝΘΑ

ΠΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΟΝΑΤΩΝ

Χρόνος θεραπείας
Στο 85% των ασθενών η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 6-7 συνεδρίες. Διάφορα περιφερικά προβλήματα, όπως είναι ο παγωμένος ώμος, η περιαρθρίτιδα, η τενοντίτιδα και ο καρπιαίος σωλήνας μπορεί να χρειαστούν λιγότερες, συνήθως 4-6, ενώ στις πολύ σοβαρές περιπτώσεις ενδέχεται να απαιτούνται 8 συνεδρίες (περίπου 2 μήνες). Ο χρόνος αποκατάστασης εξαρτάται από τον εκάστοτε ασθενή και την «προθυμία» που δείχνει το σώμα του να θεραπευτεί. Το αποτέλεσμα, πάντως, έχει μεγάλη διάρκεια, ενώ συστήνεται 1-2 θεραπείες πρόληψης κάθε 10-12 εβδομάδες, ώστε να αποφευχθεί τυχόν υποτροπή. Έχει σημασία να θυμάστε ότι το Βowtech δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, αλλά δεν πρέπει να συνδυάζεται με άλλες μεθόδους και τεχνικές (όπως το μασάζ). Είναι, ωστόσο, ιδιαίτερα συμβατό με οποιαδήποτε μορφή κινησιοθεραπείας, όπως η ελαφριά άσκηση.

Μαρτυρίες:
Ας δούμε μερικές πρόσφατες μαρτυρίες
- Ποντικός Γιάννης

Κατά τη διάρκεια αθλητικής μου δραστηριότητας και συγκεκριμένα καλαθοσφαίρισης, έπαθα ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού. Μετά από επίσκεψη σε αρκετούς γιατρούς όλοι μου σύστησαν το χειρουργείο. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να δοκιμάσω τη μέθοδο Bowtech στα κέντρα του κυρίου Τερζόπουλου τον ποιον γνώριζα από την βοήθεια που είχε προσφέρει στον νεογέννητο γιο μου που γεννήθηκε με ραιβόκρανο και τον βοήθησε να θεραπευτεί με μόνο λίγες συνεδρίες χωρίς να τον πονέσει και να τον ταλαιπωρήσει καθόλου. Έτσι λοιπόν τον επισκέφθηκα και μου είπε ότι σε 3 μήνες θα παίζεις μπάσκετ οπως πριν και μου φάνηκε απίστευτο. Αλλά αποδείχθηκε ότι ήξερε τι έλεγε γιατί έτσι ακριβώς συνέβει. Σήμερα παίζω μπάσκετ κανονικά όπως έπαιζα πριν την ρήξη του πρόσθιου χιαστού. Συστήνω ανεπιφύλακτα τη μέθοδο bowtech και τον κύριο Τερζόπουλο.

- Ταμπάκη Κλαίρη

Ήρθα για ένα πρόβλημα στη μέση μου ήπιας οξύτητας, το οποίο μετά από 10 συνεδρίες είχε μια βελτίωση περίπου 70% και συνεχίζει έτσι. Το πιο αναπάντεχο όμως είναι ότι μετά τη θεραπεία απαλλάχτηκα εντελώς από τις ημικρανίες που με ταλαιπωρούσαν χρόνια

- Ε. Βουράνη

Τον κ. Τερζόπουλο τον γνώρισα πριν από 12 περίπου χρόνια όταν έκανα θεραπεία για κάποια δικά μου προβλήματα υγείας. Πριν 1 χρόνο περίπου έφερα τον αδελφό μου που αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια, νεανικό Πάρκινσον. Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν στο εξωτερικό που έμενε, του σύστησαν να κάνει μια επέμβαση σοβαρή στο κεφάλι του, που θα τον βοηθούσε να σταματήσει τα έντονα συμπτώματα που είχε (π.χ. τρέμουλο, σπασμούς κλπ.). Επίσης έπαιρνε βαριά φάρμακα και αντιμετώπιζε βαριά κατάθλιψη. Η επέμβαση ήταν ανεπιτυχής και τα προβλήματα χειροτέρεψαν.

Σκέφτηκα να δοκιμάσουμε τη μέθοδο Bowtech, μήπως βελτιωνόταν η κατάσταση του. Πράγματι από την 3η συνεδρία άρχισε να φαίνεται μια πολύ μικρή βελτίωση. Καθώς προχωρούσαμε τις συνεδρίες βλέπαμε όλο και περισσότερη βελτίωση σωματική και ψυχολογική. Το τρέμουλο σχεδόν εξαφανίστηκε, και αυτό τις περισσότερες φορές οφειλόταν σε ψυχολογικούς παράγοντες. Η επέμβαση του είχε δημιουργήσει έντονα κινητικά προβλήματα. Ακόμα δυσκολευόταν να φάει και να καταπιεί με αποτέλεσμα να αδυνατίσει πάρα πολύ, και είχε επηρεάσει την ομιλία του. Όλα αυτά έχουν διορθωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Περπατάει πολύ καλά, μιλάει αρκετά καθαρά, και η ψυχολογική του κατάσταση έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τέλος έχει επανέλθει η λογική του σκέψη σε ικανοποιητικό βαθμό. Η θεραπεία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ευχαριστούμε τον κ. Τερζόπουλο που μας βοήθησε μέσω της θεραπείας του.

info:

Site: www.bowtechcenter.com/

Διεύθυνση:

1. Ηριδανού 3, περ. Χίλτον 115 28, Αθήνα

2. Αθανασίου Διάκου 4 πλησίον ΗΣΑΠ
145 61 Κηφισιά

Tηλ: 210 7296600

Facebook