"Καυτά" όνειρα: Τι σημαίνουν όταν είσαι σε σχέση ή όταν είσαι single

05.09.2020
"Καυτά" όνειρα: Τι σημαίνουν όταν είσαι σε σχέση ή όταν είσαι single
Είσαι στο κρεβάτι με τον πιο καυτό παρτενέρ που είχες ποτέ. Αυτόν που σου δίνει ακριβώς αυτό που σου αρέσει και με τον τρόπο που σου αρέσει. Αλλά όταν η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει, συνειδητοποιείς ότι ο επικός εραστής σου δεν έχει πρόσωπο. Μα τι γίνεται; Η απάντηση είναι απλή. Έχεις ένα σεξουαλικό όνειρο. Μερικές φορές είναι καταπληκτικά, μερικές φορές είναι εξαιρετικά περίεργα και, με κάθε τρόπο, μπορεί να σε αφήσουν να αναρωτιέσαι τι σημαίνουν πραγματικά τα σεξουαλικά όνειρα.

Σεξουαλικά όνειρα με τον σύντροφό σου

Εάν είσαι σε μια σχέση και βλέπεις σεξουαλικά όνειρα με τον σύντροφό σου, αυτό είναι πιθανώς το πιο κυριολεκτικό από όλα τα σενάρια, εξηγεί ο ψυχολόγος John Mayer στο Elite Daily. «Το να ονειρεύεσαι τον σύντροφό σου δείχνει ότι εξακολουθείς να προσελκύεσαι σεξουαλικά από αυτόν», εξηγεί. Ωστόσο, η Karen Frazier, συγγραφέας του The Dream Interpretation Handbook, προσθέτει ότι μπορεί επίσης να είναι οι υποσυνείδητες ανάγκες σου που δεν ικανοποιούνται κατά τη ζωή σου ενώ είσαι ξύπνια. «Το μυαλό σου αναπαράγει την ημέρα σου ή σου λέει ότι επιθυμείς περισσότερη οικειότητα ή σεξουαλική δραστηριότητα με τον σύντροφό σου», λέει. «Μπορεί επίσης να υποδηλώνει ότι επιθυμείς να γνωρίσεις καλύτερα άλλες πτυχές του εαυτού σου ή ότι επιθυμείς πιο στοργικές και οικείες σχέσεις στη ζωή σου».

Δες και αυτό: 10 ανεπαίσθητα σημάδια που μπορεί να δείχνουν ότι ο σύντροφος σου σε απατά

Σεξουαλικά όνειρα με κάποιον άλλο εκτός του συντρόφου σου

Εάν είσαι σε μια σχέση, αλλά τα σεξουαλικά σου όνειρα περιλαμβάνουν κάποιον άλλο εκτός του συντρόφου σου, η Δρ Frazier λέει ότι αυτό μπορεί να υποδηλώνει ορισμένα ζητήματα στη σχέση σου ή τη σεξουαλική σου ζωή. «Το να ονειρεύεσαι ένα άλλο άτομο συχνά, δείχνει ότι ελκύεσαι λιγότερο σεξουαλικά από τον σύντροφό σου ή ότι η σεξουαλική σου δραστηριότητα με τον σύντροφό σου δεν έχει ενθουσιασμό, ποικιλομορφία και ποικιλία», εξηγεί.

«Εάν ονειρεύεσαι να κάνεις σεξ με κάποιον που δεν είναι ο σύντροφός σου, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σε προσελκύει σεξουαλικά, αν και θα μπορούσε», προσθέτει η Frazier. Ωστόσο, ίσως το υποσυνείδητό σου να στέλνει ένα μήνυμα για κάποια δυσαρέσκεια στη σχέση. «Θα μπορούσε επίσης να δείχνει ότι αισθάνεσαι ευάλωτη σε μια κατάσταση ή σχέση», εξηγεί.

Αλλά μην πανικοβληθείς ακόμα, γιατί αυτό δεν συμβαίνει πάντα, λέει η Frazier. «Τα ερωτικά όνειρα είναι μηνύματα από το υποσυνείδητό σου. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ένοχοι εάν ονειρεύονται ότι κάνουν σεξ με κάποιον άλλο εκτός από τον σύντροφό τους, αλλά είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι τα όνειρά σου δεν είναι απαραίτητα κυριολεκτικά», εξηγεί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν το άτομο που ονειρεύεσαι είναι ο πρώην σου. «Μπορεί να είναι μια συμβολική ένδειξη ότι υπάρχουν μέρη του εαυτού σου που έχουν κρυφτεί και πρέπει να ενσωματωθούν στην προσωπικότητά σου».

Διάβασε και αυτό: Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους και κάποιοι άλλοι όχι;

Σεξουαλικά όνειρα όταν είσαι single

Ενώ τα ερωτικά όνειρα όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση μπορεί συχνά να σου παρέχουν ενδείξεις για το πώς αισθάνεσαι για τον σύντροφο σου, όταν τα βλέπεις και είσαι single προσφέρουν μια εικόνα των αναγκών σου, λένε οι ειδικοί. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι σεξουαλικές σου ανάγκες δεν ικανοποιούνται, λέει ο Δρ Mayer. «Ένα όνειρο για έναν τυχαίο σύντροφο δείχνει συχνά την ανάγκη για πιο ωμό σεξ χωρίς αγάπη, προσκόλληση, ρομαντισμό ή συναίσθημα», εξηγεί.

Αυτά τα όνειρα θα μπορούσαν να έχουν ένα πιο μη κυριολεκτικό νόημα για το πού βρίσκεσαι στη ζωή σου αυτήν τη στιγμή, λέει η Frazier. «Το σεξ με έναν ξένο σε ένα όνειρο μπορεί να υποδηλώνει την επιθυμία να ξεκινήσει μια νέα, άγνωστη διαδρομή ή αβεβαιότητα σχετικά με έναν νέο δρόμο στη ζωή σου», εξηγεί. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο και συμμετέχοντας σε αυτό-προβληματισμό, μπορείς συχνά να πεις ποιο από αυτά τα σενάρια ισχύει περισσότερο για εσένα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι ή να ανησυχείς αν βλέπεις ερωτικά όνειρα, λέει ο Δρ Mayer. «Συνήθως είναι μια πολύ θετική εμπειρία και μπορεί να τονίσει τον υπέροχο, βαθύ και ξεκούραστο ύπνο». Λοιπόν, κοιμήσου και απόλαυσε το.