Γιατί οι γυναίκες μετά από τα 50 γίνονται όλο και πιο ευτυχισμένες

23.07.2021
Γιατί οι γυναίκες μετά από τα 50 γίνονται όλο και πιο ευτυχισμένες
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η ηλικία φέρνει περισσότερη σοφία και όπως δείχνουν οι μελέτες, φέρνει επίσης περισσότερη ευτυχία. Για να καταλάβεις γιατί συμβαίνει αυτό, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις γιατί υπάρχει ελπίδα να ζήσεις την ευτυχία σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι ότι ο αριθμός των γάμων μετά τα 50, αυξάνεται. Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργο, είναι, στην πραγματικότητα, ένα καλό σημάδι ότι οι γυναίκες έχουν μια θετική προοπτική για την αλλαγή της ζωής τους με έναν ευτυχισμένο και υγιή τρόπο, καθώς μεγαλώνουν.

Υπάρχουν πολλά σημάδια που δείχνουν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσεις κρίση μέσης ηλικίας. Το να υπάρχει ασάφεια όσον αφορά στην κατεύθυνση της ζωής σου, να είσαι δυσαρεστημένη με τη ζωή γενικότερα ή να κατακλύζεσαι από δουλειές-αγγαρείες που σε ενοχλούν, είναι μερικά από αυτά. Αν και ορισμένοι μπορεί να το ονομάσουν «κρίση», στην πραγματικότητα, είναι απλώς μια μετάβαση.

Συμβουλές ευτυχίας για γυναίκες 50+ -Και όχι μόνο δηλαδή!

Αυτό το συμβάν της ζωής συμβαίνει συνήθως περίπου στην ηλικία των 37 ετών και άνω και κάνει και τα δύο φύλα να αισθάνονται περίεργα. Ενώ οι άνδρες τείνουν να κρίνουν τον εαυτό τους με βάση την έλλειψη επιτευγμάτων στην εργασία, οι γυναίκες συνήθως αρχίζουν να αξιολογούν και να αμφισβητούν την απόδοσή τους εκτός από τη δουλειά τους και ως σύζυγοι και μητέρες.

Περιέργως, φαίνεται ότι η ευτυχία ακολουθεί μια καμπύλη σχήματος U σε όλη τη ζωή ενός ατόμου. Συνήθως, ξεκινάμε ως χαρούμενοι νεαροί ενήλικες και αντιμετωπίζουμε την επικείμενη κρίση της μέσης ηλικίας για περίπου 2 δεκαετίες. Και μετά, τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται όταν φτάνουμε στα 50 μας.

Σε αυτήν την ηλικία, οι άνθρωποι είναι απαλλαγμένοι από το βάρος και την ανησυχία να έχουν μια δική τους οικογένεια, επιτυγχάνουν υψηλότερες επιδόσεις στην καριέρα τους και θυσιάζουν τις απολαύσεις για μια άνετη ζωή. Γι 'αυτό οι γυναίκες γίνονται πιο ευτυχισμένες στα 50 τους. Συνήθως, μετά την ηλικία των 20 ετών, οι προσδοκίες μπορεί να αποτύχουν να γίνουν πραγματικότητα, με αποτέλεσμα μια κρίση στο μέσο της ζωής.

5 tips για ντύσιμο με στυλ για τις γυναίκες πάνω από 50

Σύμφωνα με μελέτες, καθώς το άγχος μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και οι απογοητεύσεις μένουν πίσω, αυτές οι γυναίκες (όταν φτάνουν τα 50 τους) ανακαλύπτουν ξανά την ηρεμία, καθώς η ευτυχία ακμάζει μαζί με νέες εμπειρίες και αυτοεκτίμηση. Απλώς παρατήρησε πώς η ωριμότητα με την πάροδο του χρόνου, είναι τόσο σημαντική για τις γυναίκες προκειμένου να γίνουν πιο χαρούμενες και θαρραλέες.

Με την τρέχουσα υπερσύγχρονη ιατρική, τα καλλυντικά, τα λιγότερα ταμπού όσον αφορά την εύρεση ενός έρωτα και μια παγιωμένη κατάσταση στο περιβάλλον εργασίας, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες (και οι άνδρες) θα ζήσουν πιο υγιή και το πιο σημαντικό, μια μακρόχρονη και ευτυχισμένη ζωή. Μεταξύ των δυνατοτήτων που βρίσκει μια γυναίκα μετά τα 50 της, διάβασε μερικές:

Περισσότερη ελευθερία: Καθώς τα παιδιά αρχίζουν σιγά σιγά να φεύγουν από το σπίτι, οι γυναίκες έχουν περισσότερο χρόνο να επικεντρωθούν στον εαυτό τους και να διασκεδάσουν.

Φροντίδα των αγαπημένων προσώπων: Για εκείνες τις γυναίκες που τους αρέσει η παράδοση, το να είναι υποστηρικτικές, όπως με το ρόλο της γιαγιάς, μπορεί επίσης να σημαίνει για αυτές μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή.

Αποδοχή του χρόνου: Όπως το να αποδέχονται ότι δεν είναι κακό το σώμα τους να μεταμορφώνεται και να προσαρμόζονται στα θετικά ενός πιο ώριμου και έξυπνου μυαλού.

Ανάληψη νέων ρίσκων: Όπως στην εύρεση του πάθους σε νέες επιχειρήσεις ως επιχειρηματίες ή εγκαταλείποντας έναν αποτυχημένο γάμο και βρίσκοντας άλλο αγαπημένο πρόσωπο, ακόμη και ταξιδεύοντας.

Οι 50αρες αποτελούν μια εντελώς νέα γενιά συμβιβασμένων και έξυπνων γυναικών ακόμα και δυναμικών επαγγελματιών που έχουν αυτογνωσία. Ρίξε μια ματιά στο πώς διασημότητες όπως οι Jennifer Lopez, Julia Roberts και Jennifer Aniston χειρίζονται τη ζωή και τη σταδιοδρομία τους. Δεν είναι τυχαίο ότι τα χρυσά χρόνια ονομάζονται «χρυσά»!

Τελευταία τροποποίηση στις 20.03.2024 - 07:36