Mοναχικό road tripping: Το ταξίδι της πραγματικής ενηλικίωσης

05.11.2018
Mοναχικό road tripping: Το ταξίδι της πραγματικής ενηλικίωσης
Ένα οδικό ταξίδι είναι πάντα μια καλή ιδέα. Πραγματικά τώρα, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εξερευνήσεις ένα νέο μέρος. Οι εκδρομές με το αυτοκίνητο σου επιτρέπουν να ικανοποιήσεις την εσωτερική σου νοσταλγία, να είσαι εντελώς αυθόρμητη και να απολαύσεις την περιέργειά σου για τον κόσμο. Το καλύτερο μέρος του ταξιδιού είναι ότι μπορείς να κάνεις ό, τι θέλεις με το δικό σου πρόγραμμα, ειδικά αν πας σόλο. Θα μπορούσες να οδηγείς για μια ημέρα, ή για μήνες στο τέλος. Μπορείς να επισκεφτείς έναν προορισμό ή να σταματήσεις σε πολλές στάσεις. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να ξεκινήσεις ένα αξέχαστο οδικό ταξίδι, αλλά θα σας πούμε από πρώτο χέρι ότι το ταξίδι από μόνο του θα σε κάνει να αισθανθείς σαν πραγματική ενήλικη.

Ταξιδεύοντας με φίλους είναι πραγματικά απίθανα, αλλά σε ένα ταξίδι σόλο υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία γιατί μπορείς να λειτουργείς μόνη σου χωρίς να πρέπει να συντονιστείς στα ωράρια των υπολοίπων. Αντ 'αυτού, μπορείς απλά να ξυπνήσεις, να πακετάρεις τα πράγματα σου, να μπεις στο αυτοκίνητο και να βάλεις μπροστά για να εξερευνήσεις νέα μέρη.

Νομίζουμε ότι τέτοια ταξίδια πραγματικά μας βοηθούν να μεγαλώσουμε και είναι κάτι που όλοι πρέπει να προσπαθήσουν τουλάχιστον μία φορά. Ιδού αναλυτικά γιατί:

Διάβασε επίσης: Οι 5 καλύτεροι προορισμοί για το ταξίδι του μέλιτος

Δεν υπάρχουν όρια

Όταν πρόκειται για ένα road tripping, δεν υπάρχουν πραγματικά όρια. Μπορείς να αγκαλιάσεις την αληθινή ελευθερία να βρεθείς στον ανοιχτό δρόμο με αμέτρητες δυνατότητες μπροστά σου. Ποιος θα είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσεις στη συνέχεια;

Σε αντίθεση με το σχολείο ή τη δουλειά, δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα ή άλλο άτομο που να σε καθοδηγεί. Πρέπει να το αποφασίσεις μόνη σου και θα νιώσεις τόσο γεμάτη - όπως ένας πραγματικός ταξιδιώτης - μόλις το κάνεις. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να γνωρίζεις ότι μπορείς να ελέγξεις πού θέλεις να πας και τι θες να κάνεις.

Αυτό το διάβασες; Αγχωμένη ξανά; Tips για να χαλαρώσεις ακόμα κι όταν είσαι super busy!

Γίνεσαι πιο προσεκτική

Μια χρήσιμη συμβουλή πριν βγεις στο δρόμο: Είναι καλύτερο να βεβαιωθείς ότι το αυτοκίνητό σου είναι πλήρως προετοιμασμένο και εξοπλισμένο με τα απαραίτητα για το ταξίδι γιατί μπορεί να συναντήσεις μερικά απροσδόκητα εμπόδια. Μπορεί να μείνεις από λάστιχο, να χαλάσουν τα φώτα σου ή να σου τελειώσει η βενζίνη.

Αν και αυτές οι καταστάσεις είναι ατυχείς, συμβαίνουν. Ωστόσο θα πρέπει να συμβιβαστείς με ό, τι εμπόδιο βρεθεί στο δρόμο σου. Αυτές είναι εμπειρίες και θα σε κάνουν πολύ πιο προσεκτική κατά τη διαδικασία.

Θα δεις νέα μέρη και θα συναντήσεις νέους ανθρώπους

Προκειμένου να γίνεις μία αληθινή ενήλικη, είναι σημαντικό να πειραματιστείς με νέα πράγματα και να βγεις έξω από τη ρουτίνα άνεσής σου (εάν αυτό είναι που θέλεις να είσαι). Το Road tripping θα σε φέρει μπροστά σε τοπία που δεν έχεις ξαναδεί, σε νέες εμπειρίες και ανθρώπους που δεν γνώριζες ποτέ. Αυτό μπορεί πολύ καλά να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο και να ζήσεις τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις.

Νικολέτα Μακρή