Ο πρώτος μίνι καύσωνας έρχεται - 5 κόλπα για να τον ξεγελάσεις

14.05.2020
Ο πρώτος μίνι καύσωνας έρχεται - 5 κόλπα για να τον ξεγελάσεις
Εν μέσω πανδημίας το πρώτο μεγάλο κύμα ζέστης το Σαββατοκύριακο. Ευκαιρία να πλύνεις τα χαλιά, μπορεί να σκεφτείς. Σε κάθε περίπτωση, ο καύσωνας είναι καύσωνας. Και τώρα που η χρήση κλιματιστικών είναι αμφίβολη, χρειάζονται άλλοι τρόποι για να δροσιστείς. Εναλλακτικοί! Εμείς θα σου δώσουμε μερικούς αλλά θα υπογραμμίσουμε και το εξής: Σε περίπτωση που αποφασίσεις να πας στην παραλία -δόθηκε εξάλλου το ΟΚ και για τις οργανωμένες αυτό το Σαββατοκύριακο- να έχεις τον νου σου. Υπάρχουν οδηγίες. Ας τις ακολουθήσεις. Όσο για τα περί δροσιάς που λέγαμε; Ιδού:

Υπάρχουν λύσεις για να δροσιστείς χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία... Αφού σου έχουμε ήδη δώσει διατροφικές συμβουλές για να επιβιώσεις αυτές τις ζεστές μέρες, ιδού και μερικές ακόμη "πονηριές" που θα σε βοηθήσουν.

1. Δρόσισε τα επίμαχα σημεία
Μη γελάς! Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Ρίξε λίγο νερό στα σημεία όπου "χτυπάει ο σφυγμός", π.χ. στον καρπό, στον αστράγαλο, στο πίσω μέρος του γόνατου ή στον αυχένα σου και θα δεις άμεση ανακούφιση. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια βρεγμένη πετσέτα ή βάζοντας 2-3 παγάκια σε ένα σακουλάκι.

2. Πιες πολύ νερό
Πρέπει να ενυδατώνεσαι αυτές τις ζεστές μέρες. Πολύ νερό -σκέτο ή με λεμόνι- και πολλά υγρά γενικότερα. Και για να σε προλάβουμε, όχι, αναψυκτικά, καφές και αλκοόλ δεν πιάνονται στο "πολύ".

Διάβασε επίσης: 6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις αποτρίχωση με κερί στο μπικίνι

3. Κάνε το ντους σου χλιαρό
Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο όμως ισχύει. Το κρύο ντους μπορεί να σε ανακουφίσει εκείνη τη στιγμή, όμως αμέσως μετά θα νιώσεις μεγαλύτερη τη ζέστη. Προτίμησε να το "σπάσεις" λίγο το νερό και θα μας θυμηθείς.

4. Μη φοράς ζεστά ή συνθετικά ρούχα
Όσο ανεβαίνει το θερμόμετρο, τόσο θα πρέπει να λιγοστεύουν και τα ρούχα που φοράς. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσεις, επίσης, στην ποιότητα και το χρώμα αυτών που επιλέγεις. Βαμβακερά κατά προτίμηση και ανοιχτά χρώματα είνα η ιδανική επιλογή. Και, φυσικά, όχι κολλητά. Διάλεξε κάτι πιο ανάλαφρο. Κάτι ρηχτό για τις μέρες αυτές.

Διάβασε και αυτό: 17 τροφές με λιγότερες από 40 θερμίδες για γρήγορη απώλεια βάρους!

5. "Όχι" στις περιττές μετακινήσεις
Σοβαρά τώρα. Η οδηγία δεν αφορά μόνο σε ηλικιωμένα άτομα, όπως νομίζεις. Σκέψου το λίγο. Τις ημέρες του καύσωνα φρόντισε να κυκλοφορείς έξω μόνο αν δεν μπορείς να το αποφύγεις. Και όταν το κάνεις να μην ξεχνάς τρία βασικά πράγματα: Νερό, αντιηλιακή και καπέλο!