10 ψυχολογικά τρικ για να κάνεις ένα άτομο να αντιδράσει όπως θέλεις

26.08.2020
10 ψυχολογικά τρικ για να κάνεις ένα άτομο να αντιδράσει όπως θέλεις
Μπορείς να πάρεις αυτό που θέλεις χωρίς πολλή προσπάθεια. Αλήθεια, μπορείς. Απλά πρέπει να γνωρίζεις μερικά ψυχολογικά κόλπα για το πώς να το κάνεις. Μπορείς εύκολα να μάθεις κρυμμένα μυστικά και να κάνεις ένα άτομο να αντιδρά όπως εσύ θέλεις. Και το πιο σημαντικό, αυτά τα κόλπα λειτουργούν πραγματικά και έχουν επιβεβαιωθεί από προσωπικές εμπειρίες ανθρώπων που τα μοιράστηκαν.

Εμείς έχουμε ήδη προσπαθήσει να εφαρμόσουμε μερικά από αυτά τα κόλπα στη ζωή μας. Και σου προσφέρουμε την ευκαιρία να μπεις και εσύ στην ομάδα μας «πάρε αυτό που θέλεις».

1. Εάν κάποιος δεν σταματά να μιλάει ή δεν σε αφήνει να βγάλεις λέξη, ρίξε κάτι κάτω (π.χ .τα κλειδιά σου, ένα στυλό). Σκύψε για να τα σηκώσεις και άρχισε να μιλάς. Είναι ένας τρόπος διακοπής χωρίς να το συνειδητοποιήσει το άλλο άτομο.

2. Όταν μελετάς ή μαθαίνεις κάτι νέο, πες το σε μια φίλη. Άφησέ την να κάνει ερωτήσεις. Εάν είσαι σε θέση να τη διδάξεις κάτι καλά, αυτό σημαίνει ότι το κατάλαβες.

3. Τριγωνικές κινήσεις των ματιών. Αν θέλεις κάποιον να συνεχίσει να μιλά, κοίταξε το ένα από τα μάτια του, μετά το άλλο και μετά το στόμα. Μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις με την ίδια σειρά και δεν θα το παρατηρήσει, θα φαίνεται φυσικό και σαν να τον προσέχεις. Από την άλλη πλευρά, αν θέλεις να σταματήσει κάνε το αντίθετο τρίγωνο: μάτι-μάτι-μέτωπο. Δεν θα μπορεί να κάνει κάτι, αλλά θα νιώσει λίγο άβολα και δεν θα συνεχίσει να μιλά για πολύ.

4. Ξεκινάς ένα τηλεφώνημα με το «Σε πέτυχα σε άσχημη στιγμή;». Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν τις συνομιλίες με το «Καλησπέρα. Έχεις ένα λεπτό χρόνο να μιλήσεις;», κάτι που κάνει τους ανθρώπους αμυντικούς. Κάνοντας τους ανθρώπους να πουν «Όχι» είναι ένας βασικός παράγοντας που τους επιτρέπει να ανοιχτούν λέγοντας, «Όχι, φυσικά και όχι, δεν κάνω κάτι ούτως ή άλλως».

5. Εάν θέλεις να αποφύγεις μια κόντρα, κάτσε δίπλα στο άτομο που πιστεύεις ότι μπορεί να είναι επιθετικό. Είναι πιο δύσκολο να είσαι επιθετικός απέναντι σε κάποιον που κάθεται δίπλα σου, παρά σε κάποιον που κάθεται απέναντί ​​σου.

6. Όταν σου λείπει κάποιος και δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να γράψεις μήνυμα ή να τον πάρεις τηλέφωνο, στείλε του ένα μήνυμα με το κείμενο: «Γεια! Ίσως να μην το πιστεύεις αλλά σε είδα στον ύπνο μου χθες βράδυ. Σου στέλνω για να μάθω τι κάνεις». Όλοι θα θέλουν να σου μιλήσουν όταν μάθουν κάτι τέτοιο γιατί οι άνθρωποι θέλουν να είναι στα όνειρα κάποιου άλλου.

7. Για να κάνεις κάποιον να συνεχίσει να μιλάει, επανάλαβε τις τελευταίες λέξεις που είπε όταν σταματάει να μιλάει.

8. Μπορείς να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου να κάνει οποιαδήποτε εργασία αφήνοντας ένα τυχαίο αντικείμενο στη μέση του πατώματος όταν βγεις από ένα δωμάτιο. Όταν επιστρέψεις, θα δεις το αντικείμενο και θα θυμηθείς γιατί το άφησες εκεί. Λειτουργεί κάθε φορά.

9. Αν θέλεις κάποιος να συμφωνήσει με αυτά που λες, κούνα το κεφάλι σου ενώ μιλάς. Θα κουνήσει και εκείνος το κεφάλι ασυνείδητα, κάτι που ξεγελά τον εγκέφαλό του να πιστέψει ότι αυτό που λέγεται είναι γεγονός.

10. Όταν κάποιος σου κάνει μια ερώτηση που δεν θέλεις να απαντήσεις, πάντα να λες, «Γιατί ρωτάς»; Είναι ένα είδος διαφυγής.