4 αποδεδειγμένα αποτελεσματικοί τρόποι να είσαι τυχερή κάθε μέρα!

26.01.2019
4 αποδεδειγμένα αποτελεσματικοί τρόποι να είσαι τυχερή κάθε μέρα!
Ναι, ακόμα κι αν ειναι Παρασκευή και 13!

Είτε πιστεύεις στη "γρουζουζιά" είτε όχι, η τύχη με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Θα έχει υπάρξει κάποια περίοδος που ένιωσες ευνοημένη από την τύχη, που ό,τι θέλησες συνέβη και που όλα εξελίσσονταν ανεμπόδιστα. Έχουν αντίστοιχα υπάρξει και ημέρες που η μία αναποδιά διαδέχεται την άλλη σε μια αλληλουχία, φαινομενικά, τυχαίων σεναρίων που όμως δυσκόλεψαν σημαντικά την καθημερινότητά σου και έριξαν τη διάθεσή σου. Σωστά;

Όπως όμως διακυρήττουν οι life coaches, οι συμπεριφορικοί ψυχολόγοι αλλά και οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο, η Τύχη δεν υπάρχει. Ή, ακόμα καλύτερα, η Τύχη δεν είναι... τυχαία!

Μετά από έρευνες, οι ειδικοί κατέληξαν στο ότι η καλή τύχη φτιάχνεται, δεν έρχεται μαγικά. Και παρατηρώντας ανθρώπους που θεωρούνται "τυχεροί" κατέληξαν σε εκείνα τα στοιχεία που τους χαρίζουν Τύχη!

Διάβασε παρακάτω τους τρόπους για να προσκαλέσεις και εσύ την Τύχη στη ζωή σου (και να την κρατήσεις!)

Διάβασε επίσης: 7 συνήθειες που σε κάνουν εξυπνότερη

#1 Ηρέμησε και δες καθαρά

Με άλλα λόγια, δες τον κόσμο σαν σύμμαχό σου και όχι σαν πιθανό εχθρό. Όταν κάνεις αρνητικές σκέψεις, ή ζεις όλη σου τη ζωή με ένα σφίξιμο στην καρδιά, τότε είναι πολύ πιο πιθανό να προσπεράσεις ευκαιρίες που, αν ένιωθες ήρεμη, θα είχες σίγουρα παρατηρήσει.

Σε ένα εκπληκτικό πείραμα που έκανε ο ψυχολόγος Richard Wiseman, έδωσε μια εφημερίδα στους συμμετέχοντες και τους ζήτησε να μετρήσουν τις φωτογραφίες. Όσοι είχαν χαρακτηρίσει τον εαυτό τους ως "άτυχο" ξεφύλισσαν όλο το φυλλάδιο μετρώντας τις φωτογραφίες. Όσοι όμως είχαν χαρακτηρίσει τον εαυτό τους ως "τυχερό" παρατήρησαν πως στη 2η κιόλας σελίδα υπήρχε με τεράστια γράμματα ένα μήνυμα "Σταμάτα να μετράς τις φωτογραφίες. Είναι 43!" και λίγες σελίδες παρακάτω "Σταμάτα να μετράς! Πες στους ερευνητές οτι είδες αυτό το μήνυμα και κέρδισε 100 δολάρια". Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι πως οι τυχεροί ήταν πιο χαλαροί, ήρεμοι και άρα δέχονταν πιο εύκολα ερεθίσματα από το περιβάλλον τους. Οι "τυχεροί" άνθρωποι δεν φορούν παρωπίδες και παίρνουν ρίσκα! Κάνουν αλλαγές, παραμένουν ψύχραιμοι στις διακυμάνσεις της ζωής και "δημιουργούν" την τύχη τους.

Διάβασε επίσης: Το κλειδί για απόλυτη ευτυχία δεν είναι αυτό που νομίζεις

#2 Εμπιστεύσου τη διαίσθησή σου

Έχεις ποτέ νιώσει οτι πρέπει να πάρεις μια απόφαση, αντίθετη με εκείνη που σε συμβουλεύει η λογική σου; Η διαίσθηση είναι ξαδέρφη του αρχέγονου ενστίκτου που όλοι έχουμε και ανεκτίμητο όπλο στην σημερινή κοινωνία. Το πώς ανταποκρίνεσαι σε αυτή μπορεί να αλλάξει την "τύχη" σου!

