10 αποτελεσματικοί τρόποι για να κοιμηθείς καλά σε ένα ζεστό βράδυ

15.07.2021
10 αποτελεσματικοί τρόποι για να κοιμηθείς καλά σε ένα ζεστό βράδυ
Διανύουμε ένα καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες και μια από τις επιπτώσεις του ζεστού καιρού είναι και η δυσκολία στον βραδινό ύπνο. Ο ύπνος σε υψηλές θερμοκρασίες καθιστά πιο πιθανό να ξυπνήσουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιθανότητές για ξεκούραστο βραδινό ύπνο είναι μειωμένες.

Αυτό όχι μόνο επηρεάζει τα ενεργειακά μας επίπεδα, αλλά επηρεάζει και τη διάθεσή μας και συχνά μας οδηγεί να επιλέξουμε περισσότερα ζαχαρούχα τρόφιμα και αλκοόλ - τα οποία μπορούν να συνδυαστούν και να μας κάνουν να νιώθουμε νωθρές και πεσμένες.

«Ένας καλός ύπνος είναι σημαντικός για την επεξεργασία πληροφοριών καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και για την επιδιόρθωση και την εξισορρόπηση του σώματος σωματικά και διανοητικά», εξηγεί στο Prima η Δρ. Nerina Ramlakhan, ειδικός ύπνου στο Silentnight.

«Ιδανικά, για να κοιμόμαστε καλά, πρέπει να υπάρχει μια τμηματική διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του σώματός μας και του εγκεφάλου μας, δηλαδή ένα ζεστό σώμα και ένα δροσερό κεφάλι».

Έτσι, εάν δεν θέλεις να καταφύγεις στη λύση του ανεμιστήρα ή του κλιματιστικού, η Δρ. Nerina προτείνει τρόπους για να διατηρηθείς δροσερή τη νύχτα σε αυτόν τον ζεστό και υγρό καιρό.

5 καλοκαιρινά χτενίσματα που αντέχουν για ώρες τη ζέστη

10 τρόποι για να κοιμηθείς καλά στη ζέστη

  • Βάλε τη μαξιλαροθήκη σου στην κατάψυξη πριν πας για ύπνο
  • Κοιμήσου με δροσερές βρεγμένες κάλτσες ή ακόμα και με ένα υγρό μπλουζάκι
  • Πλύνε τα πόδια σου με κρύο νερό πριν πέσεις στο κρεβάτι και ξέπλυνε τους καρπούς με κρύο νερό
  • Εάν ξυπνήσεις το βράδυ, τρίψε το μέτωπό σου με ένα stick μενθόλης για να κρυώσει
  • Τοποθέτησε μια υγρή πετσέτα προσώπου στο ψυγείο για περίπου μία ώρα ή πριν πας για ύπνο και άπλωσε την στο μέτωπό σου καθώς σε παίρνει ο ύπνος
  • Τοποθέτησε σε ένα δίσκο πάγο και βάλτον μπροστά από έναν ανεμιστήρα. Καθώς ο πάγος λιώνει, αυτό θα βοηθήσει να κρυώσει το δωμάτιο
  • Κράτησε ένα ψεκαστήρι δίπλα στο κρεβάτι σου. Εάν η ζέστη γίνεται αφόρητη, ψέκασε απαλά το σώμα σου με νερό για να κρυώσει
  • Κράτησε τις κουρτίνες και τις περσίδες κλειστές. Αυτό θα αποτρέψει την υπερθέρμανση του υπνοδωματίου σου
  • Μείνε ενυδατωμένη καθώς είναι σημαντικό να θυμάσαι να πίνεις πολύ νερό καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας
  • Μην αγχώνεσαι. Εάν προσπαθείς να κοιμηθείς, είναι σημαντικό να σκεφτείς θετικά την επόμενη μέρα αντί να ανησυχείς για την έλλειψη ύπνου.