5 ψυχολογικά τρικ για να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με τους άλλους

17.10.2023
5 ψυχολογικά τρικ για να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με τους άλλους
Προβλήματα στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους προκύπτουν καθημερινά. Καλούμαστε να τα διαχειριστούμε, όμως κατά βάθος θα θέλαμε να είχαμε ένα μαγικό ραβδί για να τα λύσουμε με τη μια... όχι; Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν υπάρχει όμως υπάρχουν μερικά ψυχολογικά κόλπα που μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τις σχέσεις σου, να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες με άλλους ανθρώπους και να βρεις ηρεμία.

Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις κάποια μυστικά που μπορείς να αρχίσεις να χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου για να κάνουν σίγουρα πιο εύκολη τη ζωή σου.

Χρησιμοποίησε μόνο μία λέξη για να καταλάβεις αν αρέσεις σε κάποιον

Δεν χρειάζεται να κάνεις μια άμεση ερώτηση για να μάθεις αν αρέσεις σε ένα άτομο με το οποίο συζητάς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να επιλέξεις μια συγκεκριμένη λέξη και κάθε φορά που το άτομο τη χρησιμοποιεί, μπορείς να δείχνεις ικανοποίηση και να χαμογελάς. Αν αρέσεις σε αυτό άτομο, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη όλο και πιο συχνά.

Όσα μπορείς να κάνεις σήμερα για να διατηρήσεις τον εγκέφαλό σου δυνατό

Πες σε κάποιον ένα μυστικό για να βελτιώσεις τη σχέση σας

Ένας καλός τρόπος για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιου είναι να μοιραστείς ένα μυστικό μαζί του. Φυσικά, δεν πρέπει να του πεις κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά αν ο στόχος σου είναι απλώς να χτίσεις μια καλή σχέση. Είναι σημαντικό να δείξεις σε αυτό το άτομο ότι το εμπιστεύεσαι και ότι πιστεύεις ότι είναι σημαντικό να γνωρίζει κάτι. Έτσι θα νιώσει ότι συνδέεται μαζί σου μέσα από κάτι σημαντικό.



Κάνε ένα λάθος για να γίνεις πιο ελκυστική

Προσπαθούμε πάντα να αποφεύγουμε να κάνουμε λάθη, κυρίως επειδή φοβόμαστε την κριτική. Ωστόσο, το να κάνουμε ένα μικρό λάθος μπορεί να μας κάνει πιο ελκυστικούς στα μάτια των άλλων. Ένα λάθος σε κάνει «απλή θνητή», αντί για ιδανικό άνθρωπο. Οι ιδανικοί άνθρωποι συνήθως προκαλούν αντιπάθεια.

Με αυτόν τον τρόπο και οι άλλοι άνθρωποι δεν θα φοβηθούν να κάνουν λάθος μπροστά σου, κάτι που θα τους κάνει πιο άνετους μαζί σου. Και αν μπορούν επίσης να σου επισημάνουν ότι έκανες λάθος, μπορεί να αισθανθούν καλύτερα ότι δεν θα προσβληθείς. Πρώτον, το έκανες μόνη σου και δεύτερον, κέρδισες την εμπιστοσύνη του ατόμου.

Αλλά μην το παρακάνεις με τα λάθη. Διαφορετικά, μπορεί να αρχίσουν να αμφιβάλλουν για το αν είσαι καλή σε αυτό που κάνεις.

5 φαινομενικά «αθώες» ερωτήσεις με τις οποίες μπορεί να φέρουμε κάποιον σε δύσκολη θέση

Κάνε κομπλιμέντα κάθε μέρα

Κάνε κομπλιμέντα και πες ωραία πράγματα στους ανθρώπους κάθε μέρα. Ακόμα κι αν έχεις άσχημη διάθεση. Ακόμα κι αν η μέρα ήταν πολύ άσχημη.

Στην αρχή, θα είναι δύσκολο και μετά θα το συνηθίσεις και δεν θα χρειαστεί να πείσεις τον εαυτό σου να πει ωραία λόγια. Και αυτό θα βοηθήσει τους άλλους ανθρώπους να σε συμπαθούν λίγο περισσότερο.

Τι δείχνει ο μήνας που γεννήθηκες για την προσωπικότητα και την υγεία σου, σύμφωνα με την επιστήμη

Αν υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα σε εσένα και τους άλλους ανθρώπους, θα τους αρέσεις περισσότερο

Είναι σημαντικό να εντοπίζεις ομοιότητες ή κοινά στοιχεία με κάποιον άνθρωπο που μόλις γνωρίζεις και σε ενδιαφέρει.

Απλά σκέψου το συναίσθημα όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό και συναντάς έναν Έλληνα. Ή πόσο ωραίο είναι να μαθαίνεις ότι ήσουν στο ίδιο σχολείο με κάποιον που μόλις γνώρισες. Έχουμε την τάση να αρέσουμε περισσότερο σε άτομα με τα οποία έχουμε κοινά στοιχεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 17.10.2023 - 10:06