Θέλεις να κοιμάσαι καλύτερα: Κάνε αυτά τα δύο απλά πράγματα και θα δεις διαφορά άμεσα

19.03.2019
Θέλεις να κοιμάσαι καλύτερα: Κάνε αυτά τα δύο απλά πράγματα και θα δεις διαφορά άμεσα
Βασικές λεπτομέρειες, που όμως, μπορεί να μην έχεις σκεφτεί ποτέ.

Μέγα ζήτημα ο ύπνος. Και δη, ο καλός ύπνος. Σου έχουμε μάθει το στρατιωτικό τρυκ για να κοιμηθείς σε 3 λεπτά αν σε βασανίζουν αϋπνίες, όμως, σήμερα θα σου μιλήσουμε για δύο βασικά πράγματα που θα σου εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα στον ύπνο σου.

Πρόκειται για δύο πολύ απλά πράγματα που αν φροντίσεις θα δεις μεγάλη διαφορά το πρωί που ξυπνάς.

1. Μια καθαρή και... ξεκούραστη κρεβατοκάρα είναι το πρώτο

  • Αρχικά φρόντισε να ξεφορτωθείς τα περιττά που σίγουρα βρίσκονται στην κρεβατοκάμαρά σου. Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι όμως όταν το μάτι κουράζεται από ένα σωρό “άκυρα” που μπορεί να βλέπει γύρω του, δεν μπορεί να ηρεμήσει πλήρως κατά τη διάρκεια της νύχτας, άρα δεν ξεκουράζεσαι κι εσύ.
  • Διάφορα ρούχα που ξεχνιούνται κρεμασμένα σε γαντζάκια, πεταμένα τηλεκοντρόλ, βαζάκια και σωληνάρια, κοσμήματα, κουτιά και κουτάκια σε διάφορα χρώματα και σχέδια, πεταμένες κάλτσες και παντόφλες...
  • Ο κατάλογος είναι μακρύς και μόνο χειρότερη κάνει την κατάσταση. Πέτα τα περιττά, ή έστω, τακτοποίησέ τα καλύτερα και άσε τον χώρο να... αναπνεύσει. Θα το κάνεις κι εσύ!

2. Να αλλάζεις σεντόνια συχνά

  • Ναι, δεν είναι αστείο. Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από το Εθνικό Ίδυρμα Ύπνου στη Βρετανία προέκυψε ότι 7 στους 10 ανθρώπους συμφωνούν ότι κοιμούνται πιο καλά σε σεντόνια που έχουν ακόμη το άρωμα και την αίσθηση της φρεσκάδας της καθαριότητας.
  • Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, το περιβάλλον δεν επηρεάζει μόνο το πόσο γρήγορα κοιμάται κανείς, αλλά και το πόσο ήρεμα κοιμάται.

Ρίξε μια ματιά στο δωμάτιό σου λοιπόν και πράξε αναλόγως.