Πώς να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά την αναβλητικότητα

28.10.2020
Πώς να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά την αναβλητικότητα
Από την οργάνωση στην ολοκλήρωση σε πέντε απλά βήματα

Η αναβλητικότητα δεν είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει μικρή μερίδα του κόσμου, αλλά αποτελεί σύγχρονη μάστιγμα, με πάρα πολλά άτομα να δυσκολεύονται να βάλουν σε τάξη τις υποχρεώσεις τους και να ολοκληρώθουν κάθε είδους project.

Δες και αυτό: Τα μυστικά των Σουηδών για μακρύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή

Δες παρακάτω τους τρόπους να βάλεις τέλος στην αναβλητικότητα:

Φτιάξε μια λίστα με όσα έχεις να κάνεις

Ακόμη κι αν ξέρεις ποιες είναι οι υποχρεώσεις σου, είναι ευκολότερο να τις βάλεις σε τάξη όταν τις καταγράφεις. Φτιάξε μια λίστα με όσα έχεις να κάνεις και να χτίσει ένα χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με τις αυτές και τι είναι σημαντικότερο.

Ξεκίνα με το δυσκολότερο

Σου φαίνεται παράξενο; Κι όμως, αν ολοκληρώσεις τη δυσκολότερη υποχρέωση σου πρώτα, θα νιώσεις αμέσως περήφανη, παραγωγική και πως έχεις πολύ λιγότερα πράγματα να κάνεις.

Μοιράσου το με ένα άλλο άτομο

Αν πεις ποιες είναι οι υποχρεώσεις σου και οι προθεσμίες τους με ένα φιλικό σου πρόσωπο, θα σου δημιουργήσει μεγαλύτερο συναίσθημα της υπευθυνότητας και θα είναι πιο πιθανό να τις ολοκληρώσεις.

Αυτό το είδες; Τα μυστικά για ενέργεια από το πρωί μέχρι το βράδυ

Βρες το που και πώς συγκεντρώνεσαι περισσότερο

Μπορεί το γραφείο στο σπίτι σου να μην σε εξυπηρετεί - βρες ποιο είναι το σημείο που σου κάνει τη συγκέντρωση ευκολότερη, είτε είναι ένα ήσυχο καφέ είτε μια βιβλιοθήκη.

Δημιούργησε μικρές προθεσμίες

Ασχέτως από την τελική σημαντικότερη προθεσμία, δημιούργησε τα δικά σου, μικρά deadlines για την ποσότητα δουλειάς που θα ολοκληρώνεις καθημερινά.