Έχεις κακή διάθεση; Ιδού 5 απλοί και... ανέξοδοι τρόποι για να τη βελτιώσεις άμεσα

28.05.2022
Έχεις κακή διάθεση; Ιδού 5 απλοί και... ανέξοδοι τρόποι για να τη βελτιώσεις άμεσα
Συμβαίνει συχνά να έχουμε κακή διάθεση. Μπορεί να μη γνωρίζεις πάντα την πηγή της όμως δεν πειράζει να την αφήσεις στην άκρη προσωρινά και να εστιάσεις σε κάτι που σε κάνει να νιώθεις καλά. Ιδού 5 τρόποι που μπορεί να δώσουν μια μικρή ώθηση στη διάθεσή σου. Και το σημαντικότερο; Δεν χρειάζεται να πληρώσεις για κανέναν από αυτούς.

Κάνε μια βόλτα στο πάρκο

Μια σύντομη περιπλάνηση στο πλησιέστερο πάρκο ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο πρασίνου, μπορεί να κάνει πολλά για να εξουδετερώσει τη χαμηλή σου διάθεση. Το περπάτημα στη φύση, στην πραγματικότητα, ενισχύει την παραγωγή των «ορμονών της χαράς», των χημικών αγγελιοφόρων που βοηθούν στη ρύθμιση της διάθεσης.

Εάν είναι η μεσημεριανή κατάπτωση ή μια δύσκολη νύχτα που σε αφήνει λίγο μελαγχολική, ένα γρήγορο 10λεπτο περπάτημα μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό σου και να σε ενεργοποιήσει, απαλύνοντας τα συναισθήματα κόπωσης και νωθρότητας. Το περπάτημα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του επιπέδου των ορμονών του στρες στο σώμα σου και να προκαλέσει την απελευθέρωση ενδορφινών, ορμονών που μπορούν να ανακουφίσουν το άγχος, τον πόνο και την ενόχληση.

Το γέλιο κάνει καλό στην υγεία - Ιδού το πώς και το γιατί

Βρες αιτίες να γελάσεις

Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί δάσκαλοι και άλλοι δημόσιοι ομιλητές τείνουν να βλέπουν τα πράγματα με ένα αστείο ή πνευματώδη τρόπο. Το γέλιο σε μια ομάδα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της έντασης και να τους κάνει όλους να αισθάνονται λίγο πιο ενεργητικοί - και συχνά, λίγο πιο δεμένοι.

Το γέλιο λειτουργεί και σε ατομικό επίπεδο. Εάν νιώθεις λίγο άγχος ή νευρική για κάτι - ας πούμε, μια μεγάλη παρουσίαση στη δουλειά ή μια βαριά συζήτηση με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο - το χιούμορ θα μπορούσε να σε βοηθήσει να αποτινάξεις λίγη από την ένταση και να σου προσφέρει μια πιο χαλαρή διάθεση. Τι να κάνεις πολύ απλό; Δες αστεία βίντεο στο ΥouTube.

Δυνάμωσε τη μουσική

Φαντάσου αυτό: Καθαρίζεις το σπίτι σου, ταξινομείς τα χαρτιά ή κάνεις κάποια άλλη εργασία που δεν σου αρέσει ιδιαίτερα. Ο αγαπημένος σου ραδιοφωνικός σταθμός παίζει από πίσω.

Όταν το τραγούδι αλλάζει, τα αυτιά σου ενθουσιάζονται καθώς αναγνωρίζεις τις πρώτες νότες ενός από τα αγαπημένα σου τραγούδια. Η χαρούμενη, αισιόδοξη μελωδία σε γεμίζει με νέα ενέργεια. Χτυπάς το πόδι σου στο ρυθμό της μουσικής καθώς στρέφεις την προσοχή σου στην εργασία σου με νέο ενθουσιασμό, τραγουδώντας και εσύ μαζί.

Δοκίμασε να κάνεις μια τυχαία καλή πράξη

Ίσως αισθάνεσαι παγιδευμένη ή κολλημένη επειδή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να αλλάξεις την τρέχουσα αγχώδη κατάστασή σου προς το παρόν. Αντί να παγιδευτείς σε έναν φαύλο κύκλο ανησυχίας και άγχους, δοκίμασε να εστιάσεις την ενέργειά σου σε κάποιον άλλο.

Κάνοντας κάτι ωραίο για ένα άλλο άτομο θα μπορούσε να κάνει τη μέρα του λίγο καλύτερη και να του φέρει ένα χαμόγελο στα χείλη, βελτιώνοντας ενδεχομένως τη δικής σου διάθεσή με τη σειρά του. Το να γνωρίζεις απλώς ότι έχεις φτιάξει τη μέρα κάποιου άλλου, μπορεί να σου χαρίσει μια πιο θετική σκέψη.

4 σνακ που μπορείς να φας πριν τον ύπνο και τονώνουν τη διάθεση σου

Τηλεφώνησε σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο

Είτε μόλις περάσες μια μεγάλη και κουραστική μέρα είτε έχεις ένα αγχωτικό γεγονός που πλησιάζει, ένα γρήγορο μήνυμα αγάπης και υποστήριξης μπορεί να βοηθήσει πολύ στο ανέβασμα της διάθεσης σου.

Ακόμη και μια συνομιλία 5 λεπτών με τον σύντροφο σου, την φίλη σου ή τον αγαπημένο σου αδερφό μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση σου και να σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς τη ζοφερή διάθεση, τη νευρικότητα, την ανησυχία και άλλες συναισθηματικές εντάσεις.

Καλό Σαββατοκύριακο!