Το 2009 θα είναι η χρονιά σου

31.12.2008
Το αισθάνεσαι ήδη...Το 2009 είναι η χρονιά σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις 9 κρίσιμες αποφάσεις, να σβήσεις με μπλάνκο τα λάθη του παρελθόντος και να λάμψεις.

Το αισθάνεσαι ήδη...Το 2009 είναι η χρονιά σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις 9 κρίσιμες αποφάσεις, να σβήσεις με μπλάνκο τα λάθη του παρελθόντος και να λάμψεις.

Νο1: προσδιόρισε τι είναι αυτό που ζητάς από μια σχέση

Πριν βρεις τον ένα και μοναδικό, πρώτα θα πρέπει να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που θέλεις να σου προσφέρει η επόμενη σχέση που θα κάνεις. Ξεκίνησε την νέα χρονιά κάνοντας μια λίστα με τα χαρίσματα που θα ήθελες να έχει το πιθανό νέο ταίρι σου. Μην κλειδώσεις τη λίστα στο συρτάρι του γραφείου. Τοποθέτησέ την σε ένα παραθυράκι του μυαλού σου, που θα είναι διαθέσιμη σε κάθε νέα γνωριμία που κάνεις. Μην εστιάζεις σε μια καλή εξωτερική εμφάνιση και μόνο. Δεν έχει σημασία αν ο επόμενος άντρας που γνωρίσεις έχει τα ίδια τσακίρικα μάτια με τον Μπραντ Πιτ αλλά από τρόπους συμπεριφοράς χάνει?

Νο2: απομακρύνσου από τα ναυάγια που στοιχειώνουν τη ζωή σου

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Εάν αισθάνεσαι μίσος, θυμό και οργή για μια προηγούμενη σχέση, απλά κάνε delete. Ρίξτο στη (σεξο)γυμναστική ή φτιάξε ένα blog και γίνε η επόμενη λίτσα.com. Γενικά, κάνε οτιδήποτε χρειάζεται για να ξεφορτωθείς τα βαρίδια του παρελθόντος!

Νο3: σήκω από τον καναπέ

Όταν λιώνεις μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας τα τελευταία επεισόδια του Greys Anatomy, ελαχιστοποιείς δραματικά τις πιθανότητες να γνωρίσεις τον άντρα της ζωής(εκτός κι αν το παιδί που φέρνει τις πίτσες στην γειτονιά σου μοιάζει με τον Τότσικα). Μην χάνεις άλλο χρόνο. Απόψε φόρα τα καλά σου, πάρε αγκαζέ τις κολλητές και βγες να τα πιεις.

Νο4: άσε τις συνηθισμένες αντιδράσεις για άλλες, συνηθισμένες γυναικούλες

Εάν είσαι μία από εκείνες τις γυναίκες που διατηρούν το ίδιο κούρεμα και τα ίδια ρούχα από το σχολείο, μην αναρωτιέσαι γιατί συναντάς τον ίδιο άθλιο τύπο αντρών μπροστά σου τα τελευταία δέκα χρόνια. Αν οι προηγούμενες σχέσεις δεν κατέληξαν όπως θα ήθελες, ήρθε η στιγμή να ταράξεις τα νερά της λιμνάζουσας ερωτικής σου ζωής. Μέσα στο 2009, βάλε στόχο να αναθεωρήσεις τον τύπο ανδρών που προσέγγιζες μέχρι σήμερα. Για παράδειγμα, αν συνήθιζες να βρίσκεις ταίρι μέσω των chat στο ίντερνετ, προσπαθήστε να βγεις και να δεις τον κόσμο από κοντά.

Νο5: βγες με περισσότερους από έναν άνδρες

Το να βγαίνεις με περισσότερους άνδρες την ίδια χρονική περίοδο βοηθά στο να αποβάλλεις το άγχος του ‘’αυτό το ραντεβού πρέπει να είναι πετυχημένο’’. Δεν είπαμε να βάλεις και στο κρεβάτι σου όλους αυτούς τους άντρες. Απλά σταμάτα να είσαι τόσο επιλεκτική στα ραντεβού σου. Εάν κάποιος σου φερθεί όπως ονειρευόσουν, βάλτον πρώτο στη λίστα.

Νο6: ξεφορτώσου τους κακούς συμβούλο

Δεν μπορείς να μπεις σε μία νέα σχέση εάν προηγουμένως δεν έχεις ξεφορτωθεί όλους εκείνους τους φίλους και γνωστούς που σου έκαναν τη ζωή δύσκολη, και δεν χόρταιναν να κάνουν επικρίσεις για τις επιλογές σου στον ερωτικό τομέα.

Νο7: μην ξεχνάς γιορτές και γενέθλια

Θυμήσου πως μια καλή φίλη ξεχωρίζει από το πόσο υπολογίζει, σκέφτεται και είναι πάντα παρούσα στις καλές και κακές στιγμές της κολλητής της. Άσε στο 2008 το κακό σου πρόσωπο με τα ξεχασμένα γενέθλια και γιορτές φίλων και συγγενών και κράτα σημειώσεις για το ποιος γιορτάζει καθημερινά. Μην ξεχνάς πως για να θυμάσαι τα γενέθλια έχεις πλέον την πολύτιμη βοήθεια του facebook.

Νο8: βγες ραντεβού με τον εαυτό σου

Θυμήσου ότι η μεγαλύτερη σχέση της ζωής σου είναι αυτή που έχεις με τον ίδιο σου τον εαυτό. Γίνε εσύ ο καλύτερος σου φίλος και μην περιμένεις να αποκτήσεις σχέση για να πας σε εκείνο το όμορφο μαγαζί που από καιρό έχεις βάλει στο μάτι ή για να κάνεις ένα ολιγοήμερο ταξιδάκι αναψυχής.

Νο9: το ταξίδι είναι αυτό που μετράει και όχι ο προορισμός

Το να βγαίνεις ραντεβού είναι μια διαδικασία παρόμοια με το τρέχεις να δίνεις συνεντεύξεις για δουλειά. Μερικές φορές μπορεί να είναι άκρως διασκεδαστικό(όταν σε προσλαμβάνουν) και κάποιες άλλες σκέτη απογοήτευση (τα πόδια σου πρήζονται από τα τακούνια, το σφιχτό κοστούμι και το άγχος και στο τέλος προσλαμβάνουν κάποια άλλη). Σε κάθε περίπτωση, θυμήσου να ζεις την κάθε στιγμή! Ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχουν οι επιλογές που κάνεις στον ερωτικό τομέα, αποφάσισε να τις ζήσεις και να τις κρατήσεις. Βγες έξω και γλέντησέ το. Μπορεί να χρειαστούν μία, δύο ή εκατό προσπάθειες, αλλά μην ξεχνάς πως ο άντρας τον ονείρων σου παραμονεύει στην επόμενη στροφή.

Από την Κατερίνα Πατούλια