Πώς να συμπεριφέρεσαι καλύτερα στον εαυτό σου

28.08.2020
Πώς να συμπεριφέρεσαι καλύτερα στον εαυτό σου
6 βήματα για περισσότερη αγάπη και σεβασμό

Το να συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας με τον καλύτερο δυαντό τρόπο είναι αυτό είναι που θα μας δώσει ικανοποίηση και αποδοχή του εαυτού μας, θα μας χαρίσει μεγαλύτερη ευτυχία και ακλόνητη αυτοπεποίθηση.

Δες και αυτό: Oι 3 συνήθειες θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου

Δες παρακάτω ποια είναι τα βήματα για να συμπεριφέρεσαι καλύτερα στον εαυτό σου:

Επένδυσε σε εσένα
Καθημερινά, αφιέρωσε τουλάχιστον μισή ώρα στον εαυτό σου: Διάβασε ένα βιβλίο, άκου μουσική, ή κάνε οτιδήποτε άλλο σε χαλαρώνει και σε ευχαριστεί. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήσεις μια σχέση με τον εαυτό σου, ανακαλύπτεις τις ανάγκες του και τις ικανοποιείς.

Εντόπισε την τοξικότητα στη ζωή σου
Μια τοξική σχέση, είτε ερωτική είτε φιλική, μας κάνει να βάζουμε τον εαυτό μας σε δεύτερη μοίρα. Εντόπισε τα τοξικά άτομα στη ζωή σου και σταμάτα να φροντίζεις τις ανάγκες τους.

Πρόσεξε τα συναισθήματά σου
Με μια καθημερινότητα γεμάτη άγχος και προβλήματα, είναι πολύ πιθανό να έχεις αγνοήσει τα συναισθήματα. Τώρα όμως είναι η ώρα να ακούσεις το μαυλό σου και το σώμα σου και να συνηδειτοποιήσεις τι νιώθεις για όσα συμβαίνουν στη ζωή σου.

Αυτό το είδες; Μήπως έχεις και εσύ το σύνδρομο του απατεώνα;

Απόφυγε τη θυματοποίηση
Ακόμα κι αν νιώθεις ότι όλα πάνε στραβά, απόφυγε να γίνεις θύμα και να κατηγορείς τους άλλους για τα προβλήματα σου. Αντιθέτως, προσπάθησε να βρεις την καλύτερη δυνατή λύση για να τα λύσεις.

Γίνε η καλύτερη φίλη του εαυτού σου
Όταν βρεθείς σε μια σημαντική κατάσταση, απόφυγε να γίνεις ο αυστηρότερος κριτής του εαυτού σου. Προσπάθησε να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου και να μιλήσεις στον εαυτό σου όπως θα έκανε μια φίλη σου σε σένα.

Βάλε όρια
Θέσε τα όρια σου και αντιμετώπισε την κάθε κατάσταση διαφορετικά. Μην αφήνεις τα προβήματα που αφορούν τη δουλειά σου να σε επηρεάζουν ακόμη κι όταν περνάς το κατώφλι του σπιτιού σου.