Ο Wiseman έδωσε στους συμμετέχοντες της έρευνάς του να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σε σχέση με το ρόλο που παίζει η διαίσθηση στις ζωές τους. Το αποτέλεσμα; 90% των "τυχερών" εμπιστεύονται την διαίσθησή τους στα συναισθηματικά θέματα και 80% στα επαγγελματικά. Για τους "άτυχους" το σκορ ήταν περίπου 20% και για τις δύο κατηγορίες. Διακρίνεις ένα μοτίβο;

Ενίσχυσε τη διαίσθησή σου μέρα με τη μέρα επιτρέποντάς της να παίρνει αποφάσεις, αντί για το μυαλό σου και εκπαίδευσε, αντίστοιχα, το μυαλό σου στο να ερμηνεύει τις συνέπειες (θετικές ή αρνητικές) και να τις αξιοποιεί.

Δες κι αυτό: Ήξερες ότι η γοητεία σου δεν εξαρτάται μόνο από εσένα;

#3 Να περιμένεις το καλύτερο

Ξεκίνα κάθε σου ημέρα περιμένοντας πως θα σου συμβούν τα καλύτερα. Οι τυχεροί άνθρωποι είναι τέτοιοι επειδή περιμένουν πως θα ευνοηθούν από την Τύχη (και όχι βάσει λογικής). Αντίθετα οι άτυχοι άνθρωποι περιμένουν πως θα είναι άτυχοι ή αδικημένοι με κάποιον τρόπο. Και οι δύο κατηγορίες τελικά πέφτουν "θύματα" μιας αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Αυτή είναι άλλωστε και η ουσία πίσω από τη δουλειά και την επιτυχία των life και NLP coaches αλλά και των συμπεριφορικών ψυχολόγων.

Πίστεψε βαθιά ότι θα είσαι τυχερή και θα είσαι (τον περισσότερο καιρό έστω).

#4 Σκέψου (και αντιμετώπισε τη ζωή) θετικά

Επειδή κανείς μας δεν ξεφεύγει από κάθε είδους δυσάρεστη έκπληξη στη ζωή αυτή, είναι σημαντικό να αλλάξεις τον τρόπο που τις αντιμετωπίζεις. Όπως ο ευφυέστατος και (ας το παραδεχτούμε) τυχερότατος πειρατής Jack Sparrow δήλωσε, στην ταινία "Πειρατές της Καραιβικής" "Το πρόβλημα δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά σου απέναντι στο πρόβλημα".

Από το 1982 έχει, μάλιστα, αποδειχτεί πως η διάθεσή μας επηρεάζει τη μνήμη. Με αυτόν τον τρόπο, μια δυσάρεστη εμπειρία μπορεί να καταγραφεί στην μνήμη σου θετικά. Αν πχ έχεις ένα ατύχημα στο δρόμο, μπορεί να το θυμασαι δυσάρεστα γιατί προξένησε έξοδα αλλά μπορεί να το θυμάσαι και ευχάριστα γιατί δεν έπαθες ούτε γρατζουνιά! Καταλαβαίνεις τη λογική;

Διάβασε επίσης: Ολική Επαναφορά: 5 tips για να αλλάξεις τη ζωή σου αυτό το Σεπτέμβριο!

Οι "τυχεροί", κοινώς, μπορούν να μετατρέψουν σχεδόν κάθε κακή συγκυρία σε θετική εμπειρία με τους εξής τρόπους:

- Βλέπουν την καλή πλευρά κάθε κατάστασης.

- Είναι πεπεισμένοι πως ακόμα και κάτι άσχημο που συνέβη θα λειτουργήσει, στο μέλλον, ευνοικά για εκείνους.

- Δεν εμμένουν στη σκέψη της "ατυχίας" τους. Προχωρούν γρήγορα παρακάτω.

- Κάνουν βήματα για να αποτρέψουν μια "ατυχία" στο μέλλον. Για αυτούς κάθε εμπειρία είναι είτε καλή, είτε ένα καλό μάθημα.

Μήπως διαβάζοντας αυτό το άρθρο νιώθεις ήδη πιο τυχερή; Αυτό είναι γιατί... ήδη είσαι!