3 τάσεις για ευεξία και τέλεια οργάνωση | Οι μόνες που αξίζουν την προσοχή σου τη νέα σεζόν

05.09.2018
3 τάσεις για ευεξία και τέλεια οργάνωση | Οι μόνες που αξίζουν την προσοχή σου τη νέα σεζόν
Είτε οι τάσεις της μόδας είναι για σένα προτεραιότητα είτε όχι, αυτές τις παρακάτω θα θέλεις σίγουρα να τις ακολουθήσεις. Γιατί δεν αφορούν το τι φοράς αλλά το πώς νιώθεις!

Η επιστροφή στα... θρανία έρχεται πάντα με ένα βάρος για τη ζωή στους τέσσερις τοίχους και με ένα άγχος για τα νέα προγράμματα. Είναι ωστόσο γεγονός πως αντικειμενικά ζούμε στην καλύτερη εποχή για τον Άνθρωπο ως τώρα και το οφείλουμε εν μέρει σε όλα τα μέσα που έχουμε δημιουργήσει τα οποία κάνουν την καθημερινότητα να μοιάζει... παιχνίδι! Όχι;

Με το Φθινόπωρο να έχει μόλις ξεκινήσει και έναν πολυάσχολο Χειμώνα μπροστά μας, είναι ή ιδανική εποχή να βάλεις θεμέλια για ένα διαφορετικό, πιο θετικό και υποστηρικτικό lifestyle. Η διεθνής πλατφόρμα Pinterest απαντά σε αυτή την ανάγκη αποκαλύπτοντας τι ψάχνουν και τι "pinάρουν" οι χρήστες της ανά τον κόσμο. Κάπως έτσι προκύπτουν οι τρεις παρακάτω "τάσεις" ευεξίας που εμείς σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις!

#1 Ανανέωση Ρουτίνας

Βάλε στην καθημερινή σου ρουτίνα ένα τουλάχιστον "τελετουργικό ευεξίας". Αυτό μπορεί να αφορά την περιποίηση του δέρματός σου, μια ήπια μορφή γυμναστικής, το φαίνομενο του bullet journaling αλλά και τον διαλογισμό.

Επανεξέτασε την ώρα που ξυπνάς και την ώρα που πέφτεις για ύπνο, δίνοντας στον εαυτό σου 7-9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Μια ακόμα συνήθεια που θα αλλάξει άρδην τη ρουτίνα σου είναι να κάνεις μια προετοιμασία για όλα τα γεύματα της εβδομάδας, το απόγευμα της Κυριακής.

#2 Άριστη Οργάνωση

Σε συνέχεια του προηγούμενου, η ανανέωση της ρουτίνας απαιτεί να ακονίσεις τις οργανωτικές σου ικανότητες. Ξεκίνα από το σπίτι και οργάνωσε με έξυπνο τρόπο κάθε δωμάτιο, κάθε ντουλάπα, κάθε συρτάρι του σπιτιού. Πέταξε/ δώρισε/ μεταποίησε ό,τι δεν χρειάζεσαι πια και όρισε μία θέση για κάθε μικρό πράγμα που υπάρχει στο σπίτι. Το Pinterest μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά σε αυτό, δες όμως μερικές ακόμα δικές μας ιδέες. Αν βρίσκεις την ιδέα της αποθήκης μέσα στο σπίτι απωθητική, πάρε μία εξωτερική ντουλάπα μπαλκονιού και οργάνωσε κάθε ράφι σαν έξτρα αποθηκευτικό χώρο για την κουζίνα, το μπάνιο και την καθαριότητα του σπιτιού.

Ολοκλήρωσε τη μεταμόρφωση του σπιτιού κάνοντάς το να μοιάζει με χαλαρωτική όαση, ένα καταφύγιο για τον χειμώνα. Δεν ξέρεις πώς; Δες ιδέες για την κρεβατοκάμαρα αλλά και κάθε άλλο δωμάτιο, εδώ. Οργάνωσε αντιστοίχως και το γραφείο σου και γίνε... φίλη με την ιδέα της ατζέντας! Για κάθε πράγμα που σημειώνεις εκεί ή που περνάς υπενθύμιση στο κινητό σου, κερδίζεις χώρο στη... RAM του μυαλού σου!

#3 Εν Σώματι Υγιεί

Τώρα που έχεις οργανώσει τους χώρους και τον χρόνο σου, δεν υπάρχει δικαιολογία: είναι η ώρα να φερθείς στο σώμα σου σαν το παντοδύναμο εργαλείο που είναι. Δεν χρειάζεσαι συνδρομή στο γυμναστήριο, αν δεν το θες. Βρες ένα κανάλι στο YouTube και αφιέρωσε μία ώρα κάθε μέρα για να κάνεις το δικό σου προσωπικό workout. Το δικό μου αγαπημένο, Yoga with Adriene, έχει ένα πρόγραμμα για κάθε διάθεση και ανάγκη.

Τεράστια άνοδο γνωρίζουν επίσης οι εύκολες και γρήγορες συνταγές που είναι ιδανικές για το γραφείο και την... καθιστική ζωή που κάνουμε εκεί. Σκέψου ακόμα το ενδεχόμενο να εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο ένα συμπλήρωμα διατροφής με προσαρμογόνες ουσίες αλλά και ένα smoothie με λαχανικά